• Latest

Ποια η άποψη των Ελλήνων για το έργο των ΜΚΟ

13 Νοεμβρίου 2018
Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

19 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου

18 Νοεμβρίου 2025
παιδι

Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων

18 Νοεμβρίου 2025
Μίκης Θεοδωράκης

ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη

18 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

18 Νοεμβρίου 2025
Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

18 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

18 Νοεμβρίου 2025
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

18 Νοεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου

18 Νοεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025

18 Νοεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

18 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

18 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποια η άποψη των Ελλήνων για το έργο των ΜΚΟ

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας στους τρεις Έλληνες στέκεται με σκεπτικισμό και καχυποψία απέναντι στο έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Focus Bari για λογαριασμό του Χαμόγελου του Παιδιού.

Οι ερωτώμενοι ανέφεραν ότι ζητούν από τις ΜΚΟ διαφάνεια, έλεγχο, απόδειξη έργου και αξιοπιστία. Επίσης, το 65% των ερωτηθέντων προσφέρουν επιλεκτικά και σε μεμονωμένες περιστάσεις βοήθεια, το 24% δήλωσε ότι βοηθούν φορείς σε τακτική βάση και το 11% έχουν επικριτική στάση απέναντι στο έργο των ΜΚΟ. Το Χαμόγελο του Παιδιού θεωρείται από το 53% των ερωτηθέντων, ότι διεξάγει το πιο σημαντικό έργο μεταξύ όλων των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Επίσης, επτά στους δέκα δήλωσαν ότι έχουν προσφέρει στο παρελθόν κάποιου είδους βοήθεια στον οργανισμό (η πλειοψηφία με αποστολή SMS ή οικονομική υποστήριξη).

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένας στους δύο δήλωσε ότι γνωστά τους πρόσωπα έχουν ωφεληθεί από τη δράση του Χαμόγελου, το 37% ότι έχει ωφεληθεί συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο και το 13% ότι έχουν ωφεληθεί οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους. Οι πιο γνωστές δράσεις του οργανισμού είναι η συντήρηση των σπιτιών (61%) και τα κέντρα στήριξης (45%). Το 95% δήλωσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού προσφέρει ουσιαστικό έργο στην ελληνική κοινωνία, το 87% ότι έχει τη δύναμη να κινητοποιεί τις Αρχές και τον κόσμο, το 85% ότι είναι ένας οργανωμένος φορέας που δουλεύει σωστά, το 79% ότι δραστηριοποιείται σε ανάγκες που δεν καλύπτονται από άλλους φορείς, ενώ το 75% το χαρακτήρισε ως τον πιο αξιόπιστο μη κυβερνητικό φορέα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δύο έρευνες που διεξήχθησαν, μία ποσοτική τον περασμένο Απρίλιο σε δείγμα 600 ατόμων ηλικίας 18-74 ετών σε όλη την Ελλάδα και μία ποιοτική ένα μήνα νωρίτερα σε δείγμα 24 ατόμων 18-65 ετών στην Αθήνα. Στόχος ήταν η διερεύνηση της στάσης και των απόψεων της κοινής γνώμης για το έργο που προσφέρει ο οργανισμός.

Εξάλλου, σε έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του Χαμόγελου του Παιδιού που διεξήχθη για το 2017, αναδείχθηκαν τα πιο ουσιαστικά ζητήματα που προέκυψαν από διάλογο του οργανισμού με τα ενδιαφερόμενα μέρη του, δηλαδή τους εργαζόμενους, τους εθελοντές, τα μέλη, τους ωφελούμενους, τους συνεργάτες, τους χορηγούς, την Πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα, τα ΜΜΕ και την ευρύτερη κοινωνία. Από τον διάλογο προέκυψαν ως τα σημαντικότερα ζητήματα, η ηθική και ακεραιότητα, η ηθική εύρεση πόρων, η οικονομική σταθερότητα και υπεύθυνη κατανομή και διαχείριση πόρων, που αποτελούν και προτεραιότητες του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι το Χαμόγελο του Παιδιού, υποστήριξε το 2017, 90.765 παιδιά και τις οικογένειές τους στους τομείς της βίας, της υγείας, της φτώχειας και της εξαφάνισης. Οι τρεις γραμμές υποστήριξης του οργανισμού έλαβαν 263.863 κλήσεις. Το 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού ανέπτυξε περαιτέρω κάποιες από τις υφιστάμενες δράσεις του, ενώ υλοποίησε και μία νέα, την παιδιατρική κατ’ οίκον νοσηλεία για παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα και η έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του οργανισμού για το 2017, παρουσιάζονται απόψε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 23 χρόνια δράσης του Χαμόγελου του Παιδιού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Previous Post

Πόσο κοστίζουν οι αγωγές για τα αναδρομικά στις συντάξεις

Next Post

Ταξίδι στην Λιθουανία για τον Προμηθέα

Next Post

Ταξίδι στην Λιθουανία για τον Προμηθέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία
  • Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου
  • Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων
  • ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr