• Latest
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ποια καταστήματα παραμένουν κλειστά έως τις 17 Μαΐου

11 Μαΐου 2020
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Ραντεβού με … το μέλλον μας

27 Αυγούστου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Δήμος Κοζάνης: Σε φάση υλοποίησης η ανάπλαση της εισόδου της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής και η κατασκευή παιδικής χαράς στη ΖΕΠ

27 Αυγούστου 2026
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών – Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου η διαδικασία

27 Αυγούστου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Καθηγητής εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικη μαθήτριά του – Οι καταγγελίες και το «αρρωστημένο» υλικό που βρήκαν στο σπίτι του

27 Αυγούστου 2026
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες – Τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος και να μην το ξαναπάρετε

27 Αυγούστου 2026
Άφαντος ο αρχιτέκτονας που είχε στήσει μαντρί σε ταράτσα

Άργος Ορεστικό: Απείλησε με όπλο γείτονά του κατά τη διάρκεια καβγά με αφορμή κοτόπουλα

27 Αυγούστου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα 108 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Σεπτέμβριο

27 Αυγούστου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Meta: «Ζημιά» 18 δισ. για εθισμούς παιδιών- Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

27 Αυγούστου 2026
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αλλάζει το πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση – Τι θα ισχύσει

27 Αυγούστου 2026
τιμολογιο

Νέοι κανόνες για τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος – Όλη η διαδικασία

27 Αυγούστου 2026
καρτα

Μπορεί κάποιος να αδειάσει τον λογαριασμό μας αν γνωρίζει μόνο το IBAN;

27 Αυγούστου 2026
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Τέλος το χάρτινο δίπλωμα για χιλιάδες οδηγούς – Ποιοι πρέπει να το αντικαταστήσουν άμεσα

27 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποια καταστήματα παραμένουν κλειστά έως τις 17 Μαΐου

sierafm by sierafm
11 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
3
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άνοιξε σήμερα η πλειοψηφία των καταστημάτων όμως κάποια συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 17 Μαΐου.

Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας Εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπ. αριθμ. Δ1α/γπ. οικ. 29110/9-5-2020.

Με την ΚΥΑ διατηρείται το απαγορευτικό όλων των οργανωμένων παραλιών (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών), των χιονοδρομικών κέντρων, των αναβατήρων (τελεφερίκ) και των υπαίθριων παζαριών (εμποροπανήγυρεις).

Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Εξαιρούνται όσα λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Αναλυτικά με βάση την απόφαση μένουν κλειστά:

  1. ‘Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από: α) είδη ψιλικών (ΚΑΔ ‪47.19.10.01) και περιπτέρων (ΚΑΔ ‪47.19.10.02‬), β) υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.λπ.) και γ) των επιχειρήσεων (do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα, υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης κ.λπ.) (ΚΑΔ 4719).
  2. Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).
  3. Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (ΚΑΔ 5530).
  4. Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5610).
  5. Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).
  6. Δραστηριότητες παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5630).
  7. Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914).
  8. Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.) (ΚΑΔ 7729).
  9. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 8230), συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 9321 και 9329).
  10. Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (ΚΑΔ 9004).
  11. Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων (ΚΑΔ 9101).
  12. Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).
  13. Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103), καθώς και αρχαιολογικών χώρων.
  14. Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων (ΚΑΔ 9104).
  15. Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.), εξαι-ρουμένων: α) των υπηρεσιών λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίγκο (ΚΑΔ: 92.00.13), β) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.14), γ) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών (ΚΑΔ: 92.00.19), δ) των υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.21) και ε) άλλων υπηρεσιών στοιχημάτων (ΚΑΔ: 92.00.29) [ΚΑΔ 9200].
  16. Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 9311).
  17. Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (ΚΑΔ 9312).
  18. Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).
  19. Αλλες αθλητικές δραστηριότητες (ΚΑΔ 9319).
  20. Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (ΚΑΔ 9321).
  21. Αλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (ΚΑΔ 9329).
  22. Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία εξαιρουμένων των υπηρεσιών διαιτολογίας με ΚΑΔ ‪96.04.10.01 (ΚΑΔ 9604).
  23. Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 56292002‬).
  24. Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ ‪56292004‬).
  25. Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ ‪56292005‬).
  26. Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων (ΚΑΔ ‪94991601‬), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής.
  27. Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (ΚΑΔ 94991602).
  28. Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων (ΚΑΔ 96091906).
  29. Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ) (ΚΑΔ 96091909‬).
  30. Υπηρεσίες ιερόδουλων (ΚΑΔ ‪96091912).
  31. Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις) (ΚΑΔ 96091916‬).
  32. Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) (ΚΑΔ ‪96091917‬).
  33. Υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους (ΚΑΔ ‪93291905).
  34. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (ΚΑΔ 8810), με εξαίρεση τις Υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10), καθώς και τις Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11).
  35. Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος (ΚΑΔ 9002).
Τι γίνεται με τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Στα άρθρα 3 και 4 της υπουργικής απόφασης καθορίζονται ζητήματα, που αφορούν στην κατ’ εξαίρεση λειτουργία κάποιων αθλητικών εγκαταστάσεων, από τις 11/5/2020 και από την 12/5/2020.

Ειδικότερα των εγκαταστάσεων για χρήση από αθλητές συγκεκριμένων αθλημάτων και αποκλειστικά και μόνον από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις, που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης και προετοιμασίας αθλητών των προολυμπιακών ομάδων.

Επίσης η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), οι οποίες μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1), για ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών τους, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων.

Τέλος, σημειώνεται ότι δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού σε όλες τις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 20,2% το προβάδισμα της ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη -Η αξιολόγηση των υπουργών

Next Post

Από 11/05/2020 εξόφληση ηλεκτρονικά των λογαριασμών της Ύδρευσης – Αποχέτευσης και της Τηλεθέρμανσης καθώς και των Δόσεων Διακανονισμών μέσω του site της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Next Post
ΔΕΥΑΚ

Από 11/05/2020 εξόφληση ηλεκτρονικά των λογαριασμών της Ύδρευσης – Αποχέτευσης και της Τηλεθέρμανσης καθώς και των Δόσεων Διακανονισμών μέσω του site της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Ραντεβού με … το μέλλον μας
  • Δήμος Κοζάνης: Σε φάση υλοποίησης η ανάπλαση της εισόδου της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής και η κατασκευή παιδικής χαράς στη ΖΕΠ
  • Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών – Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου η διαδικασία
  • Καθηγητής εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικη μαθήτριά του – Οι καταγγελίες και το «αρρωστημένο» υλικό που βρήκαν στο σπίτι του
  • Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες – Τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος και να μην το ξαναπάρετε

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr