• Latest
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

ΠΟΥ: Η αλήθεια για τα κινητά και τον καρκίνο του εγκεφάλου

5 Σεπτεμβρίου 2024
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι

28 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα

28 Νοεμβρίου 2025
Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

28 Νοεμβρίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στη Φλώρινα

28 Νοεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-12-2025 έως 07-12-2025)

28 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέες Εξελίξεις στη Φορολογική και Εργασιακή Νομοθεσία»

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέες Εξελίξεις στη Φορολογική και Εργασιακή Νομοθεσία»

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων στο πλαίσιο του έργου Interreg Europe “Just Femme – Γυναικεία Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα σε Περιοχές Δίκαιης Μετάβασης”

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων στο πλαίσιο του έργου Interreg Europe “Just Femme – Γυναικεία Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα σε Περιοχές Δίκαιης Μετάβασης”

28 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για λαθρεμπόριο φρέον από την Αλβανία στην Ελλάδα 

28 Νοεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

14χρονη πήγε σε αστυνομικό τμήμα με νεκρό βρέφος σε σακούλα – Τη χτύπησε άσχημα η μητέρα της και απέβαλε

28 Νοεμβρίου 2025
Κτηματολόγιο

Στο Κτηματολόγιο οι πολεοδομίες: Ψηφιακά θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις – Αναλυτικά όλες οι αλλαγές

28 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «9η Ανάβαση Ελασσόνας» 

28 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΥ: Η αλήθεια για τα κινητά και τον καρκίνο του εγκεφάλου

sierafm by sierafm
5 Σεπτεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi
0
SHARES
29
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία εξέτασε μελέτες από όλο τον κόσμο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρά την ευρεία χρήση της ασύρματης τεχνολογίας, δεν υπήρξε αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του εγκεφάλου. Αυτό το εύρημα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environment International, ισχύει ακόμη και για άτομα που κάνουν συχνά κλήσεις ή χρησιμοποιούν κινητό για πάνω από μια δεκαετία.

Η ανασκόπηση ανέλυσε 63 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1994 και 2022. Η ερευνητική ομάδα περιελάμβανε 11 ειδικούς από 10 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από την Υπηρεσία Προστασίας Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (Arpansa) της Αυστραλίας.

Πού επικεντρώθηκε η ανασκόπηση του ΠΟΥ

Η ανασκόπηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της ραδιοσυχνότητας, η οποία δεν αφορά μόνο τα κινητά αλλά και άλλες συσκευές, όπως η τηλεόραση και οι φορητοί υπολογιστές. Εξέτασε διάφορους τύπους καρκίνου σε ενήλικες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των μηνίγγων, της υπόφυσης και του αυτιού καθώς και των σιελογόνων αδένων. Σύμφωνα με τον Μαρκ Έλγουντ, συν-συγγραφέα της μελέτης και καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Auckland στη Νέα Ζηλανδία, σε καμία από τις κύριες περιοχές που μελετήθηκαν δεν φάνηκε αυξημένος κίνδυνος καρκίνου.

«Συνολικά, τα αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά και ασφαλή. Σημαίνουν ότι τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ραδιοκύματα χαμηλού επιπέδου υπό τα όρια ασφαλείας και δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η έκθεση σε αυτά έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία», δήλωσε ο Κεν Καριπίδης, κύριος συγγραφέας της ανασκόπησης. «Παρόλο που η χρήση του κινητού τηλεφώνου έχει εκτοξευθεί στα ύψη, τα ποσοστά των όγκων στον εγκέφαλο παρέμειναν σταθερά», συνέχισε ο ίδιος.

Προηγούμενη έρευνα

Προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει την ακτινοβολία από τα κινητά με όγκους στον εγκέφαλο, αλλά ο επικεφαλής συγγραφέας επεσήμανε ότι αυτές οι πρώτες μελέτες δεν ήταν αξιόπιστες. Ήταν για παράδειγμα μελέτες κατά τις οποίες οι ερευνητές διερεύνησαν τις διαφορές μεταξύ ομάδων ατόμων με όγκους στον εγκέφαλο και ατόμων που δεν είχαν καρκίνο, οι οποίοι ρωτήθηκαν για το ιστορικό της έκθεσής τους. «Τα αποτελέσματα τέτοιου είδους μελετών τείνουν να είναι μεροληπτικά επειδή η πρώτη ομάδα, αυτή των ασθενών, έτεινε να υπερτιμά την έκθεσή της», υπογράμμισε ο Καριπίδης.

Με βάση εκείνα τα δεδομένα, ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) του ΠΟΥ χαρακτήρισε τα πεδία ραδιοσυχνοτήτων όπως αυτά από τα κινητά, ως «πιθανώς καρκινογόνα».

Λόγω των νέων δεδομένων, η συμβουλευτική ομάδα του οργανισμού συνέστησε την εκ νέου αξιολόγηση αυτής της ταξινόμησης της ασύρματης ακτινοβολίας το συντομότερο δυνατό. Η αξιολόγηση του ΠΟΥ αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους ενώ παράλληλα οι επιστήμονες θα εξετάσουν καρκίνους που συνδέονται λιγότερο συχνά με τα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας.

Πηγή: vita.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

ΟΠΕΚΑ: Από σήμερα η διανομή των αδιάθετων δελτίων προγραμμάτων

Next Post

Υποχρεωτική η δήλωση κατεχόμενων κυψελών για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους

Next Post
μελισσες

Υποχρεωτική η δήλωση κατεχόμενων κυψελών για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι
  • Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα
  • Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»
  • ΚΚΕ: Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στη Φλώρινα
  • Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-12-2025 έως 07-12-2025)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr