• Latest
ομορφια γυαλια

Πρεσβυωπία: Η νόσος των 40ρηδων

21 Νοεμβρίου 2018
Οι επιτυχίες του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας Ζωή Κωτούλα στη Γαλατινή

Οι επιτυχίες του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας Ζωή Κωτούλα στη Γαλατινή

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΕΡΒΙΑ

Πτολεμαΐδα: Ξεκινά η εμποροπανήγυρη

12 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς

Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς

12 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Νέο Βρεφικό Τμήμα στα Σέρβια – Στήριξη στις οικογένειες και τους νέους γονείς

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια

12 Σεπτεμβρίου 2025
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Τοποθέτηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο δημιουργίας δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης απορριμματογενων ενεργειακών πρώτων υλών (ΑΕΠΥ) από αστικά στέρεα απόβλητα (ΑΣΑ)

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΜΕΑ

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Υποβολή υποψηφιοτήτων

12 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: 65χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του

Κοζάνη: 65χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του

12 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Φιλικός αγώνας: Μακεδονικός Σιάτιστας- Γράμμος Μαυροχωρίου

12 Σεπτεμβρίου 2025
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε  για το θέμα της καύσης απορριμμάτων

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε  για το θέμα της καύσης απορριμμάτων

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΚΡΑΣΙ

Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας – Διεθνές Συνέδριο Εναρκτήριας Εκδήλωσης του έργου EnoGastroDEST

12 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την κοινωνική καινοτομία και την κυκλική οικονομία

Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την κοινωνική καινοτομία και την κυκλική οικονομία

12 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεσβυωπία: Η νόσος των 40ρηδων

sierafm by sierafm
21 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ομορφια γυαλια
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πώς προκαλείται η πάθηση – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νόσο που  πάσχουν πάνω από 1,8 δισ. άνθρωποι στον κόσμο

Η πρεσβυωπία ως πάθηση αφορά αναπόφευκτα το σύνολο του πληθυσμού, καθώς με την πάροδο του χρόνου ο οφθαλμός χάνει την προσαρμογή και την ελαστικότητά του και αδυνατεί να εστιάσει κοντά, με την απαρχή των συμπτωμάτων της να τοποθετείται μετά την ηλικία των 40 ετών. Παγκοσμίως, περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης λόγω πρεσβυωπίας και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020.

Με δεδομένο τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ατόμων με πρεσβυωπία και συνεπώς της ανάγκης του πληθυσμού για ενημέρωση από τους οφθαλμίατρους, η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής υλοποιούν σε συνεργασία με την εταιρία Alcon εκστρατεία με τίτλο «Έχεις τόσα να δεις ακόμη». Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρεσβυωπία, προτρέποντας τους ασθενείς να επισκεφθούν τον Οφθαλμίατρό τους για τον εντοπισμό της και την κατανόηση των τρόπων αντιμετώπισης.

«H Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρεσβυωπία και την αντιμετώπισή της. Η πρεσβυωπία ως πάθηση αφορά αναπόφευκτα το σύνολο του πληθυσμού, καθώς με την πάροδο του χρόνου ο οφθαλμός χάνει την προσαρμογή και την ελαστικότητά του και αδυνατεί να εστιάσει κοντά. Με δεδομένο ότι η πρόληψη της πρεσβυωπίας δεν είναι εφικτή, οι ασθενείς πρέπει να ενημερωθούν από τον οφθαλμίατρο για την πλέον κατάλληλη διαθλαστική ή χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησης», δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της καμπάνιας ο Δρ. Ευστράτιος Παροικάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

Με τη σειρά της η Δρ. Κωνσταντίνα Κουφαλά, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, δήλωσε σχετικώς: «Η πρεσβυωπία αποτελεί μια «νόσο» η οποία αφορά όλους τους ενήλικες μετά την ηλικία των 40 ετών. Ως εκ τούτου, κάθε εξέλιξη στον τρόπο αντιμετώπισής της τυγχάνει ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και η «θεραπεία» της αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον χειρουργό οφθαλμίατρο, καθώς είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση, ενώ οι διορθώσεις παραμένουν στατικές. Λόγω της σπουδαιότητας και του ενδιαφέροντος για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής στηρίζει αυτήν την ενημερωτική εκστρατεία, τονίζοντας ότι στον ενημερωμένο ασθενή μένει η σωστή επιλογή του χειρουργού οφθαλμίατρου, στον οποίο θα εμπιστευθεί την όρασή του».

Πώς προκαλείται η πάθηση

Η πρεσβυωπία είναι αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης και αποτελεί τη σταδιακή απώλεια της ικανότητας των ματιών να εστιάζουν ευκρινώς σε αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Γίνεται συνήθως αντιληπτή σε ηλικία μετά τα 40 και εξελίσσεται προοδευτικά μέχρι την ολοκλήρωσή της σε ηλικία περίπου 65 ετών.

Το φαινόμενο αυτό θεωρείται ότι προέρχεται από τη σταδιακή σκλήρυνση του φυσικού κρυσταλλοειδούς φακού μέσα στο μάτι η οποία επέρχεται καθώς μεγαλώνουμε. Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται μετά τα 40, με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άνθρωπο και συχνά περιλαμβάνουν: τάση να κρατάτε οτιδήποτε θέλετε να διαβάσετε πιο μακριά απ’ ότι συνήθως θολή όραση στη φυσιολογική απόσταση διαβάσματος, κούραση των ματιών ή πονοκέφαλο έπειτα από διάβασμα ή εργασία σε κοντινή απόσταση, δυσκολία να διαβάσετε μικρά γράμματα και να βλέπετε αντικείμενα σε κοντινή απόσταση.

Παγκοσμίως, περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης λόγω πρεσβυωπίας και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020. Η πρεσβυωπία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση γυαλιών οράσεως, φακών επαφής και χειρουργικά.

Πηγή:protothema.gr
Tags: γυαλια
Previous Post

Θέμης Μουμουλίδης: Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Σύλλογο Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης

Next Post

Δύο ολόιδια πιάτα που έχουν 400 θερμίδες διαφορά! Να γιατί…

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

Δύο ολόιδια πιάτα που έχουν 400 θερμίδες διαφορά! Να γιατί…

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι επιτυχίες του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας Ζωή Κωτούλα στη Γαλατινή
  • Πτολεμαΐδα: Ξεκινά η εμποροπανήγυρη
  • Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς
  • Νέο Βρεφικό Τμήμα στα Σέρβια – Στήριξη στις οικογένειες και τους νέους γονείς
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr