• Latest
ΣΧΟΛΕΙΟ

Προειδοποιούν οι ειδικοί για τον κορονοϊό και τη γρίπη – Οι οδηγίες στους γονείς πριν το άνοιγμα των σχολείων

5 Ιανουαρίου 2024
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης

8 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης, για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τα μέτρα για το δημογραφικό: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μας πείσει ότι ένα κιλό ατσάλι είναι πιο βαρύ από ένα κιλό βαμβάκι!». (Video)

8 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με τη Νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με τη Νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

8 Νοεμβρίου 2025

Μητρικός θηλασμός: θεμελιώδης πράξη αγάπης- υγείας- φροντίδας

8 Νοεμβρίου 2025
Μειώθηκαν έως και 80% τα επιβλαβή αμερικανικά μινκ στη Βόρεια Ελλάδα

Ενημερωτική Ημερίδα της Saga Furs για τους Έλληνες Εκτροφείς Mink την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου

8 Νοεμβρίου 2025
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

8 Νοεμβρίου 2025
Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

8 Νοεμβρίου 2025

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιούν οι ειδικοί για τον κορονοϊό και τη γρίπη – Οι οδηγίες στους γονείς πριν το άνοιγμα των σχολείων

sierafm by sierafm
5 Ιανουαρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΧΟΛΕΙΟ
0
SHARES
61
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανησυχία προκαλούν τόσο στους ειδικούς, που συστήνουν προσοχή στους πολίτες, όσο και στους γονείς μαθητών λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σε συνδυασμό με τα περιστατικά γρίπης και άλλων ιώσεων. Χθες ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από συστάσεις για την τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό, λίγο πριν την επιστροφή στα θρανία.

Σημειώνεται πως η αύξηση στις νοσηλείες, κυρίως ατόμων προχωρημένης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Χαρακτηριστικό είναι πως την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 44%.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό:

Τακτικό πλύσιμο των χεριών

Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

Πριν και μετά:

▪Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος

▪ Το γεύμα

▪ Τη χρήση της τουαλέτας

Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

  • Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.
  • Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.
  • Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ)
  • Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων
  • Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό
  • Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.
  • Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.
  • Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων)».

«Προσοχή στους γονείς»

«Έχουν δοθεί οδηγίες από τους γιατρούς ότι τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο, οι γονείς θα προσέξουν και θα τους δώσουν αντισηπτικά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να αερίζουν τις αίθουσες και προσοχή από τους γονείς αν ένα παιδί ξυπνήσει και δεν είναι πολύ στα καλά του, το κρατούν στο σπίτι. Μπορεί να βγει το τεστ του αρνητικό, όμως σε δύο ημέρες μπορεί να βγει θετικό και το παιδί αυτό έχει μεταδώσει», δήλωσε στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Προβληματισμό, εκτός των σχολείων, προκαλούν όμως και οι ιώσεις. «Η γρίπη Α’ έχει έντονα συμπτώματα με υψηλό πυρετό, με αδυναμία, καταβολή, πόνους. Δεν είναι σαν τον κορονοϊό, είναι όμως με παρόμοια συμπτώματα. Έχει μια φοβερή καταβολή, πονούν τα κόκκαλα και δεν μπορεί ο άρρωστος, δεν έχει καμία διάθεση ούτε να φάει, ούτε να σηκωθεί, ούτε να μιλήσει. Αντιμετωπίζεται κανονικά με τα αντιπυρετικά και βιταμίνες».

Οι ειδικοί συστήνουν άμεσο εμβολιασμό για την γρίπη, ειδικά για άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Η γρίπη θα φτάσει μέχρι τέλος Φλεβάρη. Αυτοί που είναι υψηλού κινδύνου, με υποκείμενα νοσήματα και μεγάλης ηλικίας, να πάνε να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο. Θέλει δύο εβδομάδες για αντισώματα. Καθυστέρησαν να γίνουν οι εμβολιασμοί».

Έλλειψη φαρμάκων: «Να γίνονται έλεγχοι»

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε και στην έλλειψη φαρμάκων που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό,. «Αυτές τις ημέρες υπήρχε έλλειψη, το τονίσαμε, είναι θέμα φαρμακαποθήκης και πρώτων υλών. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι πάνω στο θέμα τι υπάρχει στις φαρμακαποθήκες».

Η ίδια, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. «Ως φίλη του κ. Γεωργιάδη πήγα χθες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής. Ο Άδωνις είναι ο μαχητής της ΝΔ στις δύσκολες φάσεις, έχει πάρει δύσκολες αποστολές και τις έχει βγάλει πέρα. Όταν κανένας δε μιλούσε στα δύσκολα της ΝΔ, ο Άδωνις ήταν μπροστά. Μιλάμε για τα θέματα της παράταξης. Γι’ αυτό, για τον Άδωνι, πάνω σε αυτά τα θέματα, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς. Ο Άδωνις είναι για δύσκολες αποστολές, σωστά τον έβαλε εκεί (σ.σ. στο υπουργείο Υγείας). Στις δύσκολες φάσεις της ΝΔ, ο Άδωνις ήταν αυτός που έβγαινε, που απαντούσε, που είχε άποψη, που αγωνιζόταν, όταν κάποιοι άλλοι ήταν πίσω από τοίχους».

Πρώτο μέλημα, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να είναι η χρηματοδότηση και οι προσλήψεις στα νοσοκομεία.

«Πρέπει να δούμε στα νοσοκομεία την χρηματοδότηση και τις προσλήψεις προσωπικού. Τα νοσοκομεία θα πρέπει να λειτουργούν με τον κόσμο που πηγαίνει εκεί να αισθάνεται ασφαλής, να εξυπηρετείται γρήγορα, να μην περιμένει στα εξωτερικά ιατρεία 6 – 7 ώρες, να μην υπάρχουν ράντζα».

Θάνατος μωρού στην Πτολεμαΐδα: «Θα δούμε τι έχει συμβεί»

Αναφερόμενη και στο συμβάν στην Πτολεμαΐδα, με τον θάνατο του μωρού 15 μηνών, είπε:

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει, γι’ αυτό θα διευκρινιστεί το περιστατικό. Κανένας γιατρός δεν πετάει άρρωστο έξω από το νοσοκομείο. Θα δούμε τι έχει γίνει, θα τοποθετηθούν οι γιατροί και η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι πετάμε έξω τον κόσμο και ότι ξαφνικά έγιναν κακοί οι γιατροί».

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΓΡΙΠΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣΣΧΟΛΕΙΟ
Previous Post

Τι ισχύει με τον ΦΠΑ σε ροφήματα και υπηρεσίες – Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Next Post

Ο χάρτης με τις περιοχές που χτυπά η κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου

Next Post
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Ο χάρτης με τις περιοχές που χτυπά η κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τα μέτρα για το δημογραφικό: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μας πείσει ότι ένα κιλό ατσάλι είναι πιο βαρύ από ένα κιλό βαμβάκι!». (Video)
  • Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με τη Νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών
  • Μητρικός θηλασμός: θεμελιώδης πράξη αγάπης- υγείας- φροντίδας
  • Ενημερωτική Ημερίδα της Saga Furs για τους Έλληνες Εκτροφείς Mink την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr