• Latest

Πρόωρες εκλογές, νέα συγκυβέρνηση -Εξελίξεις ενόψει, μετά τις Πρέσπες

19 Ιουνίου 2018
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο

22 Οκτωβρίου 2025
1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας:  Παρουσίαση της ταινίας «Άγιος Δημήτριος, Ο Πολιούχος της Σιάτιστας»

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση της ταινίας «Άγιος Δημήτριος, Ο Πολιούχος της Σιάτιστας»

22 Οκτωβρίου 2025
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

22 Οκτωβρίου 2025
Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά χωριά του Βοΐου

Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά χωριά του Βοΐου

22 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Σερβίων: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Γιορτή των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

22 Οκτωβρίου 2025
Όταν κάνω βάρη, παίρνω κιλά – Γιατί αυξάνεται το βάρος μετά την άσκηση και τι σημαίνει

Όταν κάνω βάρη, παίρνω κιλά – Γιατί αυξάνεται το βάρος μετά την άσκηση και τι σημαίνει

22 Οκτωβρίου 2025
Γενέθλια για τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή. Η τούρτα των υπαλλήλων

Γενέθλια για τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή. Η τούρτα των υπαλλήλων

22 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Nα αρθεί η αδικία για τους διοικητικούς εργαζόμενους στα Σωφρονιστικά Καταστήματα και τα Ιδρύματα Αγωγής Ανηλίκων»

22 Οκτωβρίου 2025
καρκινος

Δήμος Γρεβενών: Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στα Γρεβενά

22 Οκτωβρίου 2025
Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον κεντρικό δρόμο

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον κεντρικό δρόμο

22 Οκτωβρίου 2025
E-Waste Day 2025: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

E-Waste Day 2025: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

22 Οκτωβρίου 2025
Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

Το πόρισμα από την Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Μακεδονίας γιά το φλέγον Θέμα της μεταφοράς και καύσης των σκουπιδιών της μισής Ελλάδος στην Κοζάνη

22 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρες εκλογές, νέα συγκυβέρνηση -Εξελίξεις ενόψει, μετά τις Πρέσπες

sierafm by sierafm
19 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να χαιρετίστηκε διεθνώς ως μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια, και ο Αλέξης Τσίπρας να επαινέθηκε από μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου τύπου ως βαλκάνιος ειρηνοποιός, εντούτοις η απόφαση εντός της Ελλάδας άρχισε να δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις.

Προς το παρόν, η μοναδική «απώλεια» σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπήρξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα του επειδή στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ. Ωστόσο, υπόγειες και παρασκηνιακές κινήσεις σε όλα τα κόμματα δείχνουν ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Καταρχήν το ημερολόγιο: Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στη βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που είχε καταθέσει η ΝΔ, επανέλαβε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα καταψηφίσουν την συμφωνία όταν έρθει προς κύρωση στη βουλή.

Και πότε θα έρθει στην ελληνική βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών; Περί τα τέλη του χρόνου. Συγκεκριμένα, το πρώτο άρθρο της Συμφωνίας αναφέρει ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να κυρώσει στο Κοινοβούλιό της τη Συμφωνία, να κάνει δημοψήφισμα επ’ αυτής και να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις «έως το τέλος του 2018» (Αρθρο 1§4ε). Μόλις γίνουν αυτά, η Ελλάδα «θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση τη Συμφωνία» (Αρθρο 1§4ζ).

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, θα είναι αρνητική όχι μόνο με την ψήφο, αλλά και με οποιονδήποτε τρόπο μπορέσουμε, ώστε αυτήν τη συμφωνία να μην την επικυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Καμμένος στη βουλή και αυτό σημαίνει ότι στα τέλη του 2018 οι ΑΝΕΛ ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση πριν κυρώσει την συμφωνία με τα Σκόπια ή θα καταψηφίσουν και θα πέσει η κυβέρνηση.

Ενα υπαρκτό σενάριο είναι, κατά συνέπεια, η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξαιτίας της συμφωνίας με τα Σκόπια. Ενδεχόμενο παραμένει, ωστόσο, το γεγονός να υπερψηφίσει την συμφωνία το Ποτάμι, όπως εξάλλου δηλώνει ο επικεφαλής της Σταύρος Θεοδωράκης. Σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι έχουν αθροιστικά 151 βουλευτές. Αν επομένως οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν την συμφωνία και προκαλέσουν κυβερνητική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές: ή να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές ή να αναζητήσει νέες κυβερνητικές συμμαχίες στην κεντροαριστερά και στο Ποτάμι.

«Στους μήνες που θα έρθουν, θα είμαστε δυναμικά παρόντες στη μάχη για να υπάρξει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα, δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν», είπε, σε μια αποστροφή του λόγου του στη βουλή, κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής, ο Σταύρος Θεοδωράκης, προαναγγέλοντας, ουσιαστικά, τις πολιτικές εξελίξεις που θα προκληθούν ως τα τέλη του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019, αρκετούς μήνες πριν τις ευρωκλογές του Μαίου 2019, οι οποίες δεν αποκλείεται να συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές.

Θα συνεργαστεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα παραμείνουν όλοι οι βουλευτές στο Ποτάμι για να υπάρξει η πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι εξελίξεις των επόμενων μηνών προμηνύονται καυτές.

Αγνωστο αν θα πάει ο Καμμένος στο ΝΑΤΟ

Από το βράδυ του Σαββάτου το κόμμα των ΑΝΕΛ βρίσκεται σε δίνη. Ηδη ένας βουλευτής διεγράφη γιατί ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής, ενώ στελέχη του κόμματος παραιτούνται καταλογίζοντας οπισθοχώρηση στον Πάνο Καμμένο για το θέμα Σκιοπίων.

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον έχει αν ο Πάνος Καμμένος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για την πρόσκληση της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ή αν θα είναι απών και στη θέση του θα πάει ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης που χαρακτήρισε τη συμφωνία ιδιαιτέρως θετική.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΖΑΕΦ
Previous Post

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Next Post

ΠΓΔΜ: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή των Σκοπίων

Next Post

ΠΓΔΜ: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή των Σκοπίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση της ταινίας «Άγιος Δημήτριος, Ο Πολιούχος της Σιάτιστας»
  • Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά χωριά του Βοΐου
  • Γιορτή των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr