• Latest
κατανας χαρης

Πόλεμος νεύρων σε ένα Αιγαίο που βράζει. (Του Χάρη Κάτανα)

11 Αυγούστου 2020
Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

24 Νοεμβρίου 2025
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

24 Νοεμβρίου 2025
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό

24 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

24 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025

24 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα

24 Νοεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25 Νοεμβρίου.

24 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά, σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

24 Νοεμβρίου 2025

 Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κοζάνη 27 Νοεμβρίου 2025

24 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα μάθετε αν δικαιούστε την ενίσχυση των 250 ευρώ

24 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι μετά από αιφνίδια αδιαθεσία

24 Νοεμβρίου 2025
ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ

700 προσλήψεις συνοριοφυλάκων στην ΕΛ.ΑΣ

24 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόλεμος νεύρων σε ένα Αιγαίο που βράζει. (Του Χάρη Κάτανα)

sierafm by sierafm
11 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κατανας χαρης
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Αμερική δηλώνει δυσαρεστημένη γιατί μειώνουμε με τις πολιτικές κινήσεις μας, αλλά και με τα σύμφωνα ΑΟΖ που υπογράψαμε με Ιταλία και Αίγυπτο, την γεωπολιτική αξία και το γόητρο της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Η Γερμανία δυσαρεστημένη επίσης γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα πως θα υπερασπιστούμε τα εθνικά δικαιώματά μας. Οι Γάλλοι δυσαρεστημένοι και αυτοί γιατί δεν συμφωνήσαμε για την αγορά των δυο φρεγατών.

Ας μην έχει αυταπάτες κανείς. Το ανέφερα και το μήνα Ιούλιο. Η ελληνική ομοψυχία, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η αποφασιστικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης φέρανε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Υπενθυμίζω, τα γεγονότα στον Έβρο αλλά και την πρώτη απόπειρα του ερευνητικού Oruc Reis. Αυτό πρέπει να πιστεύουμε πως θα συμβεί και αυτή τη φορά. Που κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι η τελευταία πρόκληση των γειτόνων μας. Ενημερώνουμε κάθε διεθνή παράγοντα για την αποφασιστικότητά μας ως προς την υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων μας, αλλά τον Ερντογάν και την Τουρκία τον αντιμετωπίζουμε πάντοτε μόνοι μας. Όπως  συνέβαινε σχεδόν πάντοτε άλλωστε. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Άλλωστε, «με ξένα κόλυβα κηδεία δεν κάνεις» λέει εύστοχα ο λαός μας.

Η τουρκική οικονομία παραπαίει, συγκεκριμένα είναι στα χειρότερα των τελευταίων τριάντα ετών. Ο Ερντογάν μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος έχει πάρει την κατιούσα πολιτικά με αποτέλεσμα να στραφεί απελπισμένα στην άκρα δεξιά. Κάποιες κακές γλώσσες μάλιστα στην Τουρκία αναφέρουν πως και το πραξικόπημα ίσως και ήτανε φτιαχτό για ιδιοτελείς λόγους της Κυβέρνησης Ερντογάν. Αποτέλεσμα αυτού η φυλάκιση πολλών επιλέκτων Τούρκων Αξιωματικών από το καθεστώς με αποτέλεσμα την στελεχιακή αποδυνάμωση του τουρκικού στρατού. Η πολιτική πορεία του μοιάζει να είναι προδιαγεγραμμένη. Το τέλος αυτής μένει να δούμε.

Το όραμα της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που φαντάστηκε προφανώς και μοιάζει δύσκολα υλοποιήσιμο, μιας και δε μπορεί να συμβεί χωρίς το άνοιγμα που επιδιώκει προς τη Μεσόγειο και τη Δύση και για να τα καταφέρει πρέπει πρώτα από όλα να υπερκεράσει τα πρώτα ευρωπαϊκά σύνορα, αυτά της Ελλάδος. Τραγική σύμπτωση για την Τουρκία και τον Ερντογάν… και αυτή την φορά, για τρίτη φορά, μετά την επανάσταση του 1821 και τους Βαλκανικούς πολέμους, το Οθωμανικό όνειρο κινδυνεύει να τσακιστεί από τη μικρή κατ’ αυτούς Ελλάδα. Αυτό φοβούνται, ξέρουν πως για να καταφέρουν την ενεργειακή ανεξαρτησία τους, αλλά και τα μεγαλεπίβολα σχέδια της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκτατορίας με πρώτο Σουλτάνο τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν πρέπει πρώτα από όλα να υπερκεράσουν το «αγκάθι» που λέγεται Ελλάδα.

Έχουμε καθήκον όλοι ως Έλληνες, να είμαστε μια γροθιά και με ομοψυχία να στηρίξουμε την Κυβέρνηση μέχρι απόδειξης του αντιθέτου, όπως θα στηρίζαμε άλλωστε κάθε Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα όλων, αυτό της αμφισβήτησης της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας του ελληνικού κράτους. Ζούμε ημέρες δύσκολες. Και στα δύσκολα οι Έλληνες ενωμένοι πάντοτε τα καταφέρνανε. Έτσι θα γίνει και τώρα!

Άλλωστε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης, τα είχε πει όλα μέσα από μερικούς στίχους.

«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος. Το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται».

Tags: ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΑΝΑΣ
Previous Post

Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό του συμπολίτη μας που έχασε το σπίτι του από πυρκαγιά λόγω κεραυνού

Next Post

Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος πολιτών Βοΐου: Οι αρχές μας

Next Post
Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος Βοιου

Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος πολιτών Βοΐου: Οι αρχές μας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες
  • Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών
  • Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό
  • Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου
  • Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr