• Latest
ΗΛΙΟΣ

Πώς θα προστατευθείτε από 6 συνηθισμένα καλοκαιρινά προβλήματα του δέρματος

24 Ιουλίου 2017
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

45η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

19 Σεπτεμβρίου 2025
DARE to Dance – Street Dance Event από τη SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και τη Lemon Skates

DARE to Dance – Street Dance Event από τη SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και τη Lemon Skates

19 Σεπτεμβρίου 2025
288.000 τόνοι σκουπιδιών θα καίγονται στην Κοζάνη, από Δυτική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Κέρκυρα!!

Απάντηση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε σε δημοσίευμα που αφορά τη θέση της για την ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων

19 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα:Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν -3- Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης Γερμανικών Αρχών

19 Σεπτεμβρίου 2025

Επιμελητήριο Κοζάνης: Συνάντηση Ενδιαφερομένων μερών / Παρουσίαση Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας έργου TOTEM

19 Σεπτεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου

19 Σεπτεμβρίου 2025
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

ΦΠΑ: Σταδιακή εφαρμογή μηνιαίων δηλώσεων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες ξεκινά από 1η Οκτωβρίου

19 Σεπτεμβρίου 2025
νοσοκομειο

Άνδρας εμφανίστηκε σε νοσοκομείο με τραύμα από όπλο – Ισχυρίστηκε ότι τον πυροβόλησε οδηγός ΙΧ

19 Σεπτεμβρίου 2025
Μετρό Θεσσαλονίκης: Βανδαλισμοί πριν καν εγκαινιαστεί!

Έκλεψαν το πορτοφόλι γιατρού και αναγκάστηκε να ζητιανέψει για να επιστρέψει στην πόλη του

19 Σεπτεμβρίου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ξέφυγε καβγάς ταξιτζή και οδηγού μηχανής: Έπεσε ξύλο, βγήκε και όπλο που εκπυρσοκρότησε

19 Σεπτεμβρίου 2025
καιρός

Καιρός: Παραμένει η δροσιά και σήμερα, σχεδόν παντού κάτω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία

19 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, µονοκλωνικά

Συναγερμός για κρούσμα φυματίωσης στην Καστοριά – Πώς μεταδίδεται, τα συμτώματα

19 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Πώς θα προστατευθείτε από 6 συνηθισμένα καλοκαιρινά προβλήματα του δέρματος

sierafm by sierafm
24 Ιουλίου 2017
in Uncategorized
0
ΗΛΙΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το τελευταίο που χρειάζεται κανείς στις καλοκαιρινές του διακοπές είναι να παρουσιάσει ένα δερματικό ερεθισμό, ένα εξάνθημα με έντονο κνησμό ή μια ξαφνική έξαρση της ακμής του.

Τέτοιου είδους απρόοπτα, όμως, είναι πολύ συνηθισμένα, ειδικά όταν δεν τηρούμε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική) εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε:

Αλλεργικές αντιδράσεις στον ήλιο

Μπορεί να είναι αντιδράσεις εξαιτίας ευαισθησίας στον ήλιο (συνήθως κληρονομικής) ή φωτοδερματίτιδες, δηλαδή δερματικές αντιδράσεις που προκαλούνται από την επίδραση του ήλιου σε κάποιον φωτοευαίσθητο παράγοντα στο δέρμα, όπως είναι τα μόρια από το άρωμα που φοράει κάποιος ή από τα φάρμακα που παίρνει.

Για να τις αποφύγετε, ρωτήστε τον γιατρό σας αν τα φάρμακα που παίρνετε είναι πιθανό να προκαλέσουν δερματική αντίδραση όταν βγείτε στον ήλιο. Αν αρχίσετε να βλέπετε εξανθήματα, μείνετε μακριά από τον ήλιο και συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας.

Φροντίστε επίσης να τηρείτε όλους τους κανόνες ηλιοπροστασίας (όχι στον ήλιο 11 π.μ. έως 5 μ.μ., καθημερινή χρήση αντηλιακού με SPF τουλάχιστον 15, ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα, γυαλιά ηλίου και καπέλο με φαρδύ γείσο).

Καλό είναι ακόμα να αποφεύγετε το καλοκαίρι τα πολλά αρώματα.

Εξάρσεις της ακμής

Όταν ο ιδρώτας αναμιγνύεται με βακτήρια και το σμήγμα του δέρματος, μπορεί να αποφραχθούν οι πόροι και, αν το δέρμα είναι επιρρεπές στην ακμή, μπορεί να παρουσιασθούν σπυράκια (κλειστοί φαγέσωρες).

Για να προστατευθείτε, να απομακρύνετε τον ιδρώτα από το πρόσωπό σας με καθαρό πανί ή πετσέτα με ελαφρά κτυπηματάκια, χωρίς να το τρίβετε (η τριβή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να οδηγήσει σε έξαρση της ακμής).

Να πλένετε τα είδη ένδυσης που γεμίζουν ιδρώτα (ρούχα, στηθόδεσμους, καπέλα, πετσέτες, κορδέλες, μπαντάνες κ.λπ.) πριν τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

Να χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο, τον λαιμό, την πλάτη και το στήθος σας προϊόντα που αναγράφουν ότι είναι μη-φαγεσωρογόνα. Να αναγράφουν επίσης ότι δεν έχουν λιπαρή σύσταση (oil free) και ότι είναι μη ακμογόνα.

Ξηροδερμία

Μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα κι αν κάνει ζέστη και έχει υγρασία. Οι κύριοι υπαίτιοι είναι η έκθεση στον ήλιο, στο νερό της πισίνας ή της θάλασσας και στον κλιματισμό.

Για να προστατευθείτε, να κάνετε ντους και να λούζεστε με χλιαρό νερό (όχι με ζεστό) αμέσως μόλις βγείτε από την πισίνα ή τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας γλυκό νερό και ήπιο καθαριστικό.

Να αποφεύγετε τα αντιβακτηριακά σαπούνια και τα είδη καθαρισμού χεριών ή/και σώματος με αλκοόλ, διότι μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα.

Μέσα σε 3-5 λεπτά από το ντους, να απλώνετε σε όλο το σώμα σας άφθονη υδατική κρέμα χωρίς αλκοόλ. Φροντίστε να έχετε πάντοτε μαζί σας την υδατική κρέμα, ώστε να την χρησιμοποιείτε μόλις νιώσετε το δέρμα σας να ξεραίνεται.

Να ανεβάζετε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού, αν νιώθετε ότι ξεραίνει τον αέρα που αναπνέετε.

 

Θυλακίτιδα

Μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, όταν μολυνθεί ο θύλακας απ’ όπου αναπτύσσεται οποιαδήποτε τρίχα. Οι μολυσμένοι θύλακες μοιάζουν με κόκκινα σπυράκια, αλλά συνήθως προκαλούν κνησμό και είναι ευαίσθητοι στην αφή.

Για να αποφύγετε την θυλακίτιδα, να βγάζετε τα ρούχα σας αμέσως μόλις ολοκληρώνετε οποιαδήποτε εργασία, άσκηση κ.λπ. που σας κάνει να ιδρώνετε πολύ, και να κάνετε ντους.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε τα κοινόχρηστα υδρομασάζ και τζακούζι, εάν δεν είστε σίγουροι για τα επίπεδα των οξέων και χλωρίου που περιέχουν, καθώς και να φοράτε ελαφρά, φαρδιά ρούχα όταν έχει πολλή ζέστη και υγρασία.

Εξάνθημα από τη ζέστη

Το εξάνθημα αυτό, που λέγεται και θερινή ιδρώα, οφείλεται στον υγρό, ζεστό καιρό και προκαλείται από την απόφραξη των πόρων των ιδρωτοποιών αδένων. Το επακόλουθο είναι να «παγιδεύεται» ο ιδρώτας κάτω από την επιδερμίδα και να δημιουργούνται πολυάριθμες μικροσκοπικές φλύκταινες (σπυράκια) που προκαλούν κνησμό. Συνήθως εκδηλώνεται στις πτυχές του δέρματος ή στα τμήματά του όπου τα ρούχα προκαλούν τριβή (π.χ. στον αυχένα).

Για να το αποφύγετε, να φοράτε ελαφρά ρούχα από υφάσματα που «αναπνέουν» (να προτιμάτε τα 100% βαμβακερά, να αποφεύγετε τα συνθετικά) και να αποφεύγετε τις «βαριές» καλλυντικές κρέμες ή αλοιφές που μπορεί να αποφράξουν τους πόρους των ιδρωτοποιών αδένων.

Αν δεν υποχωρήσει μόνο του σε 3-4 ημέρες, αν επιδεινωθεί ή αν συνοδεύεται από συμπτώματα όπως πυρετός ή ο πόνος, πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως σε έναν γιατρό.

Κνησμός του κολυμβητή

Οφείλεται σε παράσιτο των ανοικτών θαλασσών ή των λιμνών, και συνήθως εκδηλώνεται με εξάνθημα το οποίο οφείλεται στο ότι το παράσιτο εισδύει μέσα στο δέρμα, δημιουργώντας μικρές κόκκινες κηλίδες στα τμήματα του σώματος που δεν καλύπτει το μαγιό. Μερικές φορές αναπτύσσονται και φλύκταινες που προκαλούν ανυπόφορο κνησμό.

Τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον κνησμό του κολυμβητή, επειδή έχουν την τάση να μένουν σε ρηχά, ζεστά νερά.

Για να τον αποφύγετε, φροντίστε να στεγνώνετε καλά το δέρμα σας τρίβοντάς το με πετσέτα μόλις βγείτε από το νερό, γιατί το παράσιτο εισδύει στο δέρμα ενόσω εξατμίζεται το νερό και όχι όσο βρίσκεστε μέσα στο νερό. Ιδανικά, πρέπει να αποφεύγετε την παρατεταμένη παραμονή σε ρηχά νερά και το κολύμπι σε λίμνες.

Πηγή:omned.gr

Previous Post

Νέο τριήμερο ζέστης και μετά βροχές: 40αρια την Τρίτη -Πότε χαλάει ξανά ο καιρός

Next Post

Βιταμίνη D: Πόσο βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος στα παιδιά;

Next Post
ΓΡΙΠΗ ΠΑΙΔΙ

Βιταμίνη D: Πόσο βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος στα παιδιά;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 45η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • DARE to Dance – Street Dance Event από τη SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και τη Lemon Skates
  • Απάντηση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε σε δημοσίευμα που αφορά τη θέση της για την ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων
  • Φλώρινα:Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν -3- Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης Γερμανικών Αρχών
  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Συνάντηση Ενδιαφερομένων μερών / Παρουσίαση Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας έργου TOTEM

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr