• Latest

Πώς μια χειραψία «προβλέπει» καρδιοπάθεια, καρκίνο και πρόωρο θάνατο

28 Μαΐου 2018
Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

4 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Η επίσκεψη των κυβερνητικών στελεχών στην Κοζάνη συνοψίζεται σε μια φράση: Μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια ωραία ιστορία»

4 Μαρτίου 2026
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

4 Μαρτίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Παθητικός θεατής η περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, μετά και τη νέα άδικη και παράλογη απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων, λόγω ευλογιάς, στις κτηνοτροφικές μονάδες της ΠΕ Κοζάνης έως τα τέλη Ιουνίου

4 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Φλώρινα: Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ελβετικών Αρχών

4 Μαρτίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Οι πόζες περιττεύουν μπροστά στην πραγματικότητα

4 Μαρτίου 2026
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

1 θανατηφόρο τροχαίο στον Μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

4 Μαρτίου 2026
Συνεργασία και στήριξη της έρευνας στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης του ΕΛΙΔΕΚ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συνεργασία και στήριξη της έρευνας στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης του ΕΛΙΔΕΚ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

4 Μαρτίου 2026
ΔΥΠΑ

Επίδομα 758 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι και πώς μπορούν να το λάβουν

4 Μαρτίου 2026
ΝΕΡΟ

5 σημάδια ότι δεν πίνετε αρκετό νερό – Μην τα αγνοείτε!

4 Μαρτίου 2026
Στη Φλώρινα η παρουσίαση της νέας δράσης της ΕΥΔΑΜ για τη στήριξη των ΜμΕ

Στη Φλώρινα η παρουσίαση της νέας δράσης της ΕΥΔΑΜ για τη στήριξη των ΜμΕ

4 Μαρτίου 2026
Νέος τομέας Εφοδιαστικής στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καστοριάς

Ρόνας Ι.: Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα από ξένες εταιρίες ειδικού σκοπού (FUNDS) του N. 3156/2003 προυποθέτει και απόκτηση ελληνικού ΑΦΜ από την ΑΑΔΕ

4 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς μια χειραψία «προβλέπει» καρδιοπάθεια, καρκίνο και πρόωρο θάνατο

sierafm by sierafm
28 Μαΐου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
3
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν συνηθίζετε να ακούτε ότι η χειραψία σας είναι στιβαρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση είστε σε καλό δρόμο!

Η δύναμη λαβής, ένας πολύ απλός δείκτης αξιολόγησης της υγείας που μπορεί να μετρηθεί εύκολα και γρήγορα από τον γιατρό, φαίνεται πως παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία σε κάθε ηλικία, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο συγκεκριμένος δείκτης μπορεί να αποδειχτεί πιο αξιόπιστος από άλλους που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος, όπως η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

dunami lavis

Μέτρηση δύναμης λαβής με δυναμόμετρο

Δύναμη λαβής & μελλοντική υγεία

Παλαιότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η δύναμη λαβής αποτελεί καλό δείκτη αξιολόγησης της υγείας μεταξύ των ηλικιωμένων, ωστόσο η αξία της δεν είχε ερευνηθεί σε νεότερα άτομα.

Έτσι, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους ηλικίας 40-69 ετών, οι οποίοι σε βάθος αρκετών ετών υποβλήθηκαν σε σειρά εξετάσεων και απάντησαν σε αναλυτικά ερωτηματολόγια αναφορικά με τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης το ιατρικό ιστορικό των συμμετεχόντων σε βάθος επταετίας, διάστημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 13.000 άνθρωποι (σχεδόν το 3% του συνολικού δείγματος), ενώ σχεδόν 6% των συμμετεχόντων εκδήλωσε καρδιοπάθεια, ποσοστό περίπου 2% εκδήλωσε κάποια αναπνευστική πάθηση και σχεδόν 6% έλαβε διάγνωση για καρκίνο.

Αφού συνυπολόγισαν παράγοντες-κλειδιά όπως η ηλικία, η διατροφή, τα επίπεδα σωματικής άσκησης και η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων, οι ερευνητές στη συνέχεια επικεντρώθηκαν στις μετρήσεις της δύναμης λαβής των συμμετεχόντων σε σχέση με την πορεία της υγείας τους.

Από τα δεδομένα προέκυψε ότι η μυϊκή αδυναμία, η οποία ορίστηκε ως μέτρηση της δύναμης λαβής κάτω από 26 κιλά για τους άντρες και κάτω από 16 κιλά για τις γυναίκες, συσχετίστηκε με μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου και ασθένειας. Για κάθε 5 επιπλέον κιλά μείωση στη δύναμη λαβής κάτω από αυτό το όριο υπολογίστηκε πως ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία αυξάνεται κατά 16% για τους άντρες και κατά 20% για τις γυναίκες, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος θανάτου από καρδιοπάθεια είναι 22% και 19% μεγαλύτερος για τους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα, ενώ ο θάνατος λόγω κάποιας αναπνευστικής πάθησης είναι αυξημένος κατά 24% και 31% για τα δύο φύλα. Όσο για τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο (ασχέτως της μορφής της νόσου), ο κίνδυνος υπολογίστηκε πως είναι 10% μεγαλύτερος για τους άντρες και 17% μεγαλύτερος για τις γυναίκες.

Σε γενικές γραμμές, σημειώνουν οι ερευνητές, οι συμμετέχοντες που είχαν την πιο αδύναμη λαβή ήταν πιο πιθανό να έχουν πολλά παραπανίσια κιλά, μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης, μεγαλύτερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, να τρώνε λίγα φρούτα και λαχανικά, να γυμνάζονται λίγο και να βλέπουν πολλή τηλεόραση.

«Η δύναμη λαβής είναι εύκολο να μετρηθεί και μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να προβλεφθούν ασθένειες στο μέλλον» αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ο Στιούαρτ Γκρέι, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, προσθέτοντας μάλιστα πως «η δύναμη λαβής παρουσίασε ισχυρότερη συσχέτιση με την καρδιαγγειακή υγεία απ’ ό,τι η αρτηριακή πίεση ή τα επίπεδα της σωματικής άσκησης, κάτι που μας εξέπληξε και που τονίζει πόσο ισχυρή είναι η συσχέτιση».

Πηγή:omned.gr

Previous Post

«Παγώνουν» οι μισθοί στο δημόσιο ως το 2022

Next Post

Γ. Ντζιμάνης: Περιοχές του νομού Κοζάνης που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και θα αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα. Η Σιάτιστα δεν περιλαμβάνεται!!!

Next Post
Τηλεοπτικά κανάλια

Γ. Ντζιμάνης: Περιοχές του νομού Κοζάνης που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και θα αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα. Η Σιάτιστα δεν περιλαμβάνεται!!!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η επίσκεψη των κυβερνητικών στελεχών στην Κοζάνη συνοψίζεται σε μια φράση: Μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια ωραία ιστορία»
  • Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Κασαπίδης: Παθητικός θεατής η περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, μετά και τη νέα άδικη και παράλογη απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων, λόγω ευλογιάς, στις κτηνοτροφικές μονάδες της ΠΕ Κοζάνης έως τα τέλη Ιουνίου
  • Φλώρινα: Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ελβετικών Αρχών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr