• Latest
πονοκεφαλος αγχος κουραση

Πώς οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν το σώμα

11 Σεπτεμβρίου 2018
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν το σώμα

sierafm by sierafm
11 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονοκεφαλος αγχος κουραση
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σας ότι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε μπορεί να επηρεάζει την υγεία και το σώμα σας; Συχνά δεν έχουμε επίγνωση των επιδράσεων που έχουν οι σκέψεις μας στο σώμα και στην υγεία μας. Μερικές φορές παρασυρόμαστε από το άγχος, την ένταση, την ανησυχία, την κατάθλιψη, τη βιασύνη και άλλα αρνητικά συναισθήματα, χωρίς να σκεφτόμαστε καν ότι μπορεί να μας επηρεάζουν ψυχικά και σωματικά, μειώνοντας την ποιότητα της ζωής μας. Στο άρθρο θα μάθετε την επίπτωση που έχουν οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα στο σώμα σας.
Πώς οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν το σώμα

 

Η σύνδεση νου-σώματος είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι πιστεύουμε, καθώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας διεγείρουν την παραγωγή ορισμένων χημικών ουσιών που επηρεάζουν τη σωματική και τη συναισθηματική μας υγεία. Για παράδειγμα, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη είναι δύο χημικές ουσίες που απελευθερώνει ο εγκέφαλός μας όταν βιώνουμε χαρά ή ευφορία. Μια παρόμοια διαδικασία λαμβάνει χώρα και για τα αρνητικά συναισθήματα, όμως αντί να κάνει το σώμα να νιώθει καλά, προκαλεί πόνο και άλλα προβλήματα που μας εμποδίζουν να αισθανόμαστε υγιείς.

Ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να αποθηκεύει σημαντικές και καθοριστικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά και για τη σχέση της με το σώμα. Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι όλοι έχουμε την ικανότητα να βλέπουμε το καλό και το κακό σε μια κατάσταση, όπως και ότι είμαστε υπεύθυνοι για την απόδοση είτε θετικής είτε αρνητικής σημασίας στις στιγμές της ημέρας μας.

Η επίδραση στο σώμα μας

 

Οι συναισθηματικές καταστάσεις μας μπορούν να οδηγήσουν σε σωματικές ενοχλήσεις, που πιθανώς δείχνουν ότι περνάμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία οι σκέψεις και τα συναισθήματα έχουν πάρει τον έλεγχο. Για παράδειγμα, ο χρόνιος πόνος στον αυχένα θα μπορούσε πιθανώς να δείχνει μια ανικανότητα να δούμε τα πράγματα από διαφορετικές προοπτικές.

Ο ανεξήγητος πόνος στους γοφούς μπορεί να είναι σημάδι ότι μας καταβάλλει ο φόβος και ότι είμαστε ανίκανοι να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις.

Ο πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης συνδέεται με μια ραγισμένη καρδιά· ο πόνος στη μέση της πλάτης συσχετίζεται με την ανικανότητα να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν· και ο πόνος στη μέση συνδέεται με οικονομικό άγχος.

Ο πόνος στα γόνατα μπορεί να δείχνει φόβο, υπερηφάνεια και έλλειψη ελέγχου του εγώ.

Όταν βιώνουμε μια κατάσταση που μας θυμώνει, πραγματοποιείται στον οργανισμό μια βιοχημική αντίδραση που ανεβάζει τα επίπεδα της αδρεναλίνης και μας κάνει να ξαναζούμε την εμπειρία ξανά και ξανά.

Τα συναισθήματα θλίψης μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα ενέργειας και την κινητοποίησή μας. Η θλίψη προκαλεί κόπωση, υπερβολική κούραση και χαμηλή ενέργεια.

Πώς καταπολεμώ τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα;

 

Όσο κι αν βιώνουμε ευτυχισμένες στιγμές, οι δύσκολες στιγμές είναι εκείνες που δοκιμάζουν τη δύναμη και την ικανότητά μας να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να προκύψουν οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας, είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε θετικά, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες ή αξεπέραστες μπορεί να μοιάζουν κάποιες καταστάσεις.

Κάθε πρωί, όταν ξυπνάμε, είναι σημαντικό να προετοιμάζουμε το σώμα και το νου για την καινούργια ημέρα και για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, έτσι ώστε να μπορούμε να παραμένουμε καλά και να ζούμε ευτυχισμένα. Ο νους μας έχει εκπληκτική δύναμη και μπορεί να επιτελεί με ευκολία πολλά έργα. Είναι λοιπόν σημαντικό να του δίνουμε μια καλή δόση θετικότητας και να προσπαθούμε να βλέπουμε τη φωτεινότερη πλευρά των πραγμάτων, ακόμα κι αν αντιμετωπίζουμε μια σχετικά δύσκολη εμπειρία την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε.

Όταν οι αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα προσπαθούν να καταβάλουν τη ζωή και την υγεία μας, είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσουμε μερικά λεπτά για να στοχαστούμε και να αναλογιστούμε το αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να αναλώσουμε χρόνο και ενέργεια σε αυτά. Είναι πιθανό ότι, μετά από αυτή την άσκηση, αντί να παραπονιέστε και να αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας ελέγχουν, θα θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή στη ζωή σας και θα αναζητήσετε λύσεις, έτσι ώστε η αρνητικότητα να μην υποσκάπτει καθόλου την ποιότητα της ζωής σας.

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η θετικότητα και τα καλά συναισθήματα, όπως η χαρά και η ευτυχία, απελευθερώνουν ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παρομοίως, έχει διαπιστωθεί ότι τα αρνητικά συναισθήματα έχουν την αντίθετη επίδραση και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντας τον οργανισμό μας πιο επιρρεπή στην ασθένεια.

Το να είμαστε θετικοί είναι ζήτημα επιλογής, καλών σκέψεων και καλών συναισθημάτων. Μια καλή δόση θετικότητας αξίζει τον κόπο. Βελτιώνει τη σωματική και τη συναισθηματική υγεία με πολλούς τρόπους.

Πηγή:meyegia.gr

Tags: ΑΓΧΟΣ
Previous Post

Τα 4 βασικά θεμέλια μιας σχέσης

Next Post

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Next Post
ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr