• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Αμετανόητα παράλογη, η κυβερνητική “λογική” για την τηλεθέρμανση»

23 Ιουλίου 2024
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών

3 Δεκεμβρίου 2025
Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες του Φιλώτα, κλείνουν το τελωνείο της Νίκης

Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος

3 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα

3 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

3 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

3 Δεκεμβρίου 2025
ευαγγελιο εκκλησια

Πανήγυρη Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας πλησίον Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

3 Δεκεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Θείες λειτουργίες στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Σιάτιστας

3 Δεκεμβρίου 2025

Πώς θα έρχονται οι κλήσεις από τις νέες κάμερες στο κινητό μας τηλέφωνο -Ποια είναι η διαδικασία

3 Δεκεμβρίου 2025
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

3 Δεκεμβρίου 2025
καιρος

Η ανάλυση του νέου κύματος κακοκαιρίας: Πώς θα κινηθεί, οι περιοχές που θα πλήξει

3 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Αμετανόητα παράλογη, η κυβερνητική “λογική” για την τηλεθέρμανση»

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
27
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χωρίς συγκεκριμένη ρεαλιστική λύση για την τηλεθέρμανση, παρά μόνο με μια αόριστη ευχή «ελπίζω μέσα στις επόμενες εβδομάδες να καταλήξουμε σε λύση», προσήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκης, εμφανώς ανέτοιμος να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου.

Θέτοντας την Κυβέρνηση προ των εσφαλμένων επιλογών της, ο Βουλευτής στηλίτευσε ότι «οι εκκρεμότητές σας για τις τρεις τηλεθερμάνσεις (Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη) μακραίνουν επικίνδυνα στο χρόνο και συνιστούν απειλή για το παρόν και το μέλλον ενός έργου πραγματικά μοναδικού, όπως αποδεικνύουν τρία μετρήσιμα μεγέθη που δεν συναντάμε εύκολα σε έργο με φορέα υλοποίησης την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αφορά περίπου 100.000 πολίτες, οι επενδύσεις του σε παρούσα αξία αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια και το οικονομικό όφελος των καταναλωτών έχει ξεπεράσει ήδη το 1 δις στα 30 χρόνια λειτουργίας του. Έξι μήνες μετά την ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο, δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα από την πλευρά των τριών Δήμων, αντιθέτως τα ζητήματα από πλευράς Κυβέρνησης δεν έχουν απαντηθεί, ούτε για τον κίνδυνο οικονομικής ασφυξίας ούτε για την προοπτική των τηλεθερμάνσεων».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Υπουργός της Ν.Δ. χαρακτήρισε την Πτολεμαΐδα V ως «μια μονάδα που θα μας βάζει μέσα κάθε μέρα που θα περνάει, μια επένδυση που αυτή τη στιγμή και για πάντα δεν είναι ανταγωνιστική», υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι εφικτό να στηρίξουμε από εδώ και πέρα την τηλεθέρμανση στους λιγνίτες».  Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, περιορίστηκε σ’ ένα γενικόλογο “χρησμό”, λέγοντας πως «η βιώσιμη λύση είναι να πάμε στην τελική λύση, την οποία να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να δούμε εμείς ως Κράτος πως θα γεφυρώσουμε τη διαφορά, αυτή είναι η βιώσιμη λύση, το οποίο και θα κάνουμε».

Αντικρούοντας τους υπουργικούς ισχυρισμούς για το κόστος της Πτολεμαΐδας V, ο Π. Κουκουλόπουλος τόνισε πως «δεν περίμενα ότι μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου θα επαναλαμβάνατε απόψεις που απέχουν πολύ από την αλήθεια, μιλώντας για κόστος 150 και 200 ευρώ της λιγνιτικής κιλοβατώρας. Η Πτολεμαΐδα V στη χειρότερη περίπτωση αγγίζει τα 110 ευρώ, όταν μάλιστα το κόστος εξόρυξης του λιγνίτη από 16 ευρώ πριν ένα μήνα, ξαφνικά πήγε στα 30 ευρώ ο τόνος. Πρέπει να εξηγήσετε στους πολίτες πως είναι δυνατόν μια Χώρα εισαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας, να βλέπει την τιμή της κιλοβατώρας να εκτινάσσεται στα πλαίσια του “target model” λόγω εξαγωγών. Εκτυλίσσεται ένα παιχνίδι αισχροκέρδειας πέρα από κάθε μέτρο και πρέπει να το ελέγξετε, αντί να διακινείτε ανυπόστατες θεωρίες για ένα εγχώριο καύσιμο όπως ο λιγνίτης».

«Η κοινή μας θέση με τους Δημάρχους περιλαμβάνει δύο παραμέτρους. Πρώτον, λιγνιτική ρήτρα και εγγύηση ότι η Πτολεμαΐδα V θα λειτουργήσει μεταβατικά με λιγνίτη. Δεύτερον, ζητάμε ηλεκτρικό χώρο για μια στέρεη και βιώσιμη λύση για το μέλλον. Αρνείστε πεισματικά και τα δύο. Αυτό αποτελεί πρόκληση προς το 2,5% του πληθυσμού της Χώρας, που καλείται να σηκώσει το 25% των ΑΠΕ» υπογράμμισε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Έθεσε, τέλος, εμφατικά το ζήτημα των οικονομικών εκκρεμοτήτων που προκλήθηκαν εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων στο πλαίσιο της βίαιης απολιγνιτοποίησης, επισημαίνοντας στον Υπουργό: «Έχετε στα χέρια σας τις προτάσεις του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στηρίζω και εγώ προσωπικά. Αναμένουμε, επιτέλους, μια απάντηση που θα αποτελέσει μήνυμα “απελευθερωτικό” στους 100.000 συμπολίτες μας».

Αναλυτικότερα, το video της συζήτησης εδώ:

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
Previous Post

Η Ιουλία Καραπατάκη στο Fiesta Voio

Next Post

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εργασίες καθαριότητας στο Μπούρινο

Next Post
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εργασίες καθαριότητας στο Μπούρινο

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εργασίες καθαριότητας στο Μπούρινο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών
  • Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες
  • Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος
  • Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr