• Latest
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Αποκαλυπτική η Έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τα αδιέξοδα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής»

17 Ιανουαρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Αποκαλυπτική η Έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τα αδιέξοδα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής»

sierafm by sierafm
17 Ιανουαρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεδομένα από την ενδιάμεση Έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που δημοσιεύθηκε στις 14/1/2025, ανέδειξε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της «Επιτροπής απολογισμού και γενικού ισολογισμού του Κράτους & ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους», αντικείμενο της οποίας υπήρξε η ενημέρωση του Κοινοβουλίου από το Συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, κ. Τσουκαλά, επί της τριμηνιαίας Έκθεσής του.

Εισαγωγικά, με την παρουσιαζόμενη Έκθεση να εστιάζει ιδίως στη συσχέτιση αβεβαιότητας και επενδυτικού κενού, ο Π. Κουκουλόπουλος υπενθύμισε πως «έχουμε επισημάνει ότι -όπως εντοπίζει και το Γραφείο του Π/Υ του Κράτους στη Βουλή – το επενδυτικό κενό παραμένει μεγάλο, αποτελώντας ένα από τα σημαντικά ζητήματα που καλείται να επιλύσει η Χώρα. Έχουμε, επίσης, τοποθετηθεί με επάρκεια και σαφήνεια, ήδη από τη συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου, για την αξία της πολιτικής και δημοσιονομικής σταθερότητας, η οποία όμως πρέπει να ενισχύεται από το θετικό κοινωνικό πρόσημο του περιεχομένου της».

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ανάλυσής του, αξιοποίησε τρία δεδομένα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Πρώτον, επισήμανε ότι «η Χώρα χρειάζεται μια σοβαρή βιομηχανική πολιτική, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δεν πρέπει μόνο να μετράμε ποσοστά ανεργίας, αλλά να μας προβληματίσει εάν παράγονται καλά αμειβόμενες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Η Έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ, συγκρίνοντας με τα δεδομένα προ κρίσης, εντοπίζει μείωση στο μερίδιο των θέσεων εργασίας στον δευτερογενή τομέα παραγωγής στον συνολικό όγκο της απασχόλησης (χαμηλότερο κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες, από 21,4% το γ΄ τρίμηνο του 2009 σε 16,7% το γ΄ τρίμηνο του 2024), ενώ στον πρωτογενή τομέα κατά μία ποσοστιαία μονάδα (από 11,2% σε 10,2%). Αντίθετα, το μερίδιο των θέσεων απασχόλησης στους κλάδους του τομέα των υπηρεσιών ενισχύθηκε από 67,4% σε 73,1%».

Δεύτερον, εστίασε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το κόστος ζωής και την αναγκαιότητα τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας των μισθωτών, στηλιτεύοντας ότι χωρίς αυτήν «προκαλείται μεγάλη επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας. Εντοπίζει και η Έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ το κομβικό δεδομένο που ανέδειξα στη συζήτηση του Κρατικού Π/Υ, ότι η Ελλάδα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης είναι προτελευταία στην ΕΕ, ζήτημα άμεσο συνδεόμενο με την πολύπλευρη εκτίναξη του κόστους ζωής. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι στην επίπτωση του πληθωρισμού στο επίπεδο ευημερίας των πολιτών πρέπει να συνυπολογιστούν και οι ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές των μισθωτών. Το 2023 στη Χώρα μας το ύψος του μέσου ετήσιου προσαρμοσμένου μισθού πλήρους απασχόλησης ήταν 17.013 ευρώ, επίδοση τρίτη χαμηλότερη μεταξύ των 26 υπό εξέταση κρατών – μελών της ΕΕ. Η Ελλάδα, επίσης, αποτελεί το μοναδικό από τα υπό εξέταση κράτη-μέλη της ΕΕ όπου καταγράφεται μείωση του συγκεκριμένου μεγέθους συγκριτικά με το 2009. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην υποβάθμιση της θέσης μας από τη 13η το 2009 στην 24η θέση της σχετικής κατάταξης το 2023. Τέλος, σε όρους PPS το αντίστοιχο μέγεθος ανήλθε στην Ελλάδα σε 21.004, το χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των υπό εξέταση κρατών-μελών της ΕΕ».

Τρίτον, αναφέρθηκε εμφατικά στη στεγαστική κρίση, για την οποία το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων, υπογραμμίζοντας το απόσπασμα από την Έκθεση ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ότι «το κόστος στέγασης στη Χώρα μας έχει δυσανάλογη επίδραση στην ευημερία των πολιτών διαφορετικής εισοδηματικής κατάστασης. Ενδεικτικά, το 2023 για τα άτομα που ανήκαν στο φτωχότερο εισοδηματικό πεμπτημόριο το ποσοστό υπερβολικής επιβάρυνσης του κόστους στέγασης ανερχόταν στο 85,3% (έναντι 29,9% στην ΕΕ), ενώ για τα πλουσιότερα άτομα (5ο εισοδηματικό πεμπτημόριο) στο 1,2% (συγκριτικά με 0,7% στην ΕΕ)».

Κατά την τοποθέτησή του, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του προϋπολογισμού επιδόσεων, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών τόνισε τις συνέπειες του δημογραφικού, την υστέρηση σε τομείς σύγχρονης τεχνολογίας, την προτεραιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής με αξιοποίηση ψηφιακών μέσων και διακρατικών συνεργασιών, καθώς και την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Στοχευμένη, τέλος, υπήρξε η επισήμανσή του επί των δεδομένων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στα ασφαλιστικά ταμεία και την ΑΑΔΕ, υπενθυμίζοντας αφενός μεν τις διατάξεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το ιδιωτικό χρέος, αφετέρου ειδικότερα την Τροπολογία που απέρριψε η Κυβέρνηση και αφορούσε τον εξορθολογισμό των προστίμων.

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video: https://www.youtube.com/watch?v=6rGTxNmaC90&t=95s

 

 

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) η αναβάθμιση των γεωτρήσεων του Δήμου Σερβίων

Next Post

Γ’ εθνική: Μονόδρομος η νίκη για την Κοζάνη απέναντι στον Ερμή Αμυνταίου

Next Post
Γ’ Εθνική: Παλληκαρίσιος βαθμός της Κοζάνης

Γ' εθνική: Μονόδρομος η νίκη για την Κοζάνη απέναντι στον Ερμή Αμυνταίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!
  • Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr