• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Δείκτες για τις ανισότητες και την ενεργειακή δημοκρατία»

25 Οκτωβρίου 2023
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα

11 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Δείκτες για τις ανισότητες και την ενεργειακή δημοκρατία»

sierafm by sierafm
25 Οκτωβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την αναγκαιότητα εισαγωγής και αξιοποίησης δεικτών για την άμβλυνση των ανισοτήτων και για την ενεργειακή δημοκρατία εισηγήθηκε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που είχε ως αντικείμενο τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου συστήματος προϋπολογισμού και τη σταδιακή μετάβαση σε προϋπολογισμό επιδόσεων.

Ειδικότερα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση του προϋπολογισμού επιδόσεων με την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της εποχής, αναφέροντας ότι «όλα όσα συζητούμε δεν έχουν κανένα νόημα, εάν δεν συνδέονται και δεν συνοδεύονται από ευθεία αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων, ιδίως της κλιματικής κρίσης και των ανισοτήτων. Για παράδειγμα, σε εμάς δεν λέει τίποτα να βλέπουμε αύριο μόνο έναν δείκτη διείσδυσης Α.Π.Ε., εάν παράλληλα δεν διαθέτουμε και τα στοιχεία για το βαθμό διάχυσης της παραγωγής στην κοινωνία. Τούτο διότι στην Ελλάδα έχουμε την παράδοξη εξέλιξη, να “γυρνάμε την πλάτη” στην πραγματικότητα, για να δίνουμε τον ηλεκτρικό χώρο σε πέντε μονάχα εταιρίες με “φαραωνικά” έργα. Μας έχει ήδη εγκαλέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ολιγοπωλιακές πρακτικές. Θα μπορούσαμε με ενεργειακές κοινότητες και σειρά άλλων πρακτικών που επανειλημμένως έχουμε προτείνει, να διαμορφώσουμε μια τελείως διαφορετική ενεργειακή πραγματικότητα προς όφελος των πολλών».

Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι «στον προϋπολογισμό επιδόσεων είναι σημαντικό να υιοθετηθούν αναγνωρισμένοι διεθνείς δείκτες για την αποτύπωση των ανισοτήτων, καθώς είναι αναγκαίο, αντί το πολιτικό σύστημα να “καβγαδίζει” προβάλλοντας ο καθένας δικά του στοιχεία, να στηριζόμαστε σε μια ενιαία βάση για να παρακολουθούμε πώς εξελίσσονται οι ανισότητες και να δίνουμε πειστικές απαντήσεις άμβλυνσής τους. Ο προϋπολογισμός επιδόσεων μόνον έτσι έχει νόημα, εάν αποτελέσει ένα εργαλείο που μας φέρνει πιο κοντά σε καλύτερες, διαφανείς και αποτελεσματικές απαντήσεις στις ανάγκες των πολιτών».

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και εκπροσώπων του ΟΟΣΑ, ο Βουλευτής Κοζάνης χαρακτήρισε διαφωτιστική την παρουσίαση εκ μέρους του ΟΟΣΑ, τονίζοντας την αναγκαιότητα του κοινοβουλευτικού διαλόγου και τη χρησιμότητα της ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών.

Επιπλέον, στη διάρκεια της ομιλίας του, υπενθύμισε πως «η αλλαγή, ο εκσυγχρονισμός, η πρόοδος, η μεταρρύθμιση, είναι στο DNA της Παράταξής  μας. Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι ένα βασικό κριτήριο, κατά κανόνα ασφαλές, με το οποίο κρίνουμε σταθερά τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είναι πάντα η σύγκλιση μας με τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, είμαστε σύμφωνοι κατ’ αρχήν στη μετάβαση προς την εφαρμογή προϋπολογισμού επιδόσεων και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με προτάσεις».

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών έθεσε, επίσης, την παράμετρο της ψηφιακής ετοιμότητας για την εφαρμογή προϋπολογισμού επιδόσεων, ζητώντας δεδομένα για τις ψηφιακές προϋποθέσεις υλοποίησής του, την υφιστάμενη κατάσταση στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση όσον αφορά την ύπαρξη εκκρεμοτήτων, καθώς και για το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Σημείωσε δε τη σημασία της εν λόγω αλλαγής στην επίτευξη της συνέχειας στη λειτουργία του Κράτους τόσο στις αλλαγές Κυβερνήσεων όσο και στους ανασχηματισμούς Υπουργών.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

2023, Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων για το Υδρογόνο

Next Post

Διενέργεια Έρευνας Κοινού από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027

Next Post
ΕΣΠΑ 

Διενέργεια Έρευνας Κοινού από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα
  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr