• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος: “Συγκεντρωτισμός και Σύγχρονο Κράτος, έννοιες ασύμβατες”

2 Οκτωβρίου 2023
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

21 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

Αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κοζάνης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

21 Νοεμβρίου 2025
Κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες

21 Νοεμβρίου 2025
Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

21 Νοεμβρίου 2025
Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: “Συγκεντρωτισμός και Σύγχρονο Κράτος, έννοιες ασύμβατες”

sierafm by sierafm
2 Οκτωβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με την κατάθεση στη Βουλή ενός Νομοσχεδίου που φέρνει τα πάνω-κάτω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες πέντε μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα του αδιεξόδου στο οποίο έχει εγκλωβίσει τη Χώρα. Οι επιμέρους αντιθεσμικές και επικίνδυνες διατάξεις επιδέχονται αυστηρή κριτική σχεδόν στο σύνολο τους, εκπέμποντας ένα πολιτικό μήνυμα ευρύτερου ενδιαφέροντος, που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια των Δήμων και των Περιφερειών.

Η προκλητική περιφρόνηση των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τις επιλογές που η Κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, αποτελούν μείζονα ζητήματα. Είναι εντυπωσιακό πως η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έγραψε “στα παλαιότερα των υποδημάτων της” την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο που έχει μάλιστα πλειοψηφία προσκείμενη στη Ν.Δ. Την αγνόησε με προκλητικό τρόπο, ενώ δεν ζήτησε παρά το αυτονόητο, την αναβολή του Νομοσχεδίου για μετά τις εκλογές, προκειμένου να έχει τη δέουσα συμμετοχή σε καθοριστικές ρυθμίσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των δήμων και εν τέλει του πολίτη.

Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη να μην θεωρεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση ισότιμο συνομιλητή της Κυβέρνησης, αλλά κάτι σαν ομάδα πίεσης ή σωματείο, ανατρέπει ένα κεκτημένο που οικοδομήθηκε με κόπο, μια κατάκτηση που σεβάστηκαν διαδοχικές Κυβερνήσεις. Φέρνει δε στην επιφάνεια ακόμα ένα πεδίο όπου η Δημοκρατία μας χωλαίνει. Ταυτόχρονα, τα αυτοδιοικητικά θέματα με τα οποία καταπιάνεται το Νομοσχέδιο, όχι για να τα βελτιώσει, αλλά για να τα επιδεινώσει, αποδεικνύουν έλλειψη στοιχειώδους γνώσης της δημοτικής πραγματικότητας και μακρά απόσταση από τις επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας. Σκιαγραφούν γλαφυρά πόσο διαφορετικές είναι οι προτεραιότητές μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ενεργειακό κόστος το οποίο απειλεί με χρεοκοπία αρκετούς Δήμους και πολλές δημοτικές επιχειρήσεις που βλέπουν το δρόμο των ενεργειακών κοινοτήτων κλειστό, αφού η Ν.Δ. πριν ένα χρόνο φρόντισε να κλείσει τον ηλεκτρικό χώρο, δίνοντας τον στο γνωστό ολιγοπώλιο ενέργειας.

Όσοι νομίζουν ότι τα ανωτέρω συνιστούν περιθωριακά διαχειριστικά ζητήματα των Ο.Τ.Α., πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι τραγικές καταστροφές στον Έβρο και τη Θεσσαλία έφεραν για πολλοστή φορά στο επίκεντρο την αναποτελεσματικότητα του “Επιτελικού” Κράτους, αυτή τη φορά με ιδιαίτερη ένταση. Κατέστησαν προφανές ότι το Σύγχρονο Κράτος που μας αξίζει, πρέπει να οικοδομηθεί με θεμέλιο την έννοια της ανθεκτικότητας, κατεύθυνση προς την οποία ήδη κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η ξεκάθαρη επιλογή ρίχνει φως στη μεγαλύτερη ειδοποιό διαφορά της πατρίδας μας από το Σύγχρονο Κράτος, που είναι ο αφόρητος συγκεντρωτισμός, με καχεκτικούς θεσμούς αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης.

Όσο εμμένουμε στο συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης, τόσο θα αποτυγχάνουμε να πετύχουμε φιλόδοξους στόχους, ανεξάρτητα από τις προθέσεις μας. Η Κυβέρνηση εγκλωβισμένη σε μια αλαζονικά αυτοαναφορική πολιτική, όπου ο έλεγχος της επικοινωνίας της επέτρεπε επί τέσσερα χρόνια “να βαφτίζει το κρέας ψάρι”, συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

Τι κι αν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σε λίγο θα έχουμε πάρει την επενδυτική βαθμίδα, μια εξέλιξη θετική που υπογραμμίζει την επάνοδο στην περίφημη “κανονικότητα”. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανήμπορος να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως αντιλαμβάνεται αυτή τη νέα “κανονικότητα”. Μπροστά στην εμβάθυνση των ανισοτήτων και την εντεινόμενη κλιματική κρίση, όχι απλώς στερείται πειστικών απαντήσεων, αλλά δίνει συστηματικά εσφαλμένες απαντήσεις, όπως έπραξε πρόσφατα με τα εργασιακά. Μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές και περιφερειακές κάλπες, το ερώτημα είναι απλό. Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Αυτοδιοίκηση ή όχι; Η Ν.Δ. έδωσε ήδη τη δική της απάντηση, οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους την επόμενη Κυριακή.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Γ’ Εθνική: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Next Post

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 3/10

Next Post
Μενέλαος Μακρυγιάννης

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 3/10

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη
  • Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο
  • Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο
  • Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr