• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Το δίλημμα “κοινωνία ή οικονομία” δεν υφίσταται»

28 Νοεμβρίου 2023
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
Προσωπικός Αριθμός… από κούνια: Σκοπός να αποδίδεται από τη γέννηση – Ποια λάθη θα μπορείτε να διορθώσετε από 3 Ιουνίου

Αυτό είναι το mail για τον Προσωπικό Αριθμό

9 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

«Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι οι δικαιούχοι

9 Νοεμβρίου 2025
Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς – Στο σκοτάδι δεκάδες χωριά σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς – Στο σκοτάδι δεκάδες χωριά σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

9 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Στηρίζουμε τους κατοίκους της κοινότητας Αχλάδας

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ψηφιακό μητρώο ελέγχου προϊόντων καπνού, αλκοόλ, για προστασία ανηλίκων -Οι υποχρεώσεις, τι αναφέρει το ν/σ

8 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Μαθητής Γυμνασίου έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς

8 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε νικηφόρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας από τα Σέρβια

8 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Το δίλημμα “κοινωνία ή οικονομία” δεν υφίσταται»

sierafm by sierafm
28 Νοεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την βαθύτατη αντίθεση στις κυβερνητικές επιλογές υπέρ λίγων, εις βάρος των δίκαιων ευκαιριών που έχει ανάγκη η κοινωνία, ανέδειξε ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε κατά την πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του Νομοσχεδίου για τα “κόκκινα” δάνεια.

Σημειώνοντας εισαγωγικά ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προσεγγίζει το μείζον ζήτημα του ιδιωτικού χρέους συνολικά, όχι μόνο για τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά και για τα χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ», υπογράμμισε πως «οι αριθμοί σοκάρουν, καθώς αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια τα Α.Φ.Μ. που έχουν χρέη στην Εφορία, ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια οι αριθμοί μητρώου με οφειλές στον ΕΦΚΑ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα “κόκκινα” δάνεια».

Υπό αυτά τα δεδομένα, επανάφερε την αναγκαιότητα «η Κυβέρνηση, όπως και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, να εκπέμψει ένα σαφές μήνυμα. Δεν μπορεί να είμαστε στενόκαρδοι απέναντι σε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει εγκλωβιστεί στο ιδιωτικό χρέος, αλλά ταυτόχρονα γαλαντόμοι με συγκεκριμένες ομάδες που προκλητικά και διαρκώς ευνοούνται».

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών υπενθύμισε πως «η σύγχρονη ιστορία των “κόκκινων” δανείων έχει ημερομηνία έναρξης πρακτικά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, όταν “κοκκίνισαν” περίπου 40 δις δάνεια της ολιγαρχίας της Χώρας, για τα οποία γινόταν ένα “γύρισμα” δέκα δις ευρώ κάθε χρόνο, στέλνοντας τη ρευστότητα στο μηδέν για τους υπόλοιπους. Αυτή ήταν η 1η γενιά κόκκινων δανείων, κι όμως για αυτούς δεν έγιναν πλειστηριασμοί, παρά ανακεφαλαιοποιήσεις, σε αντίθεση με όλους όσοι υπήρξαν θύματα της κρίσης».

«Το Κράτος έχει βάλει 57 δις μέχρι τώρα στις Τράπεζες και δεν στέκουν, ούτε καν με μαθηματικούς υπολογισμούς μαθητών δημοτικού, τα λεγόμενα της Κυβέρνησης ότι το Κράτος έχει βγει κερδισμένο και μάλιστα με πολλά δις! Αυτού του τύπου οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί, δημιουργούν “ολισθηρό έδαφος” μέσα στην κοινωνία, γεννώντας έναν οξύτατο πολιτικό κίνδυνο που χρήζει προσοχής» επισήμανε.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο Π. Κουκουλόπουλος παρέθεσε χαρακτηριστικά παραδείγματα που τεκμηριώνουν την κοινωνική αντίθεση στις ελιτίστικες επιλογές της Κυβέρνησης, όπως «το που κατευθύνονται τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς από τη λίστα των αναρτημένων δανείων προκύπτει ότι έχουν δοθεί π.χ. στον ΟΤΕ, τη στιγμή που οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι 67% ακριβότερες από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε δύο τουλάχιστον μεγάλες αλυσίδες super market ενώ η κοινωνία μαστίζεται από την ακρίβεια της απληστίας». Αναφέρθηκε δε εκ νέου και στους βεβιασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Aegean.

«Αυτές οι πρακτικές πρέπει να λάβουν τέλος, γιατί για εμάς έξοδος από την κρίση και επενδυτική βαθμίδα, της οποίας μεγάλο μερίδιο διεκδικούμε, σημαίνει πρώτα απ’ όλα ένα πράγμα: δίλημμα ανάμεσα στην κοινωνία και την οικονομία δεν υφίσταται. Σήμερα η Ελλάδα για να πάει μπροστά, πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις και κατά συνέπεια χρειάζεται πολιτικές που τις απελευθερώνουν, αντί να τις εγκλωβίζουν», τόνισε συμπερασματικά ο Βουλευτής.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Ανακαίνιση σπιτιών: Μπαίνει «κόφτης» στα έξοδα για έκπτωση φόρου

Next Post

 Σε ποιες οδούς της Κοζάνης δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι αργά το μεσημέρι (28-11-2023).    

Next Post
ΔΕΥΑΚ

 Σε ποιες οδούς της Κοζάνης δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι αργά το μεσημέρι (28-11-2023).    

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο
  • Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα
  • Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ
  • Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11
  • ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr