• Latest
εξετασεις, σχολειο

«Ράβε – ξήλωνε» Γαβρόγλου στο σχέδιο – τέρας για τις διπλές Πανελλαδικές

1 Σεπτεμβρίου 2017
Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

2 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»

2 Φεβρουαρίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»

2 Φεβρουαρίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης

2 Φεβρουαρίου 2026
Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

2 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

2 Φεβρουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Η κατάσταση του οδικού δικτύου, Δευτέρα ώρα 15:00

2 Φεβρουαρίου 2026
Ο Ταξίαρχος Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ του Χρήστου ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Μήνυμα του Νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Νικόλαου ΕΞΑΡΧΟΥ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του

2 Φεβρουαρίου 2026
Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης  «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

2 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

2 Φεβρουαρίου 2026
«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

2 Φεβρουαρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 4 Φλεβάρη στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΕΜ στη Νίκαια Λάρισας.

2 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Ράβε – ξήλωνε» Γαβρόγλου στο σχέδιο – τέρας για τις διπλές Πανελλαδικές

sierafm by sierafm
1 Σεπτεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τώρα ο υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι η συμμετοχή στις εξετάσεις του Ιανουαρίου θα είναι προαιρετική με… μπόνους 1%! – Κόντρα σε υψηλούς τόνους και με την ΟΛΜΕ.

Το ράβε – ξήλωνε του υπουργείου Παιδείας στο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ συνεχίζεται. Πριν καλά – καλά περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα από την ανακοίνωση του σχεδίου – τέρατος για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που δεν καταργούνται, όπως υποσχόταν ο πρωθυπουργός, αλλά διπλασιάζονται και βαφτίζονται «κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις», ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου έσπευσε με δηλώσεις του να κάνει ένα βήμα πίσω, ισχυριζόμενος ότι η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις του Ιανουαρίου «θεωρεί» ότι θα είναι προαιρετική.

Επιβεβαιώνοντας, έτσι, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προχειρότητα του σχεδιασμού και την τρικυμία που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας, που δεν είναι σε θέση ακόμα να ενημερώσει συγκεκριμένα τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για το περιεχόμενο του νέου συστήματος που προωθείται.

«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πώς το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον RealFM ο κ. Γαβρόγλου στο ερώτημα αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις του Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και προαιρετική.

Και πρόσθεσε: «Με την ευθύνη του μαθητή προφανώς μπορεί να είναι προαιρετική η συμμετοχή στις εξετάσεις του Ιανουαρίου. Θέλω να είναι σαφές το εξής: Αυτά όλα έχουν μέσα τους και μία παιδαγωγική διάσταση. Αρα το θέμα είναι να πειστεί, ο μαθητής, οι γονείς και κυρίως οι εκπαιδευτικοί ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε την εκπαιδευτική διάσταση. Το προαιρετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι εγγενές στοιχείο της πρότασής μας. Εμείς όμως λέμε ότι με το να πας έχεις πάρα πολλά θετικά. Εχεις όπλο για τον Ιούνιο».

Με άλλα λόγια, ο υπουργός ξηλώνει το σχέδιο για το νέο εισαγωγικό σύστημα πριν ακόμα το θέσει σε δημόσια διαβούλευση, σε μια προσπάθεια να μετριάσει το σάλο από τις διπλές πανελλαδικές. Την ίδια ώρα, όμως, με άλλες δηλώσεις του, υποστήριξε ότι «πρέπει να βρούμε σε τι βαθμό θα παίζει ρόλο η μη συμμετοχή. Επειδή όμως, υπάρχουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, ο προφορικός βαθμός, η συνολική συμμετοχή του μαθητή και η δημιουργική – ερευνητική εργασία, με χαρτί και μολύβι βλέπουμε ότι τελικά οι κλειστού τύπου πανελλαδικές εξετάσεις, θα αποτελούν ένα απειροελάχιστο ποσοστό. Μπορεί και να υπολογίζεται στο 1%».

Από την άλλη, ο Κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε και τη θέσπιση, αντί βάσεων, βαθμολογικών ορίων για την εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα, επιτείνοντας το αλαλούμ που έχει προκληθεί.

Κόντρα υπουργείου – ΟΛΜΕ

Εν τω μεταξύ, κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του προέδρου της ΟΛΜΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του για το νέο σύστημα εξετάσεων.

Το υπουργείο κάλεσε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο «να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί» και ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών» για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει», υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Και συνέχισε το υπουργείο Παιδείας: «Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σε δηλώσεις του, είχε αναφερθεί στο νέο σύστημα με τις διπλές εξετάσεις ενώ ο υπουργός υπόσχονταν κατάργηση, προβλέποντας πίεση από πλευράς γονέων για ευμενέστερη βαθμολόγηση. Συγκεκριμένα είχε πει πως «οι εκπαιδευτικοί θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών για μεγαλύτερες προφορικές βαθμολογίες, αν τελικά αυτές υπολογίζονται στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 04-09-2017 έως 10-09-2017)

Next Post

Ο Τσίπρας τάζει προσλήψεις το 2018!

Next Post
ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Τσίπρας τάζει προσλήψεις το 2018!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης
  • Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»
  • Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης
  • Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr