Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά  στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου  και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής
Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Καμβουνίων της Κοζάνης – Ασθενοφόρο για τον τεχνίτη που εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης-Βίντεο και φωτογραφίες
γυμνασιο λυκειο σιατιστας
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»
Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς
Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της DG REGIO, Nicola De Michelis, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού
Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σάλος με τα… μπουζούκια μέσα σε ελληνική εκκλησία στην Αγγλία – «Βαθύτατη θλίψη και έντονος αποτροπιασμός»

Αντιδράσεις προκάλεσε μια… μουσική εκδήλωση σε εκκλησία στην Αγγλία. Οι μουσικοί πήραν τις θέσεις τους και τα όργανα… άρχισαν μέσα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Μπράιτον σε εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα».
Κάνει επίσης λόγο για περίσταση «ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στη Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον.

Η αφίσα της επίμαχης εκδήλωσης:

Πηγή: ethnos.gr

 

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *