• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σενάρια ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής για τη συμφωνία με τα Σκόπια

13 Ιουνίου 2018
Γέμισε κόσμο το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας στο πάρτι του Γυμναστικού

Γέμισε κόσμο το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας στο πάρτι του Γυμναστικού

19 Οκτωβρίου 2025
κτηνοτροφια προβατα

Νέα ευρηματική απάτη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Εικονικά «πάρε-δώσε» συγγενών και φίλων σε Σιάτιστα και Καστοριά

19 Οκτωβρίου 2025
Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Σιάτιστα: Yποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

19 Οκτωβρίου 2025
Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο Action24 για το κόστος θέρμανσης στην περιοχή. Βίντεο

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο Action24 για το κόστος θέρμανσης στην περιοχή. Βίντεο

19 Οκτωβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

3 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης

19 Οκτωβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Νέο Voucher 150 ευρώ για διακοπές – Ξεκινούν οι αιτήσεις

19 Οκτωβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία – Τι θα συμβεί αν δεν εκδοθεί

19 Οκτωβρίου 2025
3 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας

Γρεβενά: 52χρονος είχε στο σπίτι κανναβουριά

19 Οκτωβρίου 2025
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στον Βυζαντινό Επισκοπικό Ναό Σισανίου

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στον Βυζαντινό Επισκοπικό Ναό Σισανίου

18 Οκτωβρίου 2025
«Η Κοζάνη είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Γυναικών»

«Η Κοζάνη είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Γυναικών»

18 Οκτωβρίου 2025
Επίσκεψη της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας Περιφέρειας Ηπείρου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας Περιφέρειας Ηπείρου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

18 Οκτωβρίου 2025
Επεισοδιακή καταδίωξη στην Καστοριά – Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα. Βίντεο

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Καστοριά – Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα. Βίντεο

18 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σενάρια ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής για τη συμφωνία με τα Σκόπια

sierafm by sierafm
13 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες για την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ακόμα και πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, αύριο το μεσημέρι.

Η ΝΔ κάνει λόγο για «κακή συμφωνία» στο Σκοπιανό, θέτει ζήτημα έλλειψης πολιτικής νομιμοποίησης του κ. Τσίπρα λόγω της διαφωνίας Καμμένου, διαφωνεί έντονα με την ενότητα για την «μακεδονική γλώσσα» και την «μακεδονική ταυτότητα» και καλεί τον πρωθυπουργό να μην υπογράψει τη συμφωνία αυτή.

Τη φιλολογία για πρόταση μομφής ενισχύει και η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο ζήτησε, επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας να πάρει εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν υπογραφεί το Σάββατο -παρουσία των υπουργών Εξωτερικών- στις Πρέσπες η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Όπως εξηγούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν από τον κ. Τσίπρα να κάνει ό,τι έκανε και το 2015, όταν έλαβε εξουσιοδότηση με νόμο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής προκειμένου να διαπραγματευθεί το τρίτο μνημόνιο.

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταθέσει την πρόταση μομφής αύριο, σταματούν αυτομάτως η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και η ψήφισή του και ξεκινά η διαδικασία της συζήτησης πρότασης μομφής, η οποία μπορεί να διαρκέσει το περισσότερο τρεις ημέρες. Πολλοί ωστόσο αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο γιατί αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο η Ελλάδα δεν θα πάρει την υποδόση του 1 δις ευρώ και η ΝΔ θα κατηγορηθεί γι’αυτή την εξέλιξη.

Το δεύτερο σενάριο είναι η πρόταση μομφής να κατατεθεί την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανακοινώσει ότι θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή για τη συμφωνία. Σε περίπτωση που επιλεγεί η Παρασκευή, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να ακυρώσει την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες.

Στη στόχευση της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποδομήσει εντελώς και τη στάση του Πάνου Καμμένου όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, αφού αντικείμενο της πρότασης μομφής θα είναι η συμφωνία με το γειτονικό κράτος. Έτσι, αν ο κ. Καμμένος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση -κάτι που αναμένεται επί της ουσίας- η Νέα Δημοκρατία θα ισχυριστεί ότι δίνει το «OK» για να υπογραφεί στη συνέχεια μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών η συμφωνία.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του», ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγα λεπτά μετά από αυτή του πρωθυπουργού, δίνοντας το στίγμα της αντιπαράθεσης που θα αρχίσει να κορυφώνεται από σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης ότι «αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος», θέμα που συζήτησε και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 09.30, καλώντας ταυτόχρονα τον κ. Τσίπρα να μην υπογράψει τη συμφωνία.

Η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, αγνοώντας τον ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση στη Βουλή, με προκλητικό τρόπο. «Είναι μια κακή συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις. Όπως είναι η εκχώρηση της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας”, στοιχεία που εξαρχής δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τους Έλληνες και προφανώς τη ΝΔ», υπογράμμιζε στέλεχος της Πειραιώς, σημειώνοντας ότι «συνιστούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού των γειτόνων».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται και σε ένα άλλο παρεπόμενο της συμφωνίας. Το πρόσφορο έδαφος που δίνει μια κακή λύση, όπως τη χαρακτηρίζουν, σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε κάλπικο εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Ειδική αναφορά κάνουν στη Βόρεια Ελλάδα, δηλώνοντας ότι «η χώρα έχει αρκετές πληγές να επουλώσει και δεν χρειάζεται να ανοίξει άλλη μία, ειδικά στη Β. Ελλάδα, και θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του ελληνικού λαού».

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

Κλέφτες ξήλωσαν απορροφητήρα και βρήκαν 10.000 ευρώ

Next Post

Το παρασκήνιο με τα Σκόπια: Τσίπρας-Ζάεφ «κλείδωσαν» τη συμφωνία σε 30 λεπτά

Next Post
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το παρασκήνιο με τα Σκόπια: Τσίπρας-Ζάεφ «κλείδωσαν» τη συμφωνία σε 30 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γέμισε κόσμο το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας στο πάρτι του Γυμναστικού
  • Νέα ευρηματική απάτη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Εικονικά «πάρε-δώσε» συγγενών και φίλων σε Σιάτιστα και Καστοριά
  • Σιάτιστα: Yποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου
  • Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο Action24 για το κόστος θέρμανσης στην περιοχή. Βίντεο
  • 3 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr