• Latest

Σημαντικές επαφές της ομοσπονδίας γούνας με φορείς της κυβέρνησης

24 Ιουλίου 2019
Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

27 Νοεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

27 Νοεμβρίου 2025
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

27 Νοεμβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

27 Νοεμβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι γιατροί ειδικοτήτων για τον Δεκέμβριο

27 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε αλλάζουν οι διαδικασίες για διαθήκες και κληρονομιές

27 Νοεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Ασελγούσε στα ανίψια του 2 και 4 ετών για να ικανοποιήσει τον 40χρονο σύντροφό του – Τι είπε στους αστυνομικούς ο 20χρονος θείος

27 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σημαντικές επαφές της ομοσπονδίας γούνας με φορείς της κυβέρνησης

sierafm by sierafm
24 Ιουλίου 2019
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
19
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης, πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Όργανα – Σωματεία του κλάδου, πραγματοποιήθηκε κάθοδος κλιμακίου στην πρωτεύουσα αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ. κ. Δημήτριο Κοσμίδη, τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Νικόλαο Κατσάνο και τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. και των μελών της κ. Νικόλαο Ρίζο, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής Γουνοποιίας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Παρόντες στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Εξωτερικών, ήταν και οι Βουλευτές της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και της Ν.Δ. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο κ. Κοσμίδης επικεντρώθηκε στο φόρο πολυτελείας και στα προβλήματα που δημιουργεί, τονίζοντας πως τα έσοδα του δημοσίου από τον συγκεκριμένο φόρο όσον αφορά στα προϊόντα γούνας είναι ελάχιστα, η δε επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο είναι παντελώς ασήμαντη.

Επεσήμανε επίσης πως επιβάλλεται η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας καθώς τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία θα είναι πολλαπλάσια.
Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, ο κ. Κοσμίδης ανέλυσε το ζήτημα της μη αποδοχής των εμβασμάτων (πληρωμών) από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των διεθνών δημοπρατηρίων της γούνας (Διεθνή Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων). Παράλληλα ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να τροποποιηθούν οι Νόμοι 3299/04, 3908/11 και 4399/16, με σκοπό να γίνονται αποδεκτές οι πληρωμές που πραγματοποιούνται από τα διεθνή δημοπρατήρια για την εξόφληση τιμολογίων των επενδύσεων.

Η εν λόγω τροποποίηση θα διευκολύνει και την εν γένει ρευστότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων.

Όσον αφορά την προώθηση και προβολή της Ελληνικής Γουνοποιίας, ο κ. Κοσμίδης κατέθεσε τις προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στον Αν. Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στον αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Βουλευτές κ. Γεώργιο Αμανατίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης ), κα Βίκυ Βρυζίδου (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Ολυμπία Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Καστοριάς), με το μέλος του επόμενου Δ.Σ. του Enterprise Greece κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη και με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την άσκηση πολιτικού lobbying και τη σύσφιξη των σχέσεων των πολιτικών φορέων με τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Με το πέρας των συναντήσεων ο κ. Κοσμίδης δήλωσε «Παρουσιάσαμε στη νέα Κυβέρνηση μέρος των σημαντικότερων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας. Είναι θέματα που επιβάλλεται να λυθούν άμεσα, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στον κλάδο μας και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Τα πολιτικά στελέχη άκουσαν με προσοχή τα αιτήματά μας και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα ευχαριστήσω τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. κ. Νικόλαο Ρίζο για τις επιστημονικές του εισηγήσεις και τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κοζάνης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Υπουργούς».

Tags: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ
Previous Post

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής σε οικίες στην Καστοριά

Next Post

Υπεροχή: 100% επιτυχία στο Proficiency

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Υπεροχή: 100% επιτυχία στο Proficiency

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία
  • Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο
  • Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής
  • Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr