• Latest
ΤΣΙΠΡΑΣ

Σκοπιανό: Σήμερα η καθοριστική συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός

24 Ιανουαρίου 2018

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανό: Σήμερα η καθοριστική συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός

sierafm by sierafm
24 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΣΙΠΡΑΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το αποτέλεσμα της συζήτησης θα καθορίσει τις κυβερνητικές κινήσεις για συναίνεση στο εσωτερικό – Εντείνονται οι γκρίνιες για Καμμένο στον ΣΥΡΙΖΑ

Την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα για το θέμα των Σκοπίων, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αναμένεται να καθορίσει η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Νταβός (στις 4 μμ ώρα Ελλάδας) οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη συνάντηση, με ιδιαίτερο βάρος και συμβολισμό έτσι κι αλλιώς, αφού οι δύο πρωθυπουργοί θα διερευνήσουν τις δυνατότητες μίας ιστορικής σύγκλισης για τη μείζονα διαφορά στο ονοματολογικό, αλλά και τα άλλα θέματα (αλυτρωτισμός εκ της γειτονικής χώρας) που χωρίζουν τις δύο πλευρές για δεκαετίες πλέον.

  Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει ότι ο κ. Ζάεφ από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μια διάθεση συνεννόησης και συμβολής στην αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, σε αντίθεση με τον αλυτρωτισμό που εξέφρασαν οι προκάτοχοί του. Η Αθήνα θεωρεί τη στάση αυτή θετική, αλλά περιμένει να αποδειχθεί και στην πράξη, δηλαδή στις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκφράσει στον κ. Ζάεφ την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία, κοινή έναντι όλων (erga omnes) και φυσικά απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης και το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις, θα εξαρτηθούν όχι μόνο οι διπλωματικές κινήσεις το επόμενο διάστημα, αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα νέα δεδομένα, που κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψουν, η κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για ενημέρωση της αντιπολίτευσης, ίσως και της Βουλής.

Η κυβέρνηση δείχνει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική τις τελευταίες ημέρες, καθώς μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ανησυχία στο Μαξίμου για τις αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, έστω κι αν διαμηνύεται από κυβερνητικά στελέχη και το υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι χειρισμοί από τις διαδηλώσεις αυτές.

Στην πραγματικότητα η αμηχανία και ο φόβος για τις αντιδράσεις είναι έντονος, ιδίως εάν πετύχει και το νέο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις και της αντιπολίτευσης, καθώς εκτιμά ότι ειδικά η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία λύση, μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις που εκφράζονται και στις οποίες πρωταγωνιστούν στελέχη της. Γι’ αυτό και προσπαθεί να εκθέσεις κορυφαίους παράγοντες της ΝΔ, όπως τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη, που εμφανίζονταν διατεθειμένοι στο παρελθόν για μία συμφωνία στη βάση σύνθεσης ονομασίας για τα Σκόπια.

Ωστόσο το πρόβλημα που φαίνεται ότι μπορεί να αποδειχθεί ανυπέρβλητο είναι η στάση των ΑΝΕΛ, που δηλώνουν ανυποχώρητα αρνητικοί σε μία λύση με σύνθετη ονομασία.

Το Μαξίμου επιμένει να συμπεριφέρεται ως να μην υπάρχει θέμα, όμως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κυβέρνησης φουντώνει η δυσαρέσκεια για την τακτική του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Μετά το κείμενο των «53+» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτηριζόταν η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ «παρά φύση», ήλθε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης να εκφράσει τη δυσφορία του για τον κυβερνητικό εταίρο. Ο κ. Σκουρλέτης προειδοποίησε τους ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι κάποιες φορές, όπως είπε, δημιουργείται δυναμική που υπονομεύει «μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα».

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

Αυτή είναι η αιτία που «σκοτώνει» την επιθυμία των ανδρών για σεξ

Next Post

Οι αστυνομικοί «αδειάζουν» την ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πολλοί περισσότεροι από 90.000 οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο

Next Post

Οι αστυνομικοί «αδειάζουν» την ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πολλοί περισσότεροι από 90.000 οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο
  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr