• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΣΤΟΠ στον Πόλεμο – Καμιά Ελληνική εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

1 Μαρτίου 2022
ΑΠΟΓΡΑΦΗ και ανάρτηση δικαιολογητικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στο Ο.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.

Γρεβενά πόλη του μανιταριού. Να την ξαναβα στις ράγεςλουμε

9 Οκτωβρίου 2026
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον ελληνογαλλικό διάλογο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον ελληνογαλλικό διάλογο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα

9 Οκτωβρίου 2026
ΨΩΜΙ

Π. Κουκουλόπουλος: 10+1 ερωτήματα για τους παραδοσιακούς οικογενειακούς φούρνους της γειτονιάς

9 Οκτωβρίου 2026
Kατάταξη 31 νέων Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας

Kατάταξη 31 νέων Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας

9 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης αναβαθμίζονται ενεργειακά με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ

Δήμος Γρεβενών: Τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης αναβαθμίζονται ενεργειακά με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ

9 Οκτωβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Αρχίζει η προθέρμανση του δικτύου τηλεθέρμανσης Κοζάνης Σε λειτουργία από τις 15 Οκτωβρίου

9 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα

9 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Η επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

9 Οκτωβρίου 2026
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Τσοτύλι

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Τσοτύλι

9 Οκτωβρίου 2026
«Μπάλες στα Σχολεία»  Αθλητικό υλικό στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

«Μπάλες στα Σχολεία» Αθλητικό υλικό στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

9 Οκτωβρίου 2026

Επταήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

9 Οκτωβρίου 2026
Πράσινο φως για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο Δίλοφο Βοϊο

Πράσινο φως για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο Δίλοφο Βοϊο

9 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΤΟΠ στον Πόλεμο – Καμιά Ελληνική εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

sierafm by sierafm
1 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

« Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους….» Μπέρτολτ Μπρεχτ

Η Ρωσική στρατιωτική επίθεση και εισβολή στην Ουκρανία δεν αποτελεί λύση, αφαιρεί ανθρώπινες ζωές και δεν μπορεί να βρίσκει  σύμφωνους τους λαούς, τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, όσο κι αν διακατέχονται από θυμό και οργή για τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εδώ και 70 χρόνια.  Ο δρόμος για την ειρήνη και το δίκιο δεν περνά από την αντιγραφή των μεθόδων τους αλλά με τη διπλωματική διευθέτηση των διαφορών.

1ον). Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο Ευρωατλαντικός Ιμπεριαλισμός ήταν και παραμένει ο παγκόσμιος «χωροφύλακας», ο βασικός υπαίτιος των πολεμικών αναφλέξεων διεθνώς, η κύρια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Αυτοί είναι οι πυροκροτητές του πολέμου. Αυτούς πρέπει να βάλει στο στόχαστρο του το Αντιπολεμικό κίνημα.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θεώρησαν την περίοδο που άνοιξε με την πτώση της ΕΣΣΔ  ως ευκαιρία για να επιβάλουν τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» με αδιαμφισβήτητη κυριαρχία τους διεθνώς, πέρα και έξω ακόμα και από κάθε πλαίσιο «διεθνούς δικαίου» και του ΟΗΕ. Με μονομερείς Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έφεραν αιματοκύλισμα σε Ιράκ,  Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Συρία και τόσες άλλες χώρες. Με επέκταση του ΝΑΤΟ και των εξοπλισμών του προς ανατολάς παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις μετά το 1991.  Με υπόθαλψη του πραξικοπήματος του Μαϊντάν το 2014 που έφερε ακροδεξιούς και νεοναζί στην εξουσία στην Ουκρανία.

Η απροκάλυπτα φιλονατοϊκή Ουκρανική ηγεσία  στοχεύει στην επέκταση του ΝΑΤΟ και των εξοπλισμών του στην ουκρανική επικράτεια και στην πλήρη καταστολή της δίκαιης εξέγερσης των Ρωσόφωνων πληθυσμών στις επαρχίες του Ντονμπάς.  Όποιος/α δεν τα βλέπει όλα αυτά ή τα παραβλέπει, στην καλύτερη περίπτωση αντικειμενικά διευκολύνει και στη χειρότερη συναινεί έμπρακτα στην κατεύθυνση επιθετικής υπεράσπισης των Ευρωατλαντικών σχεδιασμών και συμφερόντων. Η αντίθεση στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και η ήττα του Ευρωατλαντισμού από την πάλη των λαών είναι προϋπόθεση για την παγκόσμια ειρήνη.

Αυτό είναι το έδαφος που εξελίσσονται τα γεγονότα στην Ουκρανία.. Ταυτόχρονα, όμως, με την παραπάνω εκτίμηση δεν μας διαφεύγει και  δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη φύση του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού και το ρόλο του .Τα πλούσια κοιτάσματα του Ντονμπάς και ο σιτοβολώνας της Ουκρανίας αποτελούν πρόκληση. Από το πως θα χειριστεί τις κατακτήσεις των  λαϊκών δημοκρατιών του  Ντονμπάς και το λαό της Ουκρανίας συνολικά θα κριθεί και ο τελικός χαρακτήρας της επέμβασης.

Η ήττα όμως του Ευρωατλαντικού Ιμπεριαλισμού είναι κύριο καθήκον της πάλης των λαών, πρώτα από όλα των λαών στις αντίστοιχες χώρες του Ευρωατλαντικού «στρατοπέδου». Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στην ίδια πλευρά με το άλλο  ανταγωνιστικό Ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Δεν υπηρετούμε ίδιους σκοπούς, δεν παλεύουμε κάτω από τις ίδιες σημαίες.

2ον). Μια μακρόχρονη Ειρήνευση στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μόνο έξω από το ΝΑΤΟ, με πλήρη ουδετερότητα και ανεξαρτησία από όλους, με την ενεργή παρέμβαση και κοινή δράση του Ουκρανικού και Ρωσικού λαού, σε αντίθεση με τις αστικές πολιτικές και Κυβερνήσεις. Τέλος η απογοήτευση του Ζελένσκι γιατί « η Δύση άφησε μόνη της την Ουκρανία να πολεμήσει » ας γίνει δίδαγμα για τους λαούς.

Τα δάκρυα της ΕΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την «αυτοδιάθεση» της Ουκρανίας είναι κροκοδείλια. Δεν έλεγαν τα ίδια όταν οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία… Τις συνέπειες αυτής της όξυνσης και της νέας πολεμικής εμπλοκής τις πληρώνουν οι λαοί ήδη πριν από αυτή. Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και η ενεργειακή ανασφάλεια είναι πραγματικότητα εδώ και μήνες. Αυτή την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά στην Ευρώπη είμαστε ενάντια στον πόλεμο. Χρειάζεται κινητοποίηση των λαών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου ενάντια στον πόλεμο και ακόμα περισσότερο σε κάθε προοπτική γενίκευσής του. Ταυτόχρονα, παλεύουμε στη χώρα μας για την άμεση απεμπλοκή της από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για άμεση απομάκρυνση όλων των Αμερικανονατοϊκων βάσεων και επιστροφή όλων των Ελλήνων  στρατιωτικών από αποστολές στο εξωτερικό, για πλήρη αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Η εμπλοκή της χώρας στα Αμερικάνικα Ιμπεριαλιστικά σχέδια με τις συμφωνίες που υπέγραψαν όλες οι Κυβερνήσεις (Ν.Δ. , ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ) και ειδικότερα η αναβάθμισή της με την εκχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και των βάσεων (Λάρισα, Στεφανοβίκειο ,Σούδα, Άραξο) για αξιοποίησή τους σε πολεμικές προετοιμασίες και προοπτικά και σε επιχειρήσεις κάνει τη χώρα μας ενεργό συμμέτοχο στα Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, αλλά ταυτόχρονα και πολεμικό στόχο. Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας. Για αυτό απαιτείται παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή εγρήγορση τώρα !

3ον). Η Ελλάδα πρέπει να μείνει έξω από αυτήν την αντιπαράθεση.

Καμιά Ελληνική εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ .

Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Έξω οι βάσεις από την Ελλάδα και η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ .

Σήμερα απαιτείται Αντιπολεμικός Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για τον πυρηνικό αφοπλισμό, τη διάλυση του ΝΑΤΟ και όλων των στρατιωτικών συνασπισμών, για τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Για να έχουν οι λαοί ειρήνη, δουλειά, δημοκρατία και κοινωνική ισότητα. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις Ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ

Tags: ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΡΣΥ
Previous Post

Σε Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Eurojust, ως εκπρόσωπος της ΒτΕ, ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Next Post

Ευχαριστήριο του συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας

Next Post
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Ευχαριστήριο του συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γρεβενά πόλη του μανιταριού. Να την ξαναβα στις ράγεςλουμε
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον ελληνογαλλικό διάλογο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα
  • Π. Κουκουλόπουλος: 10+1 ερωτήματα για τους παραδοσιακούς οικογενειακούς φούρνους της γειτονιάς
  • Kατάταξη 31 νέων Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας
  • Δήμος Γρεβενών: Τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης αναβαθμίζονται ενεργειακά με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr