• Latest
ΚΕΘΙ

Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης Δράσεις θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

23 Νοεμβρίου 2022
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης Δράσεις θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

sierafm by sierafm
23 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΕΘΙ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ενημερωτικό σημείωμα
25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών»
Η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλες και όλους. Δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο και δεν αφορά μόνο το άτομο που την υφίσταται. Δεν πρόκειται για ατομική υπόθεση, αλλά για κοινωνικό διαχρονικό πρόβλημα που απαιτεί τη συνεργασία και κινητοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμησή του. Εκδηλώνεται σε κάθε γωνιά της γης, σε γυναίκες ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής, οικονομικής, οικογενειακής ή άλλης κατάστασης.

Ήδη από το 1999, με στόχο την ανάδειξη της σοβαρότητας, αλλά και της έκτασης του προβλήματος, ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Είκοσι δύο χρόνια μετά έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη χώρα μας προς την κατεύθυνση αυτή, όπως, η δημιουργία του δικτύου υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), η κύρωση της «Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης)» και η δημιουργία γραφείων αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας από την Ελληνική Αστυνομία.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου (11:00 – 13:00), στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του ΚΕΘΙ και στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, θα παρευρεθούν στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών σε ειδικό σταντ στον χώρο έξω από το Δημαρχείο, όπου θα ενημερώνουν τον γενικό πληθυσμό για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών και θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 (11.00 – 14.00) στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του ΚΕΘΙ και στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης θα παρευρεθούν στην Πλατεία Νίκης, σε ειδικό σταντ, όπου θα ενημερώνουν τον γενικό πληθυσμό για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών και θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 (19.30 – 21.30) στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του ΚΕΘΙ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου) και των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, θα συμμετάσχουν σε Καλλιτεχνική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Κοζάνης, στο Λαογραφικό Μουσείο, με τίτλο: « Οι γυναίκες από το 1922 έως και το 2022 μέσα από τις τέχνες: «Η ευαλωτότητά τους και η δύναμή τους».
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 (11.00 – 14.00) στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του ΚΕΘΙ και του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης θα συμμετάσχουν σε επιμορφωτική συνάντηση που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Κοζάνης στους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικής Ζωής και τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα εργαστήρια δεξιοτήτων, με θέμα: «Παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας». Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης.
Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του ΚΕΘΙ θα συμμετάσχουν σε δράση ευαισθητοποίησης στους/στις
μαθητές/τριές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης στο πλαίσιο σχετικών δράσεων που πραγματοποιεί του σχολείο.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.womensos.gr και www.kethi.gr
Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να απευθύνονται στη νέα διεύθυνση του Συμβουλευτικού
Κέντρου: Ροδόπης 5 & Πανόρμου (περιοχή Αλώνια), 1ος όροφος (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)
Τηλ.: 24610 49672 E-mail: kozani@isotita.

Tags: ΚΕΘΙ
Previous Post

Σιάτιστα: Παρουσίαση του βιβλίου “Σκέψου το” του Χρήστου Τούβε

Next Post

«Γίνε η Δύναμή σου»: Εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Κοζάνης για τη βία κατά των γυναικών με αυτοκόλλητα σε καταστήματα

Next Post
εκδηλωση

«Γίνε η Δύναμή σου»: Εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Κοζάνης για τη βία κατά των γυναικών με αυτοκόλλητα σε καταστήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου
  • Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ
  • Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr