• Latest
κλοπη

Συμμορίες με σκάνερ εντοπίζουν ποια σπίτια έχουν λεφτά!

21 Φεβρουαρίου 2018
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

21 Δεκεμβρίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για την κακή στοματική υγιεινή του παιδιού της

21 Δεκεμβρίου 2025
υπολογιστης

Εφιάλτης για 15χρονη: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της

21 Δεκεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή – Πότε θα είναι κλειστά

21 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα

21 Δεκεμβρίου 2025
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

21 Δεκεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

21 Δεκεμβρίου 2025
Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

21 Δεκεμβρίου 2025
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συμμορίες με σκάνερ εντοπίζουν ποια σπίτια έχουν λεφτά!

sierafm by sierafm
21 Φεβρουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κλοπη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περισσότερες από δέκα ομάδες, κυρίως αλλοδαπών, έχουν στη διάθεσή τους τέτοιου είδους ανιχνευτές χαρτονομισμάτων και χρυσαφικών – Πρόκειται για ανιχνευτές χρυσού, που μπορούν να εντοπίζουν τα μέταλλα στις ταινίες ασφαλείας των χαρτονομισμάτων

High tech συμμορίες εφοδιασμένες με ειδικά σκάνερ εντοπισμού μεγάλου αριθμού χαρτονομισμάτων ή χρυσαφικών και πολύτιμων αντικειμένων σαρώνουν τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα, χτυπώντας επιλεκτικά σπίτια και αυτοκίνητα που κρύβουν μικρούς θησαυρούς. Ουσιαστικά μετατρέπουν τους ανιχνευτές χρυσού, που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τα μέταλλα που βρίσκονται στις ταινίες ασφαλείας των χαρτονομισμάτων, όταν αυτά υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες.

Ετσι ερμηνεύουν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά με «αναλήψεις» μεγάλων χρηματικών ποσών από σπίτια και αρπαγές κοσμημάτων τα οποία ήταν καταχωνιασμένα σε σημεία που αν κάποιος δεν γνώριζε δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τα εντοπίσει. Το απίστευτο είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις στα σπίτια δεν υπήρχαν ίχνη ψαξίματος, αφού οι «ποντικοί» πήγαν κατευθείαν στα σημεία όπου ήταν κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότερες από δέκα ομάδες κυρίως αλλοδαπών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και της Βουλγαρίας που έχουν στη διάθεσή τους τέτοιου είδους ανιχνευτές χαρτονομισμάτων και κοσμημάτων (άλλοι μεγαλύτερων και άλλοι μικρότερων δυνατοτήτων) και σαν ποντικοί-χρυσοθήρες γλιστράνε σε σπίτια και αυτοκίνητα για να βάλουν χέρι σε κοσμήματα και μετρητά.

Η τεχνολογία

Σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ένα φαινόμενο που έβαλε σε σκέψη τις αρχές ασφαλείας. Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν οι διαρρήκτες να γνωρίζουν σε ποια σπίτια είναι κρυμμένα μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε κασετίνες κοσμημάτων και να χτυπούν επιλεκτικά. Σε πολλές περιπτώσεις, λένε οι πληροφορίες, συμμορίες συγκεντρώνουν στοιχεία μέσω γνωστών ή παρακολουθούν τα θύματα και έτσι μαθαίνουν το οικονομικό τους προφίλ. Για παράδειγμα, πολλές φορές οικιακές βοηθοί ή υπάλληλοι μεταφέρουν είτε οικειοθελώς, είτε χωρίς να το γνωρίζουν τέτοια στοιχεία διευκολύνοντας το έργο των ποντικών. Βέβαια, αν και ισχύει αυτό σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς.

Οι high tech διαρρήκτες εντοπίζουν εύκολα τις κρυψώνες, σαν κάτι να τους κατευθύνει και στις πιο πολλές «επισκέψεις» πηγαίνουν κατευθείαν στο ψητό χωρίς καν να ψάξουν ή να αναστατώσουν το σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα χρήματα ή τα κοσμήματα ήταν τόσο καλά κρυμμένα που μόνο αν κάποιος διέθετε μαντικές ικανότητες θα μπορούσε να τα ξεθάψει.

Το ίδιο έχει καταγραφεί και σε περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων μέσα στα οποία υπήρχαν κρυμμένα μεγάλα χρηματικά ποσά. Οπως, για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα στην Κηφισιά, όπου σε παρκαρισμένο όχημα οι κλέφτες βρήκαν και βούτηξαν από το εσωτερικό του 11.600 ευρώ. Ή στο Κολωνάκι πριν από δεκαπέντε ημέρες όταν έκλεψαν πάνω από 15.000 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα αλλά και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει από ανάλογες συμμορίες που δρουν στο εξωτερικό, οι αρμόδιες αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά και στους διαρρήκτες. Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση των επιθέσεων, αλλοδαποί άσοι στα ηλεκτρονικά έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων όπως χρυσός, χαλκός και άλλα σε σκάνερ εντοπισμού χαρτονομισμάτων και κοσμημάτων. Αυτό μπορεί να γίνει, όπως λένε οι ειδικοί, με επέμβαση στους αισθητήρες των συστημάτων, την κατάλληλη ρύθμιση ή την αντικατάστασή τους από ευαίσθητους και πολύ πιο εξελιγμένους.

Αν και οι πληροφορίες αλλά και οι φήμες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τέτοιες συμμορίες, η Ασφάλεια δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συλλάβει άτομα και να κατασχέσει σκάνερ. «Αν δεν εξιχνιάσουμε υποθέσεις και δεν κατάσχουμε μηχανήματα, δεν μπορούμε να μιλάμε με στοιχεία αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο» αναφέρει αξιωματικός της Ασφάλειας στο «ΘΕΜΑ». Επισημαίνει μάλιστα ότι «η τεχνολογική εξέλιξη είναι δεδομένο ότι χρησιμοποιείται από τους διαρρήκτες αλλά και τους κακοποιούς και σε πολλές περιπτώσεις οι συμμορίες είναι ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες τους».

Το πρώτο ύποπτο συμβάν

Πριν από μερικούς μήνες έγινε μια διάρρηξη στην Πάτρα που τράβηξε την προσοχή των αξιωματικών της Ασφάλειας. Τότε άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας και άρπαξαν 2.500 ευρώ που ήταν κρυμμένα σε σημείο που αν δεν το γνώριζες δεν θα τα έβρισκες. Οι αρμόδιοι έλεγαν πως τα εντόπισαν χάρη σε σκάνερ παρόμοιο με μηχανήματα ανίχνευσης χρυσού ή και μετάλλων, που χρησιμοποιούν διάφοροι επιτήδειοι. Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσαν αστυνομικοί στο θύμα της διάρρηξης, υπάρχουν και μηχανήματα που ανιχνεύουν την ειδική ταινία γνησιότητας των χαρτονομισμάτων, ουσιαστικά δηλαδή το κράμα μετάλλων που υπάρχει. Σύμφωνα με τα ενημερωτικά της ΕΛ.ΑΣ., σημειώθηκε μια κλοπή σε διαμέρισμα στο κέντρο και ο ιδιοκτήτης του βρήκε παραβιασμένη την πόρτα του σπιτιού. Οι δράστες χωρίς να έχουν αγγίξει το παραμικρό -δεν είχαν ανοίξει καν τις ντουλάπες- πήγαν κατευθείαν στο σωστό σημείο και άρπαξαν τις δεσμίδες με τα 2.500 ευρώ.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΚΛΟΠΗ
Previous Post

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη θα υπογράψουν Σύμφωνο Συνεργασίας

Next Post

Εκδήλωση της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Next Post

Εκδήλωση της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει
  • Μητέρα καταδικάστηκε για την κακή στοματική υγιεινή του παιδιού της
  • Εφιάλτης για 15χρονη: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της
  • Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή – Πότε θα είναι κλειστά
  • ΔΥΠΑ: Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr