• Latest

Συνάντησης Εργασίας Αντιπεριφερειαρχών – Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού στην Κεφαλονιά

16 Οκτωβρίου 2017
Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ. Τεχνικό πρόγραμμα 2026: Στόχος η κάλυψη των πραγματικών αναγκών και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στους πολίτες

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

22 Δεκεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

140 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

22 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή  για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης   

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  

22 Δεκεμβρίου 2025
Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

22 Δεκεμβρίου 2025
Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντησης Εργασίας Αντιπεριφερειαρχών – Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού στην Κεφαλονιά

sierafm by sierafm
16 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Συνάντηση Εργασίας  Αντιπεριφερειαρχών – Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε από 29 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά και  η οποία φιλοξενήθηκε από τον Α/χη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Περ. Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Γαλιατσάτο.

Η συνάντηση έχει πλέον καθιερωθεί, ενισχύοντας    και εμβαθύνοντας  τη συνεργασία και τη συνέργεια στον τομέα του τουρισμού όλων των Περιφερειών, με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ και άλλους φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, κάτι το οποίο λειτουργεί ενισχυτικά, προωθώντας στο κύριο θεσμικό όργανο των Περιφερειών τους προβληματισμούς, επισημάνσεις αλλά και αποφάσεις της  συνάντησης.

Η συνάντηση συνέπεσε με την ολοκλήρωση της θερινής τουριστικής περιόδου και για το λόγο αυτό καταγράφηκαν και  συζητήθηκαν λύσεις για   προβλήματα (είτε κοινά είτε ιδιαίτερα),   που προέκυψαν για κάθε  Περιφέρεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν ο κοινός προβληματισμός για το πλαίσιο τουριστικής προβολής, που θέτει ο νέος νόμος 4412/2016, όπου απαιτείται άμεση τροποποίηση του σε ότι αφορά τις διαδικασίες για τις δράσεις τουρισμού. Ομάδα εργασίας θα αναλάβει την σύνταξη εγγράφου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ, το οποίο θα σταλεί στην Υπουργό Τουρισμού ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα νομοθετικά.

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, όπως είχε εξουσιοδοτηθεί στην προηγούμενη συνάντηση, κατέθεσε  εμπεριστατωμένη πρόταση για την ίδρυση Δικτύου Περιφερειών, για θέματα τουρισμού καθώς και σε συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη του στόχου. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στο  συντονιστικό ρόλο της νέα δομής, η οποία θα συμβάλει στη δικτύωση και την επίτευξη συνεργατικών στρατηγικών μεταξύ των Περιφερειών.

Οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι  Τουρισμού των Περιφερειών συζήτησαν δράσεις που σκέφτονται να υλοποιήσουν στις περιοχές τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέχρι την πραγματοποίηση τους.

Ειδικά η εντεταλμένη σύμβουλος  Τουρισμού Βορείου Αιγαίου κα. Αγγελική Σαραντινού παρουσίασε ένα καινοτόμο μοντέλο Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης για την διαχείριση του θερμαλισμού. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρου Θάνου, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως η επικείμενη παρουσίαση των δρόμων του Αποστόλου Παύλου με τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Αττικής στο  Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την έκθεση Philoxenia τον ερχόμενο Νοέμβριο. Επίσης αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων όπως του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας– Εμπορίου – Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Κώττα, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα καλών πρακτικών επάνω σε όλα τα θέματα της συζήτησης, καθώς  και της εκπροσώπου της Θεσσαλίας κ. Κατσαρού Ελένης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  αρμόδιος για τον τουρισμό Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος  αναφέρθηκε στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις διαχείρισης του τουρισμού και για  τις επερχόμενες ανακατατάξεις στο τουριστικό γίγνεσθαι, μετά σχετικής έρευνας του SETE intelligence.

Ο εκπρόσωπος της Υπουργού Τουρισμού κ. Δημήτρης Μπλούκος μετέφερε τους χαιρετισμούς της Υπουργού, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παραβρεθεί, ενώ αναφέρθηκε στην εφαρμοζόμενη τουριστική πολιτική και στη σχέση μεταξύ φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υπουργείου Τουρισμού. Η Γενική Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ κα. Πηνελόπη Νομπιλάκη αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρόεδρου του Ε.Ο.Τ, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που θέτει η δημιουργία εμπειρικών διαδρομών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας συνεργατικής προβολής μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΟΤ (Joint Promotion Platform Necstour).

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η ειδική αναφορά που έγινε από όλους τους παρευρισκόμενους, στην πρόσφατα εκλιπόντα θεματική Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας κα. Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη, η οποία αποτέλεσε μια από τους πρώτους που στήριξαν τη σημαντική πρωτοβουλία.

Τέλος οι Αντιπεριφερειάρχες ανέλυσαν την νέα ευρωπαϊκή στρατηγική όπως την έθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani στην πρόσφατη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου επίκεντρο θέτει την άνθρωπο, τις ανησυχίες των απλών πολιτών και την καταπολέμηση της ανεργίας, δείχνοντας τη συνεισφορά του τουρισμού για το κοινωνικό σύνολο και την ευμάρεια του.

Αποφασίστηκε σε κάθε επόμενη συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών να παρευρίσκεται  εκπρόσωπος της ΕΝ.ΠΕ, ενώ η επόμενη θα πραγματοποιηθεί το επόμενο εξάμηνο στην Λήμνο, την οποία θα διοργανώσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πέρας των εργασιών παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου από όλους τους συμμετέχοντες εκφράστηκε η κοινή άποψη για την αναγκαιότητα κοινών δράσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού, που αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα για την εθνική μας οικονομία.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Νομού Κοζάνης: Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2017

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Παραδόθηκε το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην ΤΚ Κοίλων

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δήμος Κοζάνης: Παραδόθηκε το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην ΤΚ Κοίλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου
  • Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς
  • Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα
  • Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών
  • Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr