• Latest
Συνάντηση

Συνάντηση κλιμακίου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με εκπροσώπους του ΚΚΕ

20 Μαΐου 2022
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση κλιμακίου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με εκπροσώπους του ΚΚΕ

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Συνάντηση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Πεμπτη 19/05/2022, κλιμάκιο του ΤΕΕ/ΤΔΜ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Νικόλαο Συλλίρη και την Αντιπρόεδρο Ευαγγελία Μπάγκαβου συναντήθηκε στο χώρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τα μέλη του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, κο Νόντα Στολτίδη, κα Τίνα Κουζιάκη και κο Κώστα Κοζικόπουλο – μέλος επίσης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΜ, εκλεγμένος με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών.

Τα μέλη του ΚΚΕ παρέδωσαν στους εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΔΜ έντυπο ενημερωτικό υλικό, με τις θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, στον αντίποδα της πολιτικής του «Πράσινου New Deal», με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο της Υγείας και με τα μέτρα που προτείνουν για την ανακούφιση από την ακρίβεια.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης, αφού καλωσόρισε τα μέλη του ΚΚΕ και τους ευχαρίστησε για το ενημερωτικό υλικό, τους ενημέρωσε για όσα εποικοδομητικά συμπεράσματα έχει εξάγει μέχρι στιγμής από όλες τις επαφές και συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, με τους φορείς της περιοχής και ανέφερε κάποια από αυτά, ως σχετιζόμενα με τα θέματα που έθιξαν και οι ίδιοι και περιλαμβάνονται στο έντυπο υλικό που διαμοίρασαν.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς το πράσινο new deal και το σχέδιο του πράσινου υδρογόνου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτής στην περιοχή μας και δήλωσε ότι ως φορέας το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας οφείλει να στηρίζει και να επιδιώκει την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, με την προϋπόθεση να μην ταυτίζονται αυτές με την απολιγνιτοποίηση και να μη συνδέονται με αυτή. Καθώς το white dragon αφορά σε τεχνολογία που θα έχει αναπτυχθεί πλήρως σε χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών, θα πρέπει παράλληλα να τρέχουν κι άλλες οικονομικές δραστηριότητες, να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα του προγράμματος ΔΑΜ και να ολοκληρωθεί η μετάβαση στα νέα παραγωγικά μοντέλα πριν την απολιγνιτοποίηση.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης δήλωσε επίσης σύμφωνος με την «επανα-λιγνιτοποίηση», όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε, παρόλο που συντελείται κάτω από έκτακτες συνθήκες, γιατί έστω κι έτσι και για αόριστο χρονικό ορίζοντα, παρατάθηκε η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, δίνοντας οικονομική ανάσα στην περιοχή και αυξήθηκε η χρήση του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, εξασφαλίζοντας εν μέρει την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας.

Τα μέλη του ΚΚΕ, στην τοποθέτησή τους σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση, ανέφεραν ότι δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» αλλά αποτελεί ένα τελευταίο βήμα στην πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ενέργεια που διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη 3 κριτήρια:

  1. Την πρόσβαση του λαού σε φθηνό ρεύμα
  2. Την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας
  3. Τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας
  4. Την προστασία του περιβάλλοντος

Άποψή τους είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν τα παραπάνω κριτήρια, αξιοποιώντας όλες τις μορφές ενέργειας (πχ. Λιγνίτης, γεωθερμία, υδρογονάνθρακες, υδροηλεκτρικά, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.α.) με μια πολιτική που αντιμετωπίζει την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.

Ως προς τα μέτρα για την ανακούφιση από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, τα μέλη του ΚΚΕ κατέθεσε τις προτάσεις του για άμεση και πλήρη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη, την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και της ρήτρας αναπροσαρμογής, την απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι εφοπλιστές, θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικάνικου LNG.

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα της οικονομίας που υπηρετεί το κέρδος του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες, για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αλλά για τη διαφοροποίηση των λύσεων που επιλέγονται γι’ αυτά, για την ανάγκη αντιμετώπισής τους με μία συνολική φιλολαϊκή στρατηγική και για το πόσο σημαντικό είναι να αναδεικνύονται τα προβλήματα σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς σε κεντρικές υπηρεσίες αναλώνονται με άλλα θέματα, που δεν αγγίζουν τόσο τον πολίτη.

Tags: ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης την Κυριακή  22/5, στις Τ.Κ. Κρόκου, Α. Κώμης, Κ. Κώμης, Κήπου, Καισαρειάς, Σπάρτου, Σταυρωτής, Πύργου, Ανατολής, Αμυγδαλιάς.  

Next Post

Σιάτιστα: Διάρρηξη στο ΕΠΑΛ

Next Post
Επαλ

Σιάτιστα: Διάρρηξη στο ΕΠΑΛ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr