• Latest
jj

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

11 Νοεμβρίου 2021
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

sierafm by sierafm
11 Νοεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
jj
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

– Τρία σημαντικά Νομοσχέδια αποτυπώνουν τον Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία.   

 Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη συναντήθηκε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, με σκοπό την ενημέρωση για τρία σημαντικά νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο κτίριο της ΖΕΠ, συμμετείχαν οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, τα επιστημονικά και εμποροβιοτεχνικά επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπηρεσιακά στελέχη, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Κοζάνης  Στάθης Κωνσταντινίδης  καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εμφανώς  ικανοποιημένος εμφανίστηκε,   ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, από την επίσκεψη του  Αναπληρωτή  Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, τονίζοντας πως «τα τρία σημαντικά Νομοσχέδια που αφορούν, τις στρατηγικές επενδύσεις ,την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει ειδικά θεματικά καθεστώτα στήριξης, αποτυπώνουν Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία. Έχουμε πολλά χρόνια, να δούμε τέτοιες διατάξεις που στοχευόμενα και με ακρίβεια θα βοηθήσουν τις επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει η Περιφέρειά μας».

Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπενθύμισε στον Υπουργό την δέσμευση του Πρωθυπουργού, να εφαρμοστεί  η ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης σε όλα τα Υπουργεία για την Δυτική Μακεδονία και σημείωσε ότι «θα πρέπει να τακτοποιηθεί η κυριότητα των εδαφών της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου καθώς και να αποσαφηνιστεί το θέμα σχετικά με τα εδάφη του Ορυχείου Αμυνταίου, εάν θα περιλαμβάνονται στην εταιρία που θα συστήσει το Ελληνικό δημόσιο ή στην περιουσία  της ΔΕΗ».

Ο Αναπληρωτής  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης , τόνισε χαρακτηριστικά  κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, « πως η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των Νομοσχεδίων της κυβέρνησης, που σύντομα   θα φέρει προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Τα τρία υπό κατάθεση Νομοσχέδια, θα εφαρμοστούν όπως τα έχουμε υποσχεθεί και όπως τα περιμένουν οι πολίτες. Οι διατάξεις που έχουμε συμπεριλάβει ακουμπούν  την περιοχή και ενισχύουν κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αλλαγή του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της. Οι πόροι που έρχονται είναι ισχυροί  ενώ η  Πολιτεία και οι  Δήμοι μπορούν  να πορεύονται μαζί στην επόμενη ημέρα. Το πρώτο τετράμηνο του 2022 θα ξεκινήσουν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις».

Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά  για το καθεστώς της ταχείας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες της Χώρας,   και τόνισε πως « Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις μόνο στην Δυτική Μακεδονία, εφόσον εντάσσονται στον κανονισμό περί Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα τύχουν ευνοϊκών ενισχύσεων, κάτι που σημαίνει, πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποκτά άμεσα  προβάδισμα  για ξένες επενδύσεις».

 

Previous Post

Μεταλλάξεις: Κυριαρχεί η παραλλαγή «Δέλτα», 379 νέα κρούσματα – Αναλυτικά οι περιοχές

Next Post

Δήλωση του Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για το Επίδομα Τηλεθέρμανσης

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δήλωση του Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για το Επίδομα Τηλεθέρμανσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr