• Latest
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δ. Νείλου, μετά τον δεύτερο θάνατο ηλικιωμένης

4 Αυγούστου 2017
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Μάστιγα τα social media στους εφήβους: Οι 9 παράγοντες που οδηγούν σε εθισμό

9 Μαΐου 2025
ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Οδηγός έφαγε κλήση 2.400 ευρώ -Με πόσα χιλιόμετρα πήγαινε

9 Μαΐου 2025
Μητροπολίτης Γρεβενών

Πυρ και μανία ο Μητροπολίτης Γρεβενών με συμμετέχοντες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro

9 Μαΐου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

«Tαξιτζής» χρέωσε 2.000 ευρώ για μια διαδρομή 25 λεπτών

9 Μαΐου 2025
απατη

Ηλεκτρονική απάτη – Έκανε κράτηση σε ξενώνα και έκλεψε από τους ιδιοκτήτες 2 χιλιάδες ευρώ

9 Μαΐου 2025
φορολογια

Ποιοι άμεσοι φόροι θα μειωθούν και πόσο

9 Μαΐου 2025
ασεπ

1Γ/2025 ΑΣΕΠ – Το Τεστ που δεν μετράει Γνώσεις αλλά Συμπεριφορές

9 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

11 Μαΐου 2025 Τιμούμε την Ημέρα της Μητέρας

9 Μαΐου 2025
Ημερίδα με θέμα τον «Ψηφιακό Εθισμό και Οικογένεια» συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με το Σύλλογο Πολυτέκνων Κοζάνης και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Ημερίδα με θέμα τον «Ψηφιακό Εθισμό και Οικογένεια» συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με το Σύλλογο Πολυτέκνων Κοζάνης και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

9 Μαΐου 2025
2ο Εργαστήριο Δικτύωσης & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

2ο Εργαστήριο Δικτύωσης & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

9 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

Την Κυριακή 18/5 οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

9 Μαΐου 2025
ΚΚΕ

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποτίουν φόρο τιμής στα 80 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δ. Νείλου, μετά τον δεύτερο θάνατο ηλικιωμένης

sierafm by sierafm
4 Αυγούστου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΝΟΥΠΙ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για ακόμα έναν θάνατο γυναίκας άνω των 80 ετών, ο οποίος αποδίδεται σε επιπλοκές από τη νόσο του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το νέο θύμα διέμενε στον ίδιο νομό όπου έχασε τη ζωή της πριν από αρκετές ημέρες και μια άλλη 90χρονη γυναίκα, η οποία μετά από τσίμπημα κουνουπιού εμφάνισε εγκεφαλίτιδα και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιβεβαίωση της μόλυνσης που προκάλεσε την εγκεφαλίτιδα και το θάνατο της άτυχης γυναίκας, η οποία ας σημειωθεί είχε επιβαρυμένη υγεία, έφτασε στο ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες 20 ημέρες.

Τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου που αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του αναφέρουν πως άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, από τους οποίους ο ένας με εγκεφαλίτιδα, σε ΜΕΘ.

Συνολικά, φέτος 12 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν νοσήσει. Από αυτούς 8 με εκδήλωσαν βαριά συμπτώματα, από το κεντρικό νευρικό σύστημα (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Ευρεία σύσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Τι συστήνουν οι ειδικοί.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης από τη νόσο που προκαλεί η λοίμωξη με τον ιό του Δυτικού Νείλου, αυτή την περίοδο, τόνισαν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Κέντρο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι δράσεις δημόσιας υγείας σχετικά με τα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης καθώς και τα πρόσφατα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τονίστηκε ότι στην εποχή της παγκόσμιας μετακίνησης τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές αποτελούν σημαντική πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Με αφορμή τα μέχρι τώρα κρούσματα ελονοσίας και λοίμωξης του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ετοιμότητα και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως έγινε γνωστό, το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, έχει ενημερώσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με τη διάγνωση της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα.

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Τετάρτη απόγευμα) μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης (www.keelpno.gr).

Τι είναι και πως μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών.

Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

Αν και τα έτη 2015-2016 δεν καταγράφηκαν κρούσματα της λοίμωξης σε ανθρώπους στην Ελλάδα, λόγω της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη από τους επιστήμονες, η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα μας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά πως οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. “Ως εκ τούτου, συνιστούμε να λαμβάνονται συστηματικά μέτρα ατομικής προστασίας από κουνούπια, σε όλη την επικράτεια”, αναφέρει.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιέρων, κλιματιστικών κλπ, καθώς και την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια.

Πηγή:Real.gr

Tags: ΚΟΥΝΟΥΠΙ
Previous Post

Μικρές συμβουλές για να μην γυαλίζει το πρόσωπό σας

Next Post

Νέα χαλάρωση των capital controls – Ολόκληρη η απόφαση

Next Post
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΜ

Νέα χαλάρωση των capital controls - Ολόκληρη η απόφαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μάστιγα τα social media στους εφήβους: Οι 9 παράγοντες που οδηγούν σε εθισμό
  • Οδηγός έφαγε κλήση 2.400 ευρώ -Με πόσα χιλιόμετρα πήγαινε
  • Πυρ και μανία ο Μητροπολίτης Γρεβενών με συμμετέχοντες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro
  • «Tαξιτζής» χρέωσε 2.000 ευρώ για μια διαδρομή 25 λεπτών
  • Ηλεκτρονική απάτη – Έκανε κράτηση σε ξενώνα και έκλεψε από τους ιδιοκτήτες 2 χιλιάδες ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr