• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10/03 η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

11 Μαρτίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

17 Αυγούστου 2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου

17 Αυγούστου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου

17 Αυγούστου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου

17 Αυγούστου 2026
Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

17 Αυγούστου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» -292- τροχονομικοί έλεγχοι

17 Αυγούστου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοκαΐνη, Κάνναβη, και χωρίς δίπλωμα και πινακίδες. Έξι συλλήψεις

17 Αυγούστου 2026
Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

17 Αυγούστου 2026
Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

17 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Κατήγγειλε ότι η σύζυγός του κρατούνταν όμηρος, αλλά οι αστυνομικοί τη βρήκαν με τον εραστή της

17 Αυγούστου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πυροβολισμοί σε γλέντι – Δύο τραυματίες, ανάμεσά τους 14χρονος

17 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 35χρονη που έδωσε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

17 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10/03 η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

sierafm by sierafm
11 Μαρτίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10/03/2021 η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην Επιτροπή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου, ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου και ο Αντιδήμαρχος Δεσκάτης κ. Χαράλαμπος Ορφανίδης. Τα θέματα εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες της Δ/νσης Περιβάλλοντος, ενώ εκπρόσωποι των εταιρειών έδωσαν σχετικές διευκρινίσεις.

Για μία ακόμα φορά, μέσα από την Επιτροπή, προκύπτει η αγωνία της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας για την άναρχη ανάπτυξη Φ/Β σταθμών. Για τα θέματα που απασχόλησαν μόνο τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, σε άθροισμα η ισχύς άγγιζε τα 512MW, ενώ πραγματεύονταν χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν ως εξής:

  1. Μ.Π.Ε. του έργου: «Εκμετάλλευση δημοτικού λατομείου φυσικών λίθων έκτασης 11.796,51 τ.μ.», στη θέση ‘Πέρασμα’ της Τ.Κ. Μαυροδενδρίου του Δήμου Κοζάνης, με φορέα του έργου: ΑΤΛΑΣ Ε.Ε.
  • Μ.Π.Ε. του έργου: «Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 997,50 kwe, με καύση βιορευστών (φυτικών ελαίων προερχόμενων από ενεργειακές καλλιέργειες)», στο αγρ. υπ΄αρ. 1605 αγροκτήματος Λεβαίας, της Τ.Κ. Λεβαίας, του Δήμου Αμυνταίου, με φορέα του έργου: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ι.Κ.Ε.
  • Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 10 MW», στη θέση ‘ΝΕΟΧΩΡΙ 2’ Δ.Ε. Βεντζίου του Δήμου Γρεβενών, με φορέα του έργου: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.
  • Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 19,99856 MW», επί γηπέδου στη θέση «Παλαιοχώρι 1»  Δ.Ε. Βεντζίου του Δήμου Γρεβενών», με φορέα του έργου: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ
  • Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 19,99856 MW», επί γηπέδου στη θέση «Παλαιοχώρι 2»  Δ.Ε. Βεντζίου του Δήμου Γρεβενών, με φορέα του έργου: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.
  • Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 10,00728 MWp», στη θέση «Παναγιά» Δ.Ε. Βεντζίου και Δεσκάτης Δήμου Γρεβενών και Δήμου Δεσκάτης, με φορέα του έργου: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.
  • Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκος σταθμος ισχυος 19,99856 MWp», επί γηπέδου στη θέση «ΣΚΟΥΜΤΣΙΑ» Δ.Ε. Βεντζίου και Δέσκατης, Δήμου Γρεβενών και Δήμου Δεσκάτης, με φορέα του έργου: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.
  • Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 60 MWp», στη θέση “Μαστός” Τ.Κ. Ερμακιάς Δημ. Ενότητας Αγ. Παρασκευής του Δήμου Εορδαίας, με φορέα του έργου: SΚGR PV13 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  • Μ.Π.Ε. του έργου:«Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 MWp», στη θέση «Πετρορράχη» των Δήμων Κοζάνης (Δ.Ε. Δημ.Υψηλάντη) και Εορδαίας (Δ.Ε.Πτολεμαΐδας), με φορέα του έργου: SΚGR PV20 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  1. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 100 MW», στη θέση Τούμπα Κοκκινόμπαρα, του Δ. Κοζάνης, με φορέα του έργου: SΚGR PV14 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  2. Μ.Π.Ε. του έργου:«Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 18MWp», στη θέση Πετρόβουνο, του Δ. Κοζάνης, με φορέα του έργου: SΚGR PV16 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  3. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 100MWp», στη θέση Μανδριά – Προσήλιο – Κουρούμπα, των Δ. Κοζάνης και Εορδαίας, με φορέα του έργου: SΚGR PV19 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  4. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 18 MW», στη θέση «Δοβράς ΙΙ» του Δήμου Σερβίων, με φορέα του έργου: SΚGR PV12 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  5. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο ισχύος 35,985 MWp», σε τμήμα του υπ’αριθ.1Δ αγροτεμαχίου στη  θέση «Λιβερά» της Τ.Κ. Λιβερών του Δήμου Κοζάνης, με φορέα του έργου: MAXIMUS TERRA ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Η Επιτροπή για μία ακόμα φορά ομόφωνα καταψήφισε όλα τα θέματα που αφορούσαν ΜΠΕ έργων Φωτοβολταϊκών, δυνάμει και της υπ’αριθμ. 7/21 του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνοντας, βέβαια, σαφές ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν είναι αντίθετη στις τεχνολογίες ΑΠΕ. Απεναντίας τις επιζητεί για μια Πράσινη Περιφέρεια. Όμως, αυτό πρέπει να συμβεί με σχέδιο, με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και με ανταποδοτικά οφέλη, όπως αυτά αναλύονται και στην εν λόγω απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των Δήμων, ενώ η Τοπική Κοινότητα Λιβερών δήλωσε την αντίθεσή της με έγγραφο υπογεγραμμένο από τους κατοίκους.

Τα θέματα 1 και 2, κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων υπηρεσιών και με την επιφύλαξη των σχετικών παρατηρήσεων, ψηφίστηκαν ομόφωνα θετικά.

Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργεια, Υποδομών & Περιβάλλοντος.

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Κοζάνη – Tόπος να ζεις: Ο δεύτερος κύκλος του Βαρομέτρου Γνώμης

Next Post

 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ημέρα Καριέρας του Τμήματος  Εργοθεραπείας το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.

Next Post
πανεπιστημιο

 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ημέρα Καριέρας του Τμήματος  Εργοθεραπείας το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου
  • Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου
  • Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου
  • Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr