• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεδρίασε την Τρίτη 25/8/2020 η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

27 Αυγούστου 2020
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Παπασταύρου: «Ακούστε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για παράταση και βελτιώσεις στα προγράμματα “Εξοικονομώ”»

20 Ιουνίου 2026
Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

20 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου

20 Ιουνίου 2026
Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

20 Ιουνίου 2026
Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

20 Ιουνίου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Εκβίαζαν 13χρονο και του πήραν 370.000 ευρώ!

20 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήγε να στήσει τηλεφωνική απάτη αλλά το σήκωσε αστυνομικός!

20 Ιουνίου 2026
απατη

Άρπαξαν 50.000 ευρώ λέγοντας στα θύματά τους ότι θα πάρουν φωτιά οι κουζίνες τους

20 Ιουνίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχονται ειδικά προγράμματα 15.000 προσλήψεων σε Δημόσιο & ΟΤΑ

20 Ιουνίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή των 150 ευρώ για κάθε παιδί

20 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

20 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεδρίασε την Τρίτη 25/8/2020 η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

sierafm by sierafm
27 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιπεριφέρεια Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος:

Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (25/08/2020)

Συνεδρίασε την Τρίτη 25/8/2020 η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε εκτενώς στην Επιτροπή ήταν η κατασκευή 7 Φ/Β πάρκων δυναμικότητας 14,992MWp έκαστο καλύπτοντας έκταση περίπου 3.600στρ. στο Τ.Κ. Κωσταραζίου του Δήμου Άργους Ορεστικού της Π.Ε. Καστοριάς.

Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε, ύστερα από εισήγηση της Προέδρου, της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κας Καλλιόπης Κυριακίδου, να παραπεμφθούν τα θέματα των 7 Φ/Β πάρκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς λήψη απόφασης λόγω της σπουδαιότητάς τους για την Περιφέρεια.

Στην εισήγησή της η κα Κυριακίδου δήλωσε:

«Τα συγκεκριμένα θέματα πραγματεύονται 7 Φ/Β πάρκα για τα οποία καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε για τις ΜΠΕ για λήψη άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας αυτών, δυναμικότητας 14,992MWp το καθένα, τα οποία προβλέπεται να αναπτυχθούν συγκεντρωμένα σε μια έκταση περίπου 3.600στρ. στην περιοχή του Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού Π.Ε. Καστοριάς.

Η συγκεκριμένη επένδυση, εάν την θεωρήσουμε στο σύνολό της, είναι της τάξης των 104,994 MWp. και καλύπτει την προαναφερθείσα τεράστια έκταση.

Δεδομένου ότι:

  1. Το συνολικό μέγεθος των Φ/Β πάρκων είναι μεγάλης κλίμακας.
  2. Η έκταση κατάληψης επίσης ιδιαίτερα σημαντική, για την οποία πρέπει να επισημάνουμε ότι αποτελεί εδώ και χρόνια βοσκότοπο με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε μια περιοχή με ένταση στην κτηνοτροφία.
  3. Για τη συγκεκριμένη έκταση διεκδικεί δικαιώματα ο Δήμος Άργος Ορεστικού και ταυτόχρονα εκφράζει επιφυλάξεις ως προς τους νομικούς και περιβαλλοντικούς όρους της επικείμενης αδειοδότησης.
  4. Η Περιφέρεια στο στρατηγικό σχεδιασμό της έχει θέσει ψηλά στην αναπτυξιακή της ατζέντα την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, του αγροδιατροφικού και κτηνοτροφικού τομέα, με ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών.
  5. Παρατηρείται, με αυξανόμενο ενδιαφέρον, μία άναρχη και ερήμην των τοπικών κοινωνιών αξίωση εξωπεριφερειακών, κυρίως, ενεργειακών επενδύσεων σε ΑΠΕ μεγάλων δυναμικοτήτων. Οι επενδύσεις αυτές έχουν ουσιαστικά μηδενική συνεισφορά στην τοπική οικονομία (ως προς τις μόνιμες θέσεις εργασίας και του επακόλουθου μόνιμου εισοδήματος). Ταυτόχρονα καταλαμβάνουν σημαντικές δημόσιες εκτάσεις της Περιφέρειάς μας, οι οποίες εν δυνάμει θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Αυτές οι εκτάσεις που απαρτίζονται από τα πιο ηλιόλουστα εδάφη και τα πιο παραγωγικά βοσκοτόπια είναι ιδιαίτερης σημασίας. Ειδικά αυτήν την περίοδο που γίνεται συλλογική προσπάθεια για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση της οικονομίας.
  6. Δεν είμαστε κατά των νέων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας, αλλά αντίθετοι όταν αυτές λαμβάνουν χώρα προσβάλλοντας το Περιβάλλον, θίγοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής και γενικά γίνονται ερήμην της Τοπικής Κοινωνίας και αποκλείοντάς την χωρίς ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη για την Περιφέρεια και τους Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι είναι υπόθεση μείζονος σημασίας και προτείνω τα πρώτα 7 θέματα να παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης».

Τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ταυτόχρονα με την ομόφωνη απόφαση παραπομπής των θεμάτων, εξέφρασαν την αρνητική θέση για τους λόγους που κάθε παράταξη προέβαλε και οι οποίοι θα αναλυθούν στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 31/8/2020.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και τοποθετήθηκε για τα ανωτέρω 1-7 θέματα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου. Τάχθηκε εναντίον της παραπάνω επένδυσης, δεδομένης της καταπάτησης των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, σε οικονομικό, υδρογεωλογικό και ιστορικό-πολιτιστικό επίπεδο.

  1. Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά σειρά είναι:Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 1» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
  2. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 2» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
  3. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 3»ύ συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
  4. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 4» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
  5. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 5» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
  6. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 6» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
  7. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 7» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
  8. Μ.Π.Ε. του έργου: «Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Οργανικών Υποπροϊόντων [Μονάδα διαχείρισης – θερμικής αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής και κατεργασίας κρέατος (υλικά κατηγορίας 1, 2 & 3)]», στο αγρόκτημα Πεπονιάς, με φορέα του έργου: BIOEXIS Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.
  9. Μ.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση – Εκμετάλλευση ενιαίου λατομικού χώρου 47.128,34 τ.μ. (συνένωση 2 όμορων λατομείων μαρμάρων)» στη θέση ‘Αλωνοράχη’ ΤΚ Μικροβάλτου, Δήμου Σερβίων, με φορέα του έργου: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
  10. Μ.Π.Ε. του έργου: «Νέος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 997,50 kWe, με καύση βιορευστών», στο αγροτεμάχιο υπ’ αρ. 3485 Δ/Κ Αμυνταίου, με φορέα του έργου: ΓΑΛΗΝΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΩΤΗΡΑ Ι.Κ.Ε.
  11. Μ.Π.Ε. του έργου: «Υφιστάμενος Σταθμός Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας με οδοποιία, με κωδική ονομασία θέσης «ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ Χ 140 3312» στο Τρ. ΓΥΣ «Ύψωμα κορυφή Κομνηνά», Δήμου Εορδαίας, με φορέα του έργου: COSMOTE A.E.

Όλα τα θέματα είχαν θετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Τα θέματα 1-7 παραπέμφθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα θέματα 8, 9 κ 11 ψηφίστηκαν ομόφωνα βάσει των σχετικών εισηγήσεων, ενώ το θέμα 10 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με εξαίρεση τον κ. Καραντζίδη Βασίλειο που το καταψήφισε.

 

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Γιατί ο κορονοϊός επιλέγει τους άνδρες

Next Post

Ανοιχτό και το Σάββατο 29 Αυγούστου το Γραφείο Εσόδων του Δήμου Γρεβενών για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ανοιχτό και το Σάββατο 29 Αυγούστου το Γραφείο Εσόδων του Δήμου Γρεβενών για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κουκουλόπουλος σε Παπασταύρου: «Ακούστε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για παράταση και βελτιώσεις στα προγράμματα “Εξοικονομώ”»
  • Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης
  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου
  • Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr