• Latest
ΣΥΝΤΑΞΗ

Συντάξεις: Επίδομα-εξπρές έως 350 ευρώ για την προσωπική διαφορά

7 Φεβρουαρίου 2023
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

9 Νοεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

9 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

9 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

9 Νοεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Χρειάζεται ένας νέος χάρτης για πραγματική ενεργειακή ασφάλεια, όχι βίαιη απολιγνιτοποίηση με “σοκ και δέος”»

9 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συντάξεις: Επίδομα-εξπρές έως 350 ευρώ για την προσωπική διαφορά

sierafm by sierafm
7 Φεβρουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΤΑΞΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επίδομα έως τα 300 ή 350 ευρώ για τους συνταξιούχους που δεν πήραν καθόλου αύξηση από το 7,75%, επειδή με τη σύνταξή τους εισπράττουν το συμπλήρωμα της προσωπικής διαφοράς, εξετάζει να καταβάλει άμεσα η κυβέρνηση, και μάλιστα είναι πιθανό να πάρουν αναλογία του επιδόματος και όσοι μηδένισαν την προσωπική διαφορά, αλλά η καθαρή αύξηση ήταν 5, 10 ή 20 ευρώ.

Την απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει με κάποιας μορφής αύξηση τους συνταξιούχους που δεν είδαν κανένα όφελος από το 7,75% αποκάλυψε πρώτος ο «Ελεύθερος Τύπος» (25/1/2023) και δύο μέρες μετά (27/1/2023) ήρθε και η επιβεβαίωση της είδησης από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, που είπε ότι «εξετάζεται παρέμβαση για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς».

Το σχέδιο για το πώς θα δοθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς, με τι ποσό και σε πόσους συνταξιούχους περιλαμβάνει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ενθέτου «Ασφάλιση και Συντάξεις», τρία συν ένα βασικά σενάρια, που είναι τα εξής:

  1. Επίδομα προσωπικής διαφοράς ενιαίο σε όλους όσοι δεν πήραν τίποτε από την αύξηση 7,75%. Σε αυτή την περίπτωση δικαιούχοι θα είναι 910.000 συνταξιούχοι που έμειναν χωρίς αύξηση στην τσέπη, εν αντιθέσει με 1.725.000 συνταξιούχους που πήραν αύξηση στην τσέπη. Το επίδομα θα είναι μεταξύ 300 και 350 ευρώ και, αν δοθεί σε 910.000 συνταξιούχους, συνεπάγεται κόστος μεταξύ 270 ως 318 εκατ. ευρώ.
  2. Επίδομα προσωπικής διαφοράς ανάλογο με το ύψος σύνταξης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μπει κόφτης στις υψηλές συντάξεις και το επίδομα προσωπικής διαφοράς, για παράδειγμα, να σταματά σε συνταξιούχους που λαμβάνουν ως 1.500 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση και προκειμένου να μην υπάρξουν διαχωρισμοί, μπορεί να προβλεφθεί κλιμακωτό επίδομα αντιστρόφως ανάλογο με τη σύνταξη. Για παράδειγμα, όσοι έχουν σύνταξη ως 1.000 ευρώ να πάρουν 350 ή και 400 ευρώ επίδομα, όσοι έχουν από 1.000 ως 1.500 ευρώ να πάρουν 300 ευρώ και όσοι έχουν σύνταξη πάνω από 1.500 ευρώ να πάρουν 200 ευρώ επίδομα.
  3. Επίδομα ανάλογο με την προσωπική διαφορά. Το σενάριο αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι με πολύ μικρό υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς (π.χ. 10, 30 ή 50 ευρώ) θα λάβουν μικρότερο επίδομα από όσους διατηρούν μεγαλύτερη προσωπική διαφορά (π.χ. 100, 150, 300 ευρώ).

Ενα ακόμη σενάριο που εξετάζεται περιλαμβάνει στους δικαιούχους του επιδόματος και τους συνταξιούχους που μηδένισαν με την αύξηση 7,75% την προσωπική τους διαφορά, αλλά το καθαρό κέρδος που έμεινε από την αύξηση ήταν της τάξης των 5 ως 20 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν περίπου 150.000 συνταξιούχοι που πήραν τις μικρότερες αυξήσεις λόγω συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς με το 7,75%.

Στην περίπτωση που προκριθεί η επιλογή αυτή, τότε το λογικό θα είναι σε ετήσια βάση το άθροισμα επιδόματος και αύξησης να μην ξεπερνά τα 300 ή τα 350 ευρώ.

Για παράδειγμα, αν ένας συνταξιούχος μηδένισε την προσωπική διαφορά και πήρε καθαρή αύξηση 10 ευρώ, δηλαδή 120 ευρώ σε ετήσια βάση, τότε θα πάρει και άλλα 230 ευρώ από το επίδομα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι κατά κανόνα οι παλαιοί συνταξιούχοι που παίρνουν ένα μέρος της σύνταξης ως προσωπική διαφορά.

Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» δημοσιεύει σήμερα τους πίνακες του ΕΦΚΑ με τις συντάξεις, τα ποσά «προσωπικής διαφοράς» παλαιών συνταξιούχων από όλα τα Ταμεία που έχουν 35 ως 40 έτη ασφάλισης και κατά τα φαινόμενα θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος προσωπικής διαφοράς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΘΕΤΟΥ «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»: Το βασικό σενάριο που χρησιμοποιείται στους πίνακες είναι για ύψος επιδόματος 350 ευρώ σε όσους δεν πήραν καθόλου αύξηση και για μικρότερο επίδομα σε όσους πήραν μικρή αύξηση, ώστε το σύνολο σε ετήσια βάση από αύξηση και επίδομα να μην ξεπερνά τα 350 ευρώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΣΥΝΤΑΞΗ
Previous Post

Βιασμός 25χρονης που διαμένει σε ίδρυμα – Γνώρισε τον δράστη μέσω Facebook

Next Post

Η ομιλία του Γιώργου Αμανατίδη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

Next Post

Η ομιλία του Γιώργου Αμανατίδη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
  • Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου
  • Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ
  • Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr