• Latest
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μια διαφορετική «επέτειος» της 8ης Μαρτίου

8 Μαρτίου 2021
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μια διαφορετική «επέτειος» της 8ης Μαρτίου

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΡΙΖΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΜΕΣΑ ΣΕ  ΕΝΑ  ΧΡΟΝΟ  ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΙΚΗ  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Εν όψη της 8ης Μαρτίου  ας δούμε πως ακριβώς αντιμετωπίζεται η ισότητα από την Κυβέρνηση της ΝΔ:

-Εν μέσω πανδημίας και με την απουσία των γυναικείων οργανώσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να «εκσυγχρονίσει» το οικογενειακό δίκαιο (νόμος 1329/1983) που είναι  από τους προοδευτικότερους της Ευρώπης και να θέσει θέμα υποχρεωτικής συνεπιμέλειας και υποχρεωτικού χρόνου επικοινωνίας, (επιστροφή στην πατριαρχία), αγνοώντας την πραγματική κατάσταση των γονέων που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου, την ενδοοικογενειακή βία και τις επιπτώσεις της στα παιδιά, καθώς και την λειτουργία των δικαστηρίων. Αγνοώντας το αίτημα των γυναικών για την άμεση εφαρμογή στην πράξη του νόμου 2447/1996 για τα οικογενειακά δικαστήρια και την διεπιστημονική στελέχωση της υπηρεσίας διαμεσολάβησης.

-Μαζική απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση της φτώχειας των γυναικών. ΟCovid-19 έχει πλήξει δυσανάλογα τομείς της οικονομίας όπου εργάζονται κυρίως γυναίκες, όπως ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, η εστίαση, η καθαριότητα.

-Μη αμειβόμενη εργασία. Ακόμη και πριν την πανδημία του κορονοϊού οι γυναίκες έκαναν τρεις φορές περισσότερη μη αμειβόμενη εργασία στο σπίτι, φροντίζοντας παιδιά και ηλικιωμένους. Αυτό επιδεινώθηκε το 2020 καθώς οι γυναίκες ανέλαβαν το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας των μελών της οικογένειας που αρρώσταιναν, ή των παιδιών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Η μη αμειβόμενη εργασία στο σπίτι έφτασε στις 65 ώρες την εβδομάδα για τις γυναίκες.

-Στα νοσοκομεία το 80% των εργαζομένων είναι γυναίκες και παρά την συγκλονιστική τους προσφορά και τις χαμηλές αμοιβές τους, δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

-Οι γυναίκες συγκεντρώνονται σε σκληρές εργασίες ζωτικής σημασίας, χαμηλά αμειβόμενες, με επισφάλεια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ευέλικτες μορφές απασχόλησης και τηλεργασία χωρίς κανόνες και δικαιώματα. Πάντα με τον βραχνά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την προσπάθεια αποφυγής της.

-Τεράστια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στον καιρό της πανδημίας.

-Μέσα σ’ όλα αυτά οι γυναίκες έχασαν από την Κυβέρνηση της ΝΔ και το θεσμικό εργαλείο τους (σύμμαχο) που ήταν η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Η Γ.Γ.Ι.Φ φροντίζει  προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική ισότητα των φύλων, οι πολιτικές που ακολουθούνται να εκτείνονται σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και αφορούν το σύνολο των δημόσιων πολιτικών ώστε να προωθηθεί η ισότητα των φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής και σε όλα τα επίπεδα. Παρόμοια πολιτική εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα Από το 1985 η ΓΓΙΦ ήταν ο αρμόδιος φορέας για το σχεδιασμό την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας της χώρας. Υπαγόταν στο Υπουργείο Εσωτερικών  και είχε διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Ωστόσο, από το 2019, η αυτοτέλειά της και ο οριζόντιος χαρακτήρας υπονομεύθηκαν με δύο τρόπους: με τη μετακίνησή της στο Υπουργείο Εργασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια, με τη μετονομασία της σε Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (2019) και σε Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (2021).

. Τον Ιανουάριο 2021 μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, γεννιέται με καθυστέρηση 3 ετών στην Ελλάδα το κίνημα #ΜeToo# με την Σοφία. Στον αθλητισμό, στο θέατρο, στα πανεπιστήμια, δίνει ένα χτύπημα δυνατό στην κουλτούρα του βιασμού.

Μας θέτει μπροστά στις ευθύνες μας για την δημιουργία μηχανισμών παντού που θα υποδέχονται, θα υποστηρίζουν και θα ενδυναμώνουν τα θύματα και θα ελέγχουν και παραπέμπουν στις αρμόδιες αρχές τους θύτες.

Με τον αγώνα μας για να αλλάξουν όλα αυτά αποτίουμε φόρο τιμής στις εργάτριες κλωστουφαντουργίας της Ν.Υόρκης, που το 1857 διαδήλωναν για 10ωρο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αναστοχαζόμαστε το δρόμο που πρέπει να διανύσουμε για να πάρουμε πίσω τα κεκτημένα μας.

-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ 8η ΜΑΡΤΗ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΤΗΣ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

-ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

-ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2447/96 ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

-ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 190 ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

-ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ  ΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚ ΘΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει  κηρύξει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Δευτέρα, 8 Μάρτη 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

ΝΕ  ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Tags: ΣΥΡΙΖΑ
Previous Post

Ζεμπιλιάδου: «Μάνα Νερού»: Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους

Next Post

Σε Κοζάνη, Εορδαία, Βόϊο και Σέρβια τα κρούσματα της Κυριακής 7/3 στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post
κορονοιος

Σε Κοζάνη, Εορδαία, Βόϊο και Σέρβια τα κρούσματα της Κυριακής 7/3 στην Π.Ε. Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr