• Latest
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΜ

Τέλος οι υπερχρεώσεις από τις τράπεζες – Αυτές είναι οι προμήθειες που μειώνονται

1 Νοεμβρίου 2019
πονος μεση

Νεφρική ανεπάρκεια: Τα ήπια σημάδια που συχνά μπερδεύουμε με την κούραση της ηλικίας

23 Δεκεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία: Ξεκίνησε η αποστολή SMS σε 30.000 δικαιούχους

23 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: 2.000 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ σε Δήμους – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

23 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Κλήρωση της Μαγικής Λιμνοπολιτείας, χαρίζοντας πλούσια δώρα!

23 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές του Ειδικού  Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

Χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές του Ειδικού  Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

23 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

23 Δεκεμβρίου 2025
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από σήμερα – Βροχές και καταιγίδες τα Χριστούγεννα

23 Δεκεμβρίου 2025
ΟΠΛΟ ΦΟΝΟΣ

Μαθητής πυροβόλησε εν ψυχρώ τον διευθυντή σχολείου

23 Δεκεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Θρίλερ με το 5 μηνών μωρό που έσβησε στο κρεβάτι των γονιών του

23 Δεκεμβρίου 2025

Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

23 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος οι υπερχρεώσεις από τις τράπεζες – Αυτές είναι οι προμήθειες που μειώνονται

sierafm by sierafm
1 Νοεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΜ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νερό στο κρασί τους βάζουν οι τράπεζες όσον αφορά τις χρεώσεις που επιβάλλουν σε μία σειρά από συναλλαγές οι τράπεζες, ανακοινώνοντας -ήδη από σήμερα- αναπροσαρμογές στα τιμολόγιά τους.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, παρότι το εκάστοτε ίδρυμα εφαρμόζει τη δική του πολιτική, αμφότερες οι διοικήσεις τους δεσμεύτηκαν ενώπιον του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε να άρουν είτε να μειώσουν συγκεκριμένες προμήθειες.

Σύμφωνα με την έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου», η Εθνική Τράπεζα παίρνει πίσω τη χρέωση 0,15 ευρώ για την έκδοση αντιγράφου των επτά τελευταίων κινήσεων (mini statement), που με βάση τον προγραμματισμό θα ίσχυε από σήμερα, ενώ πληροφορίες τη θέλουν να ανακοινώνει μειώσεις σε ακόμη δύο προμήθειες. Υπενθυμίζεται ότι ο τιμοκατάλογος εργασιών της ΕΤΕ, που αποτέλεσε αφορμή για να επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για τις τραπεζικές χρεώσεις, περιλάμβανε χρεώσεις για την εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κάρτας κατόπιν δήλωσης απώλειας/κλοπής/φθοράς/μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης (έξι ευρώ), την ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ τρίτων εντός και εκτός ευρωζώνης (0,20 και 0,30 ευρώ αντίστοιχα), την επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του (τρία ευρώ) και την εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης (έξι ευρώ).

Αναλήψεις

Στην επιστροφή του κόστους DAF (Direct Access Fee) στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας σε ακόμη 14 νησιά προτίθεται να προχωρήσει η Eurobank, θέτοντας ωστόσο χιλιομετρικά ή άλλα κριτήρια. Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, οι σχετικές ανακοινώσεις, που δεν αποκλείεται να γίνουν και σήμερα, θα περιλαμβάνουν μία ακόμη αναπροσαρμογή στα τιμολόγια, η οποία βάσει νόμου θα μπορεί να ισχύσει μετά από ένα δίμηνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τράπεζα ανακοίνωσε προ μηνών την απορρόφηση της επίμαχης χρέωσης στους πελάτες της σε 16 απομακρυσμένες περιοχές, στις οποίες δεν διαθέτει ATM (Αστυπάλαια, Κάσο, Καστελλόριζο, Λειψούς, Τήλο, Φούρνους, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινο, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη).

Προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν τόσο η Alpha Bank, που έτσι κι αλλιώς διαθέτει το πιο… μαζεμένο τιμολόγιο εργασιών (η υπηρεσία επανέκδοσης PIN, για παράδειγμα, που κοστίζει έως και τρία ευρώ στις υπόλοιπες, σε εκείνη διατίθεται δωρεάν), όσο και η Τράπεζα Πειραιώς, με την τελευταία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της χρέωσης για την ερώτηση υπολοίπου (0,18 ευρώ).

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές, ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα εάν διαπιστωθούν παραβάσεις», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η ανακοίνωση της ΔΙΑΣ

Να διαχωρίσει τη θέση της από τις τράπεζες και τις χρεώσεις που επιβάλλουν σε μια σειρά από συναλλαγές σπεύδει η Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) Α.Ε. «Το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ αποτελεί το εθνικό σύστημα πληρωμών, μέσω του οποίου εκκαθαρίζεται και διακανονίζεται ο κύριος όγκος των λιανικών πληρωμών στη χώρα. Ως εκ τούτου, η εύρυθμη και αδιατάρακτη λειτουργία του δεν αφορά μόνον στην εταιρία ή στο τραπεζικό σύστημα, αλλά στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Οσον αφορά στις χρεώσεις της ΔΙΑΣ για τη χρήση της υπηρεσίας DIASATM, αυτές ανέρχονται, κατά μέγιστον, στο ποσό των 0,06 ευρώ ανά συναλλαγή. Πέραν της αμοιβής αυτής, ουδεμία άλλη χρέωση, ανελαστική ή μη, άμεση ή έμμεση, επιβάλλεται από τη ΔΙΑΣ».

Και καταλήγει: «Η ΔΙΑΣ Α.Ε. εκφράζει την υποστήριξή της στην πρόσφατη δέσμευση των πιστωτικών ιδρυμάτων, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, για αναθεώρηση της αναγγελθείσας τιμολογιακής πολιτικής στις χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές πληρωμές, ώστε οι χρήστες-πολίτες να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα και, ταυτόχρονα, να ωφελείται η εθνική οικονομία μέσω της αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών, που συμβάλλει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που είναι το τελικό ζητούμενο».

Πηγή: Dikaiologitika News

Previous Post

ΔΕΗ: Έρχονται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ -Πώς θα γίνουν

Next Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 04-11-2019 έως 10-11-2019)

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 04-11-2019 έως 10-11-2019)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεφρική ανεπάρκεια: Τα ήπια σημάδια που συχνά μπερδεύουμε με την κούραση της ηλικίας
  • Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία: Ξεκίνησε η αποστολή SMS σε 30.000 δικαιούχους
  • ΔΥΠΑ: 2.000 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ σε Δήμους – Μέχρι πότε οι αιτήσεις
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Κλήρωση της Μαγικής Λιμνοπολιτείας, χαρίζοντας πλούσια δώρα!
  • Χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές του Ειδικού  Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr