• Latest
πλοιο, ταξιδι

Ταξίδι με πλοίο: Τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες

3 Ιουλίου 2021
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

“Μαζί για την Κοζάνη”: Τα Χριστουγεννιάτικα Ψέματα του κ. Μαλούτα

12 Δεκεμβρίου 2025
Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

12 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!

12 Δεκεμβρίου 2025
Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

12 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, για το έργο της ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου «Μίλτος Τεντόγλου»

Ξεκινά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του ΔΑΚ Γρεβενών “Μίλτος Τεντόγλου

12 Δεκεμβρίου 2025
Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

12 Δεκεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

12 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κλείνουν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

12 Δεκεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

12 Δεκεμβρίου 2025
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

12 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι με πλοίο: Τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες

sierafm by sierafm
3 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πλοιο, ταξιδι
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ιδιαίτερα αυστηρό είναι το πλαίσιο μετάβασης στα νησιά από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ακόμη και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους οφείλουν να υποβληθούν σε μοριακό ή rapid τεστ προκειμένου να ταξιδέψουν εάν δεν έχουν παρέλθει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Η εφαρμογή του μέτρου στοχεύει στην προστασία τόσο του ταξιδιώτη όσο και όποιου έρθει σε επαφή μαζί του, καθώς για να χτιστεί η ανοσία έναντι του κορονοϊού είναι απαραίτητο το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ο «κλοιός» γύρω από τους ανεμβολίαστους… σφίγγει τη στιγμή που το τέταρτο κύμα εξαιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα» έρχεται νωρίτερα. Τα περιστατικά της νόσου Covid-19 καταγράφουν σημαντική ανοδική τάση. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 771 νέα κρούσματα, αύξηση κατά… 95% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας. 

Από Δευτέρα

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που οι μετακινήσεις προς τα νησιά γίνονται και με self test, δυνατότητα που παύει να ισχύει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Ωστόσο, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, υποχρεούνται σε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών είτε αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών. Το self test πλέον δεν θα γίνεται δεκτό παρά μόνον για τους ανήλικους άνω των 12 ετών. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Οι αλλαγές στοχεύουν να χρησιμοποιηθούν ως «μοχλός» πίεσης για όσους δεν έχουν πάει ακόμη να εμβολιαστούν, καθώς τους αναγκάζει να πληρώσουν για τη διενέργεια τεστ σε εργαστήριο ή να αναζητήσουν δωρεάν έλεγχο σε δημόσια δομή ή μέσω Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ. Μαζί με τους ανεμβολίαστους το μέτρο συμπαρασύρει και τους πολίτες -κυρίως νεότερους- που είτε ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους τις επόμενες ημέρες ή μέσα στον Αύγουστο, κυρίως όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, στο οποίο το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων είναι από οκτώ έως 12 εβδομάδες.

Συνεπώς όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση πρέπει απαραιτήτως να ταξιδέψουν με αρνητικό μοριακό ή αρνητικό rapid τεστ, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους αλλά δεν έχουν περάσει οι 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Πρόκειται για κάτι που δεν ανακοινώθηκε προχθές από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ωστόσο θα ισχύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό ότι για να θεωρείται κάποιος «ασφαλής» πρέπει να έχουν παρέλθει οι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, δηλαδή και με τη δεύτερη δόση.

Πλαφόν στις τιμές

Η δυνατότητα για rapid ή μοριακό τεστ είναι εφικτή σε όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια. Σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, τίθεται «πλαφόν» στην τιμολόγηση των τεστ. Ειδικότερα, για μοριακό έλεγχο ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας τίθεται το ποσό των 40 ευρώ και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 20 ευρώ. Για το rapid test το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της υπηρεσίας είναι τα 10 ευρώ και ως όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 10 ευρώ.

Ταχείς διαγνωστικούς ελέγχους (rapid tests) πραγματοποιούν καθημερινά και κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα. Εάν κάποιος πολίτης γνωρίζει πού γίνονται μπορεί να υποβληθεί και εκεί σε τεστ αρκεί να είναι στο προβλεπόμενο διάστημα (48 ώρες) για το ταξίδι στο νησί. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα αποστέλλεται με SMS στο κινητό.

«Οι ΚΟΜΥ βρίσκονται καθημερινά σε περισσότερα από 130 κεντρικά σημεία όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, όπου πραγματοποιούν δωρεάν rapid test για την Covid-19», αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται κάθε απόγευμα στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ για τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ την επόμενη μέρα, καθώς και στη διεύθυνση https://eody.gov.gr/stathera-simeia-komy-testing-eody/ για όλα τα σταθερά σημεία διαγνωστικών ελέγχων.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 771 νέα περιστατικά κορονοϊού, αριθμός σημαντικά αυξημένος συγκριτικά με την περασμένη Παρασκευή, όταν τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 395.

Στο μεταξύ, ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Κολομβία, ανιχνεύθηκε στη χώρα μας. Το θετικό δείγμα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9 Ιουνίου στην Πάτρα. Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών καθώς μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό αλλά και να διαφεύγει από την προστασία των εμβολίων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΤΑΞΙΔΙ
Previous Post

e-ΕΦΚΑ: Οι 12 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Next Post

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στα σενάρια περί εμπλοκής του συζυγοκτόνου σε υποθέσεις ναρκωτικών

Next Post
Γλυκά Νερά, εγκλημα

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στα σενάρια περί εμπλοκής του συζυγοκτόνου σε υποθέσεις ναρκωτικών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • “Μαζί για την Κοζάνη”: Τα Χριστουγεννιάτικα Ψέματα του κ. Μαλούτα
  • Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη
  • Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση
  • Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr