• Latest
πλοιο, ταξιδι

Ταξίδι με πλοίο: Τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες

3 Ιουλίου 2021
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
Έγιναν οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας “Η Ευθύνη”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα

19 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

19 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

19 Δεκεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

19 Δεκεμβρίου 2025
Μοίρασε τρόφιμα και είδη υγιεινής του Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Γρεβενών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Γρεβενών δίπλα στους συμπολίτες μας, με πράξεις αλληλεγγύης ενόψει των εορτών

19 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Υπονόμευση της Δημοκρατικής Λειτουργίας και του Κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων μουσείων ΕΦΑ Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σερβίων για το 2026

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι με πλοίο: Τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες

sierafm by sierafm
3 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πλοιο, ταξιδι
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ιδιαίτερα αυστηρό είναι το πλαίσιο μετάβασης στα νησιά από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ακόμη και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους οφείλουν να υποβληθούν σε μοριακό ή rapid τεστ προκειμένου να ταξιδέψουν εάν δεν έχουν παρέλθει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Η εφαρμογή του μέτρου στοχεύει στην προστασία τόσο του ταξιδιώτη όσο και όποιου έρθει σε επαφή μαζί του, καθώς για να χτιστεί η ανοσία έναντι του κορονοϊού είναι απαραίτητο το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ο «κλοιός» γύρω από τους ανεμβολίαστους… σφίγγει τη στιγμή που το τέταρτο κύμα εξαιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα» έρχεται νωρίτερα. Τα περιστατικά της νόσου Covid-19 καταγράφουν σημαντική ανοδική τάση. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 771 νέα κρούσματα, αύξηση κατά… 95% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας. 

Από Δευτέρα

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που οι μετακινήσεις προς τα νησιά γίνονται και με self test, δυνατότητα που παύει να ισχύει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Ωστόσο, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, υποχρεούνται σε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών είτε αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών. Το self test πλέον δεν θα γίνεται δεκτό παρά μόνον για τους ανήλικους άνω των 12 ετών. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Οι αλλαγές στοχεύουν να χρησιμοποιηθούν ως «μοχλός» πίεσης για όσους δεν έχουν πάει ακόμη να εμβολιαστούν, καθώς τους αναγκάζει να πληρώσουν για τη διενέργεια τεστ σε εργαστήριο ή να αναζητήσουν δωρεάν έλεγχο σε δημόσια δομή ή μέσω Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ. Μαζί με τους ανεμβολίαστους το μέτρο συμπαρασύρει και τους πολίτες -κυρίως νεότερους- που είτε ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους τις επόμενες ημέρες ή μέσα στον Αύγουστο, κυρίως όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, στο οποίο το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων είναι από οκτώ έως 12 εβδομάδες.

Συνεπώς όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση πρέπει απαραιτήτως να ταξιδέψουν με αρνητικό μοριακό ή αρνητικό rapid τεστ, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους αλλά δεν έχουν περάσει οι 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Πρόκειται για κάτι που δεν ανακοινώθηκε προχθές από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ωστόσο θα ισχύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό ότι για να θεωρείται κάποιος «ασφαλής» πρέπει να έχουν παρέλθει οι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, δηλαδή και με τη δεύτερη δόση.

Πλαφόν στις τιμές

Η δυνατότητα για rapid ή μοριακό τεστ είναι εφικτή σε όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια. Σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, τίθεται «πλαφόν» στην τιμολόγηση των τεστ. Ειδικότερα, για μοριακό έλεγχο ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας τίθεται το ποσό των 40 ευρώ και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 20 ευρώ. Για το rapid test το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της υπηρεσίας είναι τα 10 ευρώ και ως όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 10 ευρώ.

Ταχείς διαγνωστικούς ελέγχους (rapid tests) πραγματοποιούν καθημερινά και κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα. Εάν κάποιος πολίτης γνωρίζει πού γίνονται μπορεί να υποβληθεί και εκεί σε τεστ αρκεί να είναι στο προβλεπόμενο διάστημα (48 ώρες) για το ταξίδι στο νησί. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα αποστέλλεται με SMS στο κινητό.

«Οι ΚΟΜΥ βρίσκονται καθημερινά σε περισσότερα από 130 κεντρικά σημεία όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, όπου πραγματοποιούν δωρεάν rapid test για την Covid-19», αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται κάθε απόγευμα στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ για τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ την επόμενη μέρα, καθώς και στη διεύθυνση https://eody.gov.gr/stathera-simeia-komy-testing-eody/ για όλα τα σταθερά σημεία διαγνωστικών ελέγχων.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 771 νέα περιστατικά κορονοϊού, αριθμός σημαντικά αυξημένος συγκριτικά με την περασμένη Παρασκευή, όταν τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 395.

Στο μεταξύ, ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Κολομβία, ανιχνεύθηκε στη χώρα μας. Το θετικό δείγμα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9 Ιουνίου στην Πάτρα. Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών καθώς μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό αλλά και να διαφεύγει από την προστασία των εμβολίων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΤΑΞΙΔΙ
Previous Post

e-ΕΦΚΑ: Οι 12 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Next Post

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στα σενάρια περί εμπλοκής του συζυγοκτόνου σε υποθέσεις ναρκωτικών

Next Post
Γλυκά Νερά, εγκλημα

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στα σενάρια περί εμπλοκής του συζυγοκτόνου σε υποθέσεις ναρκωτικών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ
  • Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα
  • Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο
  • Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς
  • Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr