• Latest
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΧΙΟΝΙΑ

Τα απορρίμματα της Κέρκυρας θα επεξεργάζονται… στην Κοζάνη

1 Νοεμβρίου 2019
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς

19 Νοεμβρίου 2025
Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026

Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026

19 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

19 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία

19 Νοεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

19 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Ανακαινίζω» για σπίτια πριν το 1990- Πότε θα ανοίξει, τι επιδοτεί

19 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σκότωσε στο ξύλο τον οδηγό γιατί του έκλεισε τον δρόμο: Η ομολογία του 29χρονου για τον θάνατο του 58χρονου

19 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαξιωμένοι οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών στο Δημόσιο Τομέα  – Αναγκαία η αναγνώριση της επιστημονικής κατάρτισης και προσφοράς τους»

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 

19 Νοεμβρίου 2025
 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα απορρίμματα της Κέρκυρας θα επεξεργάζονται… στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
1 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΧΙΟΝΙΑ
17
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δυνατότητα επεξεργασίας των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας της ΕΔΑΔΥΜ ΑΕ στην Κοζάνη, θα εξετάσει σε συνεδρίασή του την επόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε). Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με την παρουσία του Μανώλη Γραφάκου, γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, όπου συμμετείχαν οι βουλευτές του νησιού, τρεις δήμαρχοι της Κέρκυρας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, όπου συμφώνησαν ότι «με βάση τις υπάρχουσες τεχνικές δυνατότητες που διαθέτει το εργοστάσιο της Κοζάνης, μπορούν να μεταφερθούν τα απορρίμματα της Κέρκυρας και να γίνει επεξεργασία τους».

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε ότι «τα απορρίμματα του νησιού για την τριετία από το τέλος του 2019, μέχρι τέλος 2022 θα μεταφέρονται στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ στη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, προς επεξεργασία, σύμφωνα με τα υψηλά ποιοτικά επίπεδα της μονάδας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο τίθεται ως προϋπόθεση μόνο «η λήψη της σχετικής απόφαση περί αποδοχής από το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ».

Ο νέος πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ και δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς δήλωσε ότι έχει συνομιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ανέφερε ότι «υπάρχει η θετική γνωμάτευση των υπευθύνων του εργοστασίου ΕΔΑΔΥΜ για τις ποσότητες απορριμμάτων της Κέρκυρας» που θα συμφωνηθούν με το υπουργείο και τους δήμους, και μένει «εμείς οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας στο προσεχές ΔΣ να αποφασίσουμε για την μεταφορά και επεξεργασία τους».

«Δεν θέλω να προκαταλάβω με τη γνώμη μου τις απόψεις των συναδέλφων δημάρχων στο ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ» σημείωσε ο κος Πλακεντάς, ενώ στην συνέχεια διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για ταφή των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της περιοχής μας, αλλά για επεξεργασία τους με τις ποιο σύγχρονες τεχνικές δυνατότητες και μεθόδους που διαθέτει το εργοστάσιο».

Οι κύριοι άξονες του σχεδίου που συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς είναι:

-Η ταχεία δρομολόγηση της μόνιμης και οριστικής λύσης του προβλήματος των απορριμμάτων, με τη δημιουργία της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Τεμπλόνι. Αρχές του 2020 το έργο θα δημοπρατηθεί, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το τέλος του 2022.

-Η ενίσχυση της ανακύκλωσης στο νησί, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τάχιστη δημιουργία δικτύου διαλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων. Έτσι θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που θα πρέπει να οδηγηθούν προς επεξεργασία.

-Δεν θα υπάρχει επιβάρυνση των δημοτών, από την υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης από σήμερα μέχρι τέλος 2021, ούτε αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων της Κέρκυρας από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αξιοποίηση των σημερινών εσόδων και πόρων των Δήμων της Κέρκυρας, καθώς και αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ, στην Κοζάνη, οι ποσότητες που μέχρι σήμερα διαχειρίζεται η μονάδα επεξεργασίας είναι 89.000 τόνοι και υπάρχει σημαντικό περιθώριο μέχρι τους 120.000 τόνους που είναι και η συμβατική δυναμικότητα του εργοστασίου.

Τα απορρίμματα της Κέρκυρας, σε σχέση με αυτά της δυτικής Μακεδονίας, εξαίτιας της έντονης τουριστικής δραστηριότητας και των πολλών ξενοδοχείων είναι αρκετά πλούσια σε ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί. Τα παραπάνω υλικά ως προϊόντα της μηχανικής διαλογής συλλέγονται και στη συνέχεια πωλούνται στη βιομηχανία, ενώ τα έσοδα κατανέμονται κατά αναλογία στους δήμους της δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμυνταίου

Next Post

Καταργείται η μονιμότητα στη ΔΕΗ -Τα δέκα μέτρα Χατζηδάκη για να σωθεί η επιχείρηση

Next Post
ΔΕΗ

Καταργείται η μονιμότητα στη ΔΕΗ -Τα δέκα μέτρα Χατζηδάκη για να σωθεί η επιχείρηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς
  • Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026
  • Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  
  • Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!
  • Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr