• Latest
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΧΙΟΝΙΑ

Τα απορρίμματα της Κέρκυρας θα επεξεργάζονται… στην Κοζάνη

1 Νοεμβρίου 2019
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Νοεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

20 Νοεμβρίου 2025
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!

20 Νοεμβρίου 2025
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

20 Νοεμβρίου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

20 Νοεμβρίου 2025
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

20 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα απορρίμματα της Κέρκυρας θα επεξεργάζονται… στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
1 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΧΙΟΝΙΑ
17
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δυνατότητα επεξεργασίας των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας της ΕΔΑΔΥΜ ΑΕ στην Κοζάνη, θα εξετάσει σε συνεδρίασή του την επόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε). Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με την παρουσία του Μανώλη Γραφάκου, γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, όπου συμμετείχαν οι βουλευτές του νησιού, τρεις δήμαρχοι της Κέρκυρας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, όπου συμφώνησαν ότι «με βάση τις υπάρχουσες τεχνικές δυνατότητες που διαθέτει το εργοστάσιο της Κοζάνης, μπορούν να μεταφερθούν τα απορρίμματα της Κέρκυρας και να γίνει επεξεργασία τους».

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε ότι «τα απορρίμματα του νησιού για την τριετία από το τέλος του 2019, μέχρι τέλος 2022 θα μεταφέρονται στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ στη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, προς επεξεργασία, σύμφωνα με τα υψηλά ποιοτικά επίπεδα της μονάδας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο τίθεται ως προϋπόθεση μόνο «η λήψη της σχετικής απόφαση περί αποδοχής από το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ».

Ο νέος πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ και δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς δήλωσε ότι έχει συνομιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ανέφερε ότι «υπάρχει η θετική γνωμάτευση των υπευθύνων του εργοστασίου ΕΔΑΔΥΜ για τις ποσότητες απορριμμάτων της Κέρκυρας» που θα συμφωνηθούν με το υπουργείο και τους δήμους, και μένει «εμείς οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας στο προσεχές ΔΣ να αποφασίσουμε για την μεταφορά και επεξεργασία τους».

«Δεν θέλω να προκαταλάβω με τη γνώμη μου τις απόψεις των συναδέλφων δημάρχων στο ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ» σημείωσε ο κος Πλακεντάς, ενώ στην συνέχεια διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για ταφή των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της περιοχής μας, αλλά για επεξεργασία τους με τις ποιο σύγχρονες τεχνικές δυνατότητες και μεθόδους που διαθέτει το εργοστάσιο».

Οι κύριοι άξονες του σχεδίου που συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς είναι:

-Η ταχεία δρομολόγηση της μόνιμης και οριστικής λύσης του προβλήματος των απορριμμάτων, με τη δημιουργία της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Τεμπλόνι. Αρχές του 2020 το έργο θα δημοπρατηθεί, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το τέλος του 2022.

-Η ενίσχυση της ανακύκλωσης στο νησί, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τάχιστη δημιουργία δικτύου διαλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων. Έτσι θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που θα πρέπει να οδηγηθούν προς επεξεργασία.

-Δεν θα υπάρχει επιβάρυνση των δημοτών, από την υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης από σήμερα μέχρι τέλος 2021, ούτε αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων της Κέρκυρας από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αξιοποίηση των σημερινών εσόδων και πόρων των Δήμων της Κέρκυρας, καθώς και αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ, στην Κοζάνη, οι ποσότητες που μέχρι σήμερα διαχειρίζεται η μονάδα επεξεργασίας είναι 89.000 τόνοι και υπάρχει σημαντικό περιθώριο μέχρι τους 120.000 τόνους που είναι και η συμβατική δυναμικότητα του εργοστασίου.

Τα απορρίμματα της Κέρκυρας, σε σχέση με αυτά της δυτικής Μακεδονίας, εξαίτιας της έντονης τουριστικής δραστηριότητας και των πολλών ξενοδοχείων είναι αρκετά πλούσια σε ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί. Τα παραπάνω υλικά ως προϊόντα της μηχανικής διαλογής συλλέγονται και στη συνέχεια πωλούνται στη βιομηχανία, ενώ τα έσοδα κατανέμονται κατά αναλογία στους δήμους της δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμυνταίου

Next Post

Καταργείται η μονιμότητα στη ΔΕΗ -Τα δέκα μέτρα Χατζηδάκη για να σωθεί η επιχείρηση

Next Post
ΔΕΗ

Καταργείται η μονιμότητα στη ΔΕΗ -Τα δέκα μέτρα Χατζηδάκη για να σωθεί η επιχείρηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • 58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»
  • Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης
  • Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!
  • Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr