• Latest
εξοικονομω κατ οικον

Τα νέα «εξοικονομώ» προ των πυλών

13 Απριλίου 2023
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα νέα «εξοικονομώ» προ των πυλών

sierafm by sierafm
13 Απριλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξοικονομω κατ οικον
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα προγράμματα Εξοικονομώ  βρίσκονται προ των πυλών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό το «Εξοικονομώ 2023» για τα νοικοκυριά αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα του προηγούμενου προγράμματος.

Νέα προγράμματα Εξοικονομώ  βρίσκονται προ των πυλών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό το «Εξοικονομώ 2023» για τα νοικοκυριά αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα του προηγούμενου προγράμματος, το οποίο συγκεντρώνει ενδιαφέρον,σε σχέση με το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» που είχε προηγηθεί.

Ο οδηγός για το νέο «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις είναι σχεδόν έτοιμος και αναμένεται να βγει σύντομα ενώ το νέο «Εξοικονομώ» προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να αρχίσει να τρέχει μέχρι τις εκλογές.

 

Στο νέο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κριτήριο υπαγωγής στη δράση θα είναι, σύμφωνα με όσα έχουν προαναγγελθεί, οι βαθμοημέρες (ακραίες καιρικές συνθήκες ανά περιοχή), ενώ στόχος είναι να ενισχυθούν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και οι παλαιότερες κατοικίες. Όπως και στον προηγούμενο κύκλο (για τον οποίο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διανεμηθούν προκαταβολές),αναμένεται να διατηρηθεί ο στόχος για εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία και για την άνοδο τριών ενεργειακών κλάσεων μετά τις παρεμβάσεις του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, το επιμελητήριο ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), ένα μεγάλο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τουριστικές επιχειρήσεις, ύψους 300 εκατ. ευρώ, καθώς και το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να βγει και το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», με προϋπολογισμό γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, πριν από τις εκλογές. Ο κ. Στασινός είπε πως το εν εξελίξει «Εξοικονομώ» πάει «πολύ καλά», με περίπου 80.000 ηλεκτρονικές ταυτότητες για αντίστοιχες κατοικίες, και μέσα στον Απρίλιο «θα έχει ξεπεράσει σε απορρόφηση το προηγούμενο πρόγραμμα («Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του 2021, που δεν πήγε και πολύ καλά. Στο τελευταίο υπάρχουν πολλά προβλήματα, που ο κ. Στασινός απέδωσε στο γεγονός πως τη διαχείρισή του είχε αναλάβει η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι εκτός των επιδοτούμενων προγραμμάτων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, σειρά παίρνει και το «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» για νέους με προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει επίσης να τρέχει στο επόμενο διάστημα. Προβλέπει επιδοτήσεις μέχρι 90% για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και 30% για εργασίες ανακαίνισης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα 18 έως 39 ετών, δηλαδή άτομα που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005 με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία (μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία).

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα τρέξουν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και άλλα δύο επιδοτούμενα προγράμματα τα οποία δεν εντάσσονται αμιγώς στον κύκλο των «Εξοικονομώ», το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», ύψους 100 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα επωφεληθούν 120.000 νοικοκυριά και πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ύψους 200 εκατ. ευρώ, με επιδοτήσεις, έως 75% για νοικοκυριά και 60% για αγρότες.

Με όλες αυτές τις παρεμβάσεις ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1,2 δισ ευρώ και όπως επεσήμανε ο κ. Σκρέκας, αυτά τα χρήματα, θα κινητοποιήσουν επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ.

Ienergeia.gr

Previous Post

«Διπλός Χορός» από το σύλλογο Μηλιάς Κοζάνης

Next Post

Σάκης Αρναούτογλου: Πάσχα με μπόρες και από Δευτέρα φθινόπωρο με πολλές βροχές

Next Post

Σάκης Αρναούτογλου: Πάσχα με μπόρες και από Δευτέρα φθινόπωρο με πολλές βροχές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα
  • Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων
  • Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών
  • Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr