• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τα 7 μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης για το 2020

1 Ιανουαρίου 2020
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

5 Δεκεμβρίου 2025
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

2 νεκροί και 3 τραυματίες στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας το Νοέμβριο

5 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Συλλήψεις για ναρκωτικά

Κοζάνη: Συλλήψεις για ναρκωτικά

5 Δεκεμβρίου 2025
Απίστευτη υπερχείλιση στο Φράγμα Πραμόριτσας.  Βίντεο

Απίστευτη υπερχείλιση στο Φράγμα Πραμόριτσας. Βίντεο

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα 7 μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης για το 2020

sierafm by sierafm
1 Ιανουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μαζί με το 2019 παρήλθε και η περίοδος χάριτος που είχε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος στις συζητήσεις με τους συνεργάτες του.

Το νέο έτος που μόλις ξεκίνησε, προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου πως θα είναι καλύτερο τόσο για τη χώρα όσο και για τον ελληνικό λαό – αν και τα δύο αυτά τις περισσότερες φορές συμπλέουν. Προκειμένου όμως να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδηθούν μια σειρά από στοιχήματα που έχουν τεθεί.

– Το πρώτο και βασικότερο την παρούσα χρονική συγκυρία είναι η ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω τα διπλωματικά ερείσματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται μεταξύ άλλων η αυριανή υπογραφή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη της συμφωνίας για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου East Med. Παράλληλα στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο Κάιρο όπου θα βρεθούν στο επίκεντρο τα ενεργειακά ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου καθώς επίσης και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στις 7 Ιανουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο προκειμένου να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

– Η δεύτερη προσδοκία αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι να αλλάξει πλεύση η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της αναμόρφωσης του Κανονισμού του Δουβλίνου καθώς επίσης και να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των Βρυξελλών. Η δημιουργία των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, η αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων και η βελτίωση στο σύστημα χορήγησης ασύλου αναμένεται όχι βέβαια να λύσουν το ζήτημα αλλά να το εξομαλύνουν.

– Η βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών εντός των πρώτων μηνών του 2020 είναι θεμελιώδης στόχος για το οικονομικό επιτελείο. Προκειμένου να επιτευχθεί όμως θα πρέπει να μειωθεί ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα (από το 3,5% στο 2%).

– Κύριο μέλημα για το νέο έτος είναι επίσης η μείωση της ανεργίας, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί με την έλευση επενδύσεων στη χώρα.

– Ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για το Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται συν τοις άλλοις η κατάργηση της απλής αναλογικής με την ψήφιση απ’ τη Βουλή ενός νέου νόμου που θα εξασφαλίζει βιώσιμες κυβερνήσεις.

– Η επιλογή του κατάλληλου προσώπου που θα προταθεί από το κυβερνών κόμμα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα που θα φανεί πολύ σύντομα εάν και κατά πόσο θα κερδηθεί. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κάνει την επιλογή του και θα φανεί εάν και κατά πόσο αυτή θα έχει και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων όπως φιλοδοξεί ο ίδιος.

– Τέλος θα αναζητηθεί συναίνεση για την επιψήφιση μιας σειράς νομοσχεδίων όπως αυτού που θα διέπει τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, του νομοθετήματος που θα επιφέρει κομβικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, των διατάξεων για την αναμόρφωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των άρθρων που θα δίνουν έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στην πρόληψη και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

Πρωτοχρονιάτικο λαχείο: Δείτε ποιοι είναι οι τυχεροί λαχνοί

Next Post

Κοπή Βασιλόπιτας και ευχές για τη νέα χρονιά στο Δήμο Κοζάνης. Βίντεο

Next Post

Κοπή Βασιλόπιτας και ευχές για τη νέα χρονιά στο Δήμο Κοζάνης. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής
  • Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
  • Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr