• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τα 7 μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης για το 2020

1 Ιανουαρίου 2020
λίμνη Πολυφύτου

Οι μεγάλες εισροές νερού στον Ιλαρίωνα φέρνουν καθημερινή άνοδο 25 εκ της στάθμης στον Πολύφυτο

27 Νοεμβρίου 2025
 Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30

 Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30

26 Νοεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

26 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου

26 Νοεμβρίου 2025
Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

26 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Παραμένει στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης το Λείψανου Του Αγίου Νεκταρίου

26 Νοεμβρίου 2025

Γρεβενά: 41 μικρά υδροηλεκτρικά σε Αλιάκμονα και Βενέτικο ποταμό

26 Νοεμβρίου 2025
Στην 4Ε η ταινία του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας

Στην 4Ε η ταινία του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας

26 Νοεμβρίου 2025
Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Εκλεβαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη. Σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ

26 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα 7 μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης για το 2020

sierafm by sierafm
1 Ιανουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μαζί με το 2019 παρήλθε και η περίοδος χάριτος που είχε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος στις συζητήσεις με τους συνεργάτες του.

Το νέο έτος που μόλις ξεκίνησε, προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου πως θα είναι καλύτερο τόσο για τη χώρα όσο και για τον ελληνικό λαό – αν και τα δύο αυτά τις περισσότερες φορές συμπλέουν. Προκειμένου όμως να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδηθούν μια σειρά από στοιχήματα που έχουν τεθεί.

– Το πρώτο και βασικότερο την παρούσα χρονική συγκυρία είναι η ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω τα διπλωματικά ερείσματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται μεταξύ άλλων η αυριανή υπογραφή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη της συμφωνίας για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου East Med. Παράλληλα στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο Κάιρο όπου θα βρεθούν στο επίκεντρο τα ενεργειακά ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου καθώς επίσης και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στις 7 Ιανουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο προκειμένου να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

– Η δεύτερη προσδοκία αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι να αλλάξει πλεύση η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της αναμόρφωσης του Κανονισμού του Δουβλίνου καθώς επίσης και να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των Βρυξελλών. Η δημιουργία των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, η αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων και η βελτίωση στο σύστημα χορήγησης ασύλου αναμένεται όχι βέβαια να λύσουν το ζήτημα αλλά να το εξομαλύνουν.

– Η βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών εντός των πρώτων μηνών του 2020 είναι θεμελιώδης στόχος για το οικονομικό επιτελείο. Προκειμένου να επιτευχθεί όμως θα πρέπει να μειωθεί ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα (από το 3,5% στο 2%).

– Κύριο μέλημα για το νέο έτος είναι επίσης η μείωση της ανεργίας, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί με την έλευση επενδύσεων στη χώρα.

– Ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για το Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται συν τοις άλλοις η κατάργηση της απλής αναλογικής με την ψήφιση απ’ τη Βουλή ενός νέου νόμου που θα εξασφαλίζει βιώσιμες κυβερνήσεις.

– Η επιλογή του κατάλληλου προσώπου που θα προταθεί από το κυβερνών κόμμα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα που θα φανεί πολύ σύντομα εάν και κατά πόσο θα κερδηθεί. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κάνει την επιλογή του και θα φανεί εάν και κατά πόσο αυτή θα έχει και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων όπως φιλοδοξεί ο ίδιος.

– Τέλος θα αναζητηθεί συναίνεση για την επιψήφιση μιας σειράς νομοσχεδίων όπως αυτού που θα διέπει τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, του νομοθετήματος που θα επιφέρει κομβικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, των διατάξεων για την αναμόρφωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των άρθρων που θα δίνουν έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στην πρόληψη και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

Πρωτοχρονιάτικο λαχείο: Δείτε ποιοι είναι οι τυχεροί λαχνοί

Next Post

Κοπή Βασιλόπιτας και ευχές για τη νέα χρονιά στο Δήμο Κοζάνης. Βίντεο

Next Post

Κοπή Βασιλόπιτας και ευχές για τη νέα χρονιά στο Δήμο Κοζάνης. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Οι μεγάλες εισροές νερού στον Ιλαρίωνα φέρνουν καθημερινή άνοδο 25 εκ της στάθμης στον Πολύφυτο
  •  Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30
  • Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025
  • Σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου
  • Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr