• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Τετάρτη 9 Νοέμβρη Εργάτη έχεις μια Επιλογή! ΑΠΕΡΓΙΑ

8 Νοεμβρίου 2022
Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες

23 Φεβρουαρίου 2026
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Σιάτιστα: Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο

23 Φεβρουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

Κοζάνη: Δύο ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανήλικο και κατέληξαν στο τμήμα

23 Φεβρουαρίου 2026
βεγγαλικά

4 συλλήψεις ανηλίκων για βεγγαλικά σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

23 Φεβρουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Απίστευτη ληστεία στην Κοζάνη. 26χρονος έκλεψε 20χρονη την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο. Της πήρε και τα παπούτσια!!!

23 Φεβρουαρίου 2026
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Σιάτιστα: Απόδειπνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

23 Φεβρουαρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους, 92 έλεγχοι

23 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί που ο χειμώνας γίνεται γιορτή.  (Του Χάρη Κάτανα)

Κοζάνη: Γλέντι χορός και τραγούδι γύρω από τον Φανό – Η πόλη πήρε φωτιά

23 Φεβρουαρίου 2026
Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

23 Φεβρουαρίου 2026
Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας

22 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 9 Νοέμβρη Εργάτη έχεις μια Επιλογή! ΑΠΕΡΓΙΑ

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργάτες στα εργοτάξια και τις ανακαινίσεις, Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι

Όλοι στον αγώνα για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από τις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών, των ανταγωνισμών μεταξύ των αρπαχτικών, των πολέμων και της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας.

  • Ρεύμα φθηνό για τον λαό.
  • Κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος, κανένας μόνος του.
  • Μαζί με τα συνδικάτα μας στον αγώνα μας, να φέρουμε τα «πάνω – κάτω»!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Συνάδελφοι, δεν θα αφήσουμε να γίνει η ζωή μας καύσιμη ύλη για τα κέρδη των επιχειρηματιών της Ενέργειας, των καυσίμων, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ.

Δεν ανεχόμαστε η ζωή μας να μετριέται με κουπόνια και «pass». Να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με εξαγγελίες και ανεπαρκή μέτρα και ταυτόχρονα να μας προετοιμάζουν για «βαρυχειμωνιά», προειδοποιώντας ότι και τα ψίχουλα που μοιράζουν θα κοπούν.

Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει βαρυχειμωνιά από πρώτο χέρι. Περάσαμε μέσα από μια δεκαετία μεγάλης ανεργίας, με μεροκάματα-φιλοδωρήματα, χωρίς ασφάλιση, με τις τράπεζες να μας κυνηγάνε και να μας απειλούν με πλειστηριασμούς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η βαρυχειμωνιά είναι μόνο για εμάς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας, για τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, για τη νεολαία. Για τους επιχειρηματίες, τους μεγαλόεργολάβους, τους παρόχους της ενέργειας, τους τραπεζίτες, δεν υπάρχει βαρυχειμωνιά παρά μονάχα κέρδη.

Κέρδη που βασίζονται στα δικά μας χαμηλά μεροκάματα, στην εντατικοποίηση της εργασίας – τα 10ωρα και τα 12ωρα, την δουλειά ακόμα και  7 στα 7,  στα χαμηλά ένσημα που μας κολλάνε, στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.. Στην καλύτερη των περιπτώσεων περιπλανιόμαστε από έργο σε έργο, από εργοτάξιο σε εργοτάξιο, με τους όρους δουλειάς να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.Εκεί που δεν έβγαινε ο μήνας μας έχουν οδηγήσει να μην βγαίνει ούτε η δεύτερη εβδομάδα του μήνα.

Τα δικά μας προβλήματα οξύνονται για να βγαίνουν αλώβητοι και πιο δυνατοί σε κάθε περίπτωση οι λίγοι με τις μεγάλες τσέπες. Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία να δοθούν λύσεις στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Όταν τα προβλήματα περισσεύουν δυναμώνουν οι εξαγγελίες με τα ψίχουλα, με μέτρα που στοχεύουν να κατευνάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και ταυτόχρονα να υπηρετήσουν ξανά τα συμφέροντα των λίγων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει που επιδοτεί τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Όμως οι επιδοτήσεις καταλήγουν στις τσέπες των διαφόρων παρόχων ενέργειας και σε εμάς ο λογαριασμός έρχεται μεγαλύτερος από μήνα σε μήνα. Η θέρμανση για τις οικογένειές μας έφτασε να μοιάζει με αγορά σπιτιού.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την απόκτηση στέγης είναι μία από τα ίδια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Μας ξαναστέλνουν πελάτες στις τράπεζες. Κανένας όμως από αυτούς δεν μας λέει πως θα πληρωθούν οι δόσεις όταν το μεροκάματο δεν φθάνει για να καλυφθούν βασικές ανάγκες της οικογένειάς μας.

Μας τάζουν δάνεια για σπίτι την ώρα που μας έχουν με εισόδημα που το χαρατσώνουν με δεκάδες άμεσους και έμμεσους φόρους για να μας ξανακυνηγάνε με τους πλειστηριασμούς και με δικαστήρια που η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να δρομολογούνται με αυτόφωρη διαδικασία αν αντισταθούμε για να σώσουμε το σπίτι μας από τα νύχια των τραπεζιτών.

Τη λύση στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα μπορεί να τη δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων, του λαού, που βλέπει τη ζωή του να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο.

Συνάδελφοι, έχουμε μεγάλη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να δυναμώσει ο αγώνας, για να ξεπεράσουμε τη βαρυχειμωνιά της αντεργατικής πολιτικής.

Γιατί γνωρίζουμε, ότι όσο κι αν ισχυρίζονται οι δυνάμεις του κεφαλαίου ότι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τη θέρμανση, είναι πρόβλημα εισαγόμενο η πραγματικότητα δείχνει ότι τα προβλήματα δυναμώνουν διαχρονικά και οξύνονται όταν δυναμώνει η φαγωμάρα για τα κέρδη μεταξύ των μονοπωλίων και τω καπιταλιστών. Γιατί ξέρουμε, ότι από την ακρίβεια, την εκμετάλλευση της δουλειάς μας, τροφοδοτούνται τα κέρδη τους και οι μπίζνες τους.

Ο μόνος δρόμος, που μπορεί να δώσει αποτελέσματα θετικά για τη ζωή μας, είναι ο αγώνας κάτω από τη σημαία των αναγκών και των διεκδικήσεών μας. Με αυτόν τον αγώνα πετύχαμε την υπογραφή ΣΣΕ με μεγάλες αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα. Με τον αγώνα μας μέσα στους χώρους δουλειάς πετυχαίνουμε να μπλοκάρουμε την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Με τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους, θα πετύχουμε και τώρα όσα έχουμε ανάγκη.

Η Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι η αφετηρία για να τρομοκρατήσουμε με τον αγώνα μας όλους αυτούς που για δεκαετίες τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας.

Ο εργατόκοσμος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να δείξουν με τη συμμετοχή τους ότι κανένας «σωτήρας», κανένας «μεσσίας» δεν μπορεί να τους ξεγελάσει, να τους «πιάσει στον ύπνο», για να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά των συμφερόντων των λίγων.

Με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας θα επιβάλλουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη η ζωή μας.

Tags: ΑΠΕΡΓΙΑ
Previous Post

Φορο-πρόστιμα: Έρχονται οι ηλεκτρονικές προσφυγές στην Εφορία

Next Post

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της 110ης Επετείου Απελευθέρωσης Καστοριάς

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της 110ης Επετείου Απελευθέρωσης Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο
  • Κοζάνη: Δύο ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανήλικο και κατέληξαν στο τμήμα
  • 4 συλλήψεις ανηλίκων για βεγγαλικά σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα
  • Απίστευτη ληστεία στην Κοζάνη. 26χρονος έκλεψε 20χρονη την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο. Της πήρε και τα παπούτσια!!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr