• Latest

Τι έδωσε και τι κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

18 Οκτωβρίου 2017
Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα

Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα

3 Ιανουαρίου 2026
ναρκωτικα

36χρονος κατηγορείται ότι έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του

3 Ιανουαρίου 2026
Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο

Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο

3 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο voucher για εργαζόμενους & ανέργους μέχρι 1.500 ευρώ

3 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Τραυμάτισε τον αδελφό του με καραμπίνα ενώ την καθάριζε

3 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα σπιτιού που πήγε να ληστέψει – Συνελήφθη ο 40χρονος

3 Ιανουαρίου 2026
Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

3 Ιανουαρίου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ενημέρωση από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας για τα Θεοφάνεια

3 Ιανουαρίου 2026
Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

3 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

3 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

3 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι έδωσε και τι κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ανταλλάγματα για τη στήριξη των ΗΠΑ, τα F-16 και η βάση της Σούδας

Με ανταλλάγματα ήρθε η στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ προς την Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε τη λεκτική στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε τεράστια πρόοδο, ενώ η Ελλάδα αγόρασε για 2,4 δισ. δολάρια την αναβάθμιση των F-16 και ερωτηματικό παραμένει αν υπήρξαν συζητήσεις για την αγορά και νέων αεροσκαφών.

Η Ουάσιγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή και δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη και για αυτό η ροή επενδύσεων και κεφαλαίων προς την Ελλάδα μετατρέπεται πλέον σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τραμπ, που επιδιώκει να εντείνει τη διμερή οικονομική και αμυντική συνεργασία.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ελάφρυνση του χρέους, ενώ γίνονται βήματα για επενδύσεις με τον κ. Τραμπ να τονίζει πως: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε σαφές μήνυμα για τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες αξιόπιστης ανακούφισης από το χρέος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών βρέθηκαν θέματα ασφάλειας, άμυνας και οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εστίασε στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα αξιόπιστο συνομιλητή και «λίκνο του πολιτισμού».

Στο μέτωπο της οικονομίας και μετά τη συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Κριστίν Λαγκάρντ για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η χώρα σύντομα θα ανακάμψει, αναφερόμενος στα θετικά σημάδια που παρουσιάζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Το Χρηματιστήριο έφτασε στις 23.000 μονάδες, ελπίζω σύντομα και η Ελλάδα να επιτύχει το ίδιο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου από όπου υπήρξαν δηλώσεις, όπως αναμενόταν, για το επίμαχο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες που ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθιστώντας την ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό πόλο.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα και να τη βοηθήσουμε να ορθοποδήσει» επισήμανε ο κ. Τραμπ δηλώνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας «ιδιαίτερος άνθρωπος» που «έκανε κάτι ιδιαίτερο».

Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός τόπος για ιδιωτικές επενδύσεις, συμπλέοντας με τον Έλληνα πρωθυπουργό που είπε ότι το κεντρικό μήνυμα που θέλει να στείλει από την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ είναι ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο ελκυστικός τουριστικός προορισμός, αλλά και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Μάλιστα δημιουργείται ειδική ομάδα των υπουργείων Οικονομίας και Εμπορίου για τις επενδύσεις Αμερικανών στην Ελλάδα.

Η βάση της Σούδας και η αναβάθμιση των ελληνικών F-16

Κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο υπήρξε συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16.

Τη συμφωνία αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο μετά το τέλος των κοινών δηλώσεων τόσο το Μαξίμου όσο και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διευκρίνιζαν σε σχέση με τη διαφαινόμενη συμφωνία των 2,4 δισ. δολαρίων ότι πρόκειται για 1,4 δισ. ευρώ αμερικανικά κεφάλαια και 1 δισ. ευρώ ελληνικά κεφάλαια για την αναβάθμιση των F-16, χωρίς να απαντούν στο αν επίκειται και αγορά νέων αεροσκαφών, στην οποία αναφέρθηκε στις δηλώσεις ο Αμερικανός πρόεδρος.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη συμφωνία για αναβάθμιση των F-16, το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτήν πολλές φορές, ενώ είπε ότι θα βοηθήσει τις ΗΠΑ αφού θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας στους Αμερικανούς πολίτες.

Σχετικά με την αναφορά του Προέδρου Τραμπ για 2,4 δισ. δολάρια για το κόστος αναβάθμισης των F-16, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η «οροφή» για την Ελλάδα, για τον ελληνικό προϋπολογισμό, είναι 1,1 δισεκ. ευρώ σε βάθος 10ετίας-15ετίας. Σε αυτό το ποσό μάλιστα συμπεριλαμβάνονται, όπως είπε, και έξοδα 350 εκατ. υπέρ του αμερικανικού δημοσίου.

Ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη φιλοξενία στη βάση της Σούδας. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες» δήλωσε συγκεκριμένα.

Υπό τον τίτλο «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: οι ΗΠΑ μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμμαχο κλειδί στο NATO», το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αναφέρεται στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυο ηγέτες συζήτησαν την επέκταση της συμφωνίας για τη χρήση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στη Σούδα.

Η βάση διαδραματίζει κρίσιμο, στρατηγικό ρόλο στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της τρομοκρατίας καθώς και την προστασία των ενεργειακών πηγών στη Μέση Ανατολή και στον Κόλπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει το CNBC, η Ουάσιγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή και δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη.

Tags: ΤΡΑΜΠΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σε σήραγγα της Εγνατίας – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε νταλίκα

Next Post

Τα νέα παράβολα και πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Next Post
σπιτια αυθαιρετα

Τα νέα παράβολα και πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα
  • 36χρονος κατηγορείται ότι έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του
  • Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο
  • ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο voucher για εργαζόμενους & ανέργους μέχρι 1.500 ευρώ
  • Τραυμάτισε τον αδελφό του με καραμπίνα ενώ την καθάριζε

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr