• Latest

Τι κρύβουν οι Αλβανοί για την εκτέλεση Κατσίφα – Ανησυχία στην Αθήνα

30 Οκτωβρίου 2018
Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

1 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!

1 Δεκεμβρίου 2025
Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

1 Δεκεμβρίου 2025
Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

1 Δεκεμβρίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

1 Δεκεμβρίου 2025
Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

1 Δεκεμβρίου 2025
Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

1 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημόσια Διαβούλευση για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2026

1 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

1 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

1 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι κρύβουν οι Αλβανοί για την εκτέλεση Κατσίφα – Ανησυχία στην Αθήνα

sierafm by sierafm
30 Οκτωβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το δραματικό τέλος του ομογενούς έχει ρίξει βαριά σκιά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας – Αλλεπάλληλες οι προκλήσεις από την γειτονική χώρα – Θρίλερ με τη σορό, την οποία αρνείται να παραλάβει η οικογένεια, ζητώντας πραγματογνωμοσύνη από Έλληνα.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, οι οποίες έτσι κι αλλιώς διέτρεχαν μία περίπλοκη περίοδο. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να μην λάβει πολιτικές, αλλά και εθνικές διαστάσεις το δραματικό τέλος του ομογενούς στο χωριό Βουλιαράτες ανήμερα την 28η Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με ανάρτησή του, υπερασπίστηκε τη στάση της αλβανικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι «έκανε μόνο τη δουλειά της». «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργό έριξε λάδι στη φωτιά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι λίγες ώρες αργότερα και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου η Παρτιζάν Τιράνων, στην οποία διευθυντής είναι ο αδερφός του Έντι Ράμα, ύψωσε βλάσφημο πανό για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και για τον Ελληνισμό που έγραφε: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος».

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, με μία ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα αποδείκνυε την έξαρση της ανθελληνικής προπαγάνδας: «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρες μας. Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά…». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι. Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού και ότι πρόκειται για μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας.

Την κατάσταση δεν βοηθάει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν μπόρεσε ούτε να καταθέσει μήνυση κατά των Αλβανών αστυνομικών, καθώς το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων! Την ίδια ώρα, σε θρίλερ εκτυλίσσεται η παραλαβή της σορού του Κατσίφα από την οικογένειά του. Οι αλβανικές αρχές φέρονται να έχουν ειδοποιήσει την οικογένεια του θύματος, πως μπορεί να παραλάβει τη σορό του από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυρόκαστρου. Ωστόσο η οικογένεια αρνείται να προχωρήσει στην ταφή, αναμένοντας ικανοποίηση του αιτήματός της για ανεξάρτητη ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη με τη συμμετοχή Έλληνα ιατροδικαστή. Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών που έγινε έπειτα από καταδίωξη, παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η μάχη του Κατσίφα με τους Αλβανούς αστυνομικούς

https://youtu.be/VPIoUMtjcOc?t=4

https://youtu.be/TsNdkrSYSVc?t=6

Παράλληλα, ανακύπτουν νέες πληροφορίες, συμπληρώνοντας αργά, αλλά σταθερά το παζλ αυτής της τραγωδίας. Ένα βίντεο από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ομογενή και των αστυνομικών στις Βουλιαράτες έδωσε στη δημοσιότητα το αλβανικό κανάλι REPORT TV. Σε αυτό εμφανίζεται ο Κατσίφας ντυμένος με ρούχα παραλλαγής. Κρατάει ένα καλάσνικοφ ενώ το βίντεο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού.

Η Ελληνική Αστυνομία, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που ήθελαν το περιστατικό να σχετίζεται με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, ανέφερε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να το επιβεβαιώνουν. Όπως γνωστοποιήθηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα. Το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες.

Η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας εγείρει πολιτικό και θεσμικό ζήτημα. Η ελληνική αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να μιλάει και ούτε δυνατότητα να γνωρίζει για ένα περιστατικό που συνέβη εκτός της ελληνικής επικράτειας. Η μόνη αρμόδια ελληνική αρχή είναι το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και κινήθηκε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από την αστυνομία. Πώς γνωρίζει η ελληνική αστυνομία τι συνέβη στο χωριό Βουλιαράτες και πόσοι κάλυκες βρέθηκαν; Προφανώς μεταφέρει όσα της είπε η αλβανική αστυνομία. Με άλλα λόγια, μετατράπηκε σε μεταφορέα και ηχείο προς την ελληνική κοινή γνώμη της αλβανικής εκδοχής, δηλαδή της εκδοχής των εκτελεστών. Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι έσπευσε να διοχετεύσει στοιχεία για το παρελθόν του 35χρονου θύματος. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, λοιπόν, ο Κατσίφας είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών το 2008 για κατοχή ναρκωτικών, για την ακρίβεια ακατέργαστης κάναβης. Για ποιόν λόγο, άραγε, η ελληνική αστυνομία διοχετεύει πληροφορίες για μία υπόθεση, η οποία έλαβε χώρα μία δεκαετία πριν, έχει προ πολλού λήξει δικαστικά και κυρίως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που οδήγησε στην εκτέλεση του 35χρονου ομογενούς.

Δεδομένου ότι έχουν παραβιασθεί κανόνες και αρχές, τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και κεντρικά η κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για τη στάση του αρχηγείου της αστυνομίας, ή τουλάχιστον των αξιωματικών οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αυτές τις διαρροές. Από την πλευρά του, πάντως, το υπό τον Αλέξη Τσίπρα υπουργείο Εξωτερικών κινήθηκε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας, ενώ χθες το απόγευμα κλήθηκε στο υπουργείο η πρέσβης της Αλβανίας για να δώσει εξηγήσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομογένεια βράζει, με τον πόνο και την οργή να είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν μετά το αιματηρό περιστατικό. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού, όπως και των άλλων χωριών της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουν πως ζουν σε καθεστώς τρόμου.

Εικόνες από την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας για τη σύλληψη Κατσίφα

vouliarates
vouliarates-3
vouliarates-e

protothema.gr

Tags: ΑΛΒΑΝΙΑ
Previous Post

Σάββας Σαλτσίδης πρώην ταμίας της ΕΠΣ Κοζάνης: «Ακόμη και να μην με δικαιώσουν τα δικαστήρια, υπάρχει έτοιμη ομάδα, έτοιμο πλάνο που θα βγάλει την ΕΠΣ από το τέλμα και την οικογενειοκρατία»

Next Post

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν για να πάρουν πίσω τα κομμένα δώρα

Next Post
ΣΥΝΤΑΞΗ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν για να πάρουν πίσω τα κομμένα δώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN
  • Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!
  • Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
  • Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»
  • Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr