• Latest

Τοποθέτηση Μίμη Δημητριάδη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης στην Βουλή 06/09/2017 για το Σ/Ν του Υπ. Εργασίας

7 Σεπτεμβρίου 2017
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

«Tαξιτζής» χρέωσε 2.000 ευρώ για μια διαδρομή 25 λεπτών

9 Μαΐου 2025
απατη

Ηλεκτρονική απάτη – Έκανε κράτηση σε ξενώνα και έκλεψε από τους ιδιοκτήτες 2 χιλιάδες ευρώ

9 Μαΐου 2025
φορολογια

Ποιοι άμεσοι φόροι θα μειωθούν και πόσο

9 Μαΐου 2025
ασεπ

1Γ/2025 ΑΣΕΠ – Το Τεστ που δεν μετράει Γνώσεις αλλά Συμπεριφορές

9 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

11 Μαΐου 2025 Τιμούμε την Ημέρα της Μητέρας

9 Μαΐου 2025
Ημερίδα με θέμα τον «Ψηφιακό Εθισμό και Οικογένεια» συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με το Σύλλογο Πολυτέκνων Κοζάνης και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Ημερίδα με θέμα τον «Ψηφιακό Εθισμό και Οικογένεια» συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με το Σύλλογο Πολυτέκνων Κοζάνης και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

9 Μαΐου 2025
2ο Εργαστήριο Δικτύωσης & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

2ο Εργαστήριο Δικτύωσης & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

9 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

Την Κυριακή 18/5 οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

9 Μαΐου 2025
ΚΚΕ

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποτίουν φόρο τιμής στα 80 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

9 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και το ποσοστό στήριξης για τη Δυτική Μακεδονία στην Πρόσκληση για τα θερμοκήπια»

9 Μαΐου 2025
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Ν. Λυσσαρίδης – Δυτική Μακεδονία: Επενδύσεις 450 εκατ. ευρώ «χτίζουν» τη μετά λιγνίτη εποχή

9 Μαΐου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Νεάπολη: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νικολαΐδης, πατέρας της Δημοτικής Συμβούλου Εύης Νικολαΐδου

8 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοποθέτηση Μίμη Δημητριάδη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης στην Βουλή 06/09/2017 για το Σ/Ν του Υπ. Εργασίας

sierafm by sierafm
7 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το παρόν νομοσχέδιο είναι ένα εγχείρημα προς την κατεύθυνση που σταθερά στοχεύουμε και αφορά τον πυρήνα του πολιτικού μας αφηγήματος.

Που στηρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αφορά την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων, άρα των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η δεύτερη ενότητα αφορά την προστασία του δημόσιου πλούτου και δημόσιου χώρου,αλλά δεν είναι του παρόντος νομοσχεδίου.

Είμαστε λοιπόν στον κλειστό πυρήνα της προσπάθειας μας.

Επιδιώκουμε την προστασία των δικαιωμάτων  αλλά και την διεύρυνσή τους.

Εχοντας στόχο την βελτίωση κρίσιμων παραμέτρων της καθημερινότητας των εργαζομένων, όπως το άγχος της απλήρωτης εργασίας,της αδήλωτης και  την κανονικότητα στην κοινωνική ασφάλιση.

Υπάρχει ζήτημα με την εργασία και τους μισθούς ? Ακούσαμε πολλά, ας δούμε μερικά.Να πούμε κάποια χρήσιμα και αδιαμφισβήτητα  στοιχεία με αριθμούς.

Επί Ν.Δ. και Σαμαρά, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν πάνω από 200.000 (σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ).

Πρώτο επτάμηνο 2017 ( «ΕΡΓΑΝΗ») έχουμε αύξηση των θέσεων εργασίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε 263.000.

Η ανεργία το `14 έφτασε στο 27% και μας εγκαλούν ποίοι ?

Αυτοί οι ίδιοι που την απογείωσαν.

Εμείς φέραμε την ανεργία στο 21,7%, στα επίπεδα που βρισκόταν πριν το 2012 και συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και πίστη,την προσπάθεια αυτή.

Το 2012 με νομοθέτημα, με πράξη υπουργικού συμβουλίου, ο κατώτατος μισθός κατρακύλησε στα 586 € και στα 510 € για τους νέους. Στα 586 € ο κατώτατος μισθός για την πλήρη απασχόληση, κάτω από το μέσο μισθό της περιόδου για την μερική απασχόληση.

Μας εγκαλούν για τους χαμηλούς μισθούς οι ίδιοι που τους εξαφάνισαν, εξωθόντας την υποκρισία σε αδιάβατους δρόμους.

Με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ τον Νοέμβριο του 2011, ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση ήταν 601€ (κυβέρνηση Παπαδήμου).

Τον Νοέμβριο του 2014, ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση ήταν 400€. Μείωση του μισθού για μερική απασχόληση κατά 201 €, είναι αυτός ο μισθός όπου αυτοί που τον διαμόρφωσαν ,σήμερα μας καταγγέλλουν εμάς.

Μόνο επί κυβέρνησης Σαμαρά ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης ,μειώθηκε 163 €.

Οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας ανά μισθωτό (ΕΛΣΤΑΤ), το 2012 ήταν στο -3%, όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας. Το 2013 ήταν -7,5%.

Το 2016 όμως, ήταν +0,8%, δηλ. αύξηση 0,8%,ανά εργαζόμενο.

Και όχι μόνο αυτό αλλά ,εφτά στους δέκα κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, παρουσιάζουν αύξηση μισθού το πρώτο τετράμηνο του 2017, σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2016.

Αριθμοί που απλά λένε την αλήθεια.

Επανερχόμενος στο Νομοσχέδιο,να τονιστεί πως διευθετούνται ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνική ασφάλιση και λύνονται χρόνια προβλήματα των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, έχουμε και ένα πλέγμα διατάξεων ,που διευκολύνουν την πλήρη και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Είναι κεντρική προτεραιότητα του έργου μας η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς. Αυτή η δέσμευση υλοποιείται στη βάση τριών αξόνων:

α) Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και κυρίως του ΣΕΠΕ.

β) Στόχευση των  χρηματοδοτικών εργαλείων στην κατεύθυνση της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

γ)Βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την καταπολέμηση της απλήρωτης, της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Για την αδήλωτη- υποδηλωμένη εργασία

Επιβάλλεται προσωρινή ή και οριστική διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης σε παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Υποχρεώνεται ο εργοδότης να καταχωρεί ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ την νόμιμη υπερωριακή απασχόληση.

Γίνεται υποχρεωτική η ηλεκτρονική αναγγελία της οικειοθελούς αποχώρησης του εργαζόμενου και η μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας δεν επιτρέπει στον παραβάτη, πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα.

Για την απλήρωτη εργασία:

  • προβλέπεται η έκδοση διαταγής πληρωμής για οφειλόμενους μισθούς.
  • Μειώνει το κόστος της δίκης για τους εργαζόμενους.
  • Προβλέπεται σύντομη εκδίκαση γι’ αυτό το λόγο μέχρι 60 ημέρες.
  • Προβλέπεται ότι ο άνεργος που θεωρεί τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας ως απόλυση θα μπορεί να λαμβάνει αμέσως επίδομα εργασίας.

Με το παρόν σχέδιο νόμου προβλέπονται επίσης ρυθμίσεις για την πληρέστερη εφαρμογή των διατάξεων της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και επιλύονται ασφαλιστικά θέματα συγκεκριμένων κατηγοριών.

Μερικές βασικές ρυθμίσεις:

  • Καταργείται η υποχρέωση μηχανικών και δικηγόρων να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές μόνο λόγω της εγγραφής τους σε ΤΕΕ και δικηγορικούς συλλόγους,αλλά με την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  • Παρατείνεται η σύνταξη αναπηρίας μέχρι να οριστικοποιηθεί η γνωμάτευση,εάν ζητηθεί, στα ΚΕΠΑ.
  • Επιλύεται το ζήτημα της μη λειτουργίας επιτροπών για τον χαρακτηρισμό εργατικών ατυχημάτων όπως για παράδειγμα στη ΔΕΗ.Η λειτουργία των είχε σταματήσει από το 2012.

Στο ζήτημα των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία,το ν/σ αποσκοπεί στην εμπέδωση της αντίληψης της αναπηρίας ως κοινωνικού ζητήματος.

Εμπεριέχει ρυθμίσεις που επηρεάζουν την συναλλαγή με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θέτουν κριτήρια στην παραγωγή προϊόντων και στην παροχή υπηρεσιών από την σκοπιά των ατόμων με αναπηρία, συμβάλουν στην πληροφόρηση και δημιουργούν νέες εκπαιδευτικές ενότητες.

 

Ισχυροποιούμε και διευρύνουμε τα διαιώματα του κόσμου της Εργασίας και της Αναπηρίας,σε μιά θετικότερη προοπτική.

Απαντάμε στην απαξίωση και απομείωση της Εργασίας που απαιτεί ο Νεο-φιλελευθερισμός ,για την διασφάλιση των( ταξικών) συμφερόντων του κυρίαρχου μπλοκ.

Διαρθρώνουμε με θετικό και δημιουργικό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που επισώρευσε η κρίση στην αγορά και την Εργασία.

Η δικαίως αμοιβόμενη και αξιοπρεπής  Εργασία είναι η σημαντικότερη παράμετρος Ανάπτυξης ,στο δικό μας παραγωγικό σχέδιο που με επιμονή και αυταπάρνηση υλοποιούμε.

Σας ευχαριστώ.

06-09-2017    ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Tags: Μιμης Δημητριαδης
Previous Post

Ήλιος: Δείτε εκπληκτική φωτογραφία μιας ηλιακής έκλαμψης!

Next Post

Ο Δήμαρχος Κοζάνης για τη Λαϊκή Συνέλευση στα Πλατάνια, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Next Post
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος Κοζάνης για τη Λαϊκή Συνέλευση στα Πλατάνια, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Tαξιτζής» χρέωσε 2.000 ευρώ για μια διαδρομή 25 λεπτών
  • Ηλεκτρονική απάτη – Έκανε κράτηση σε ξενώνα και έκλεψε από τους ιδιοκτήτες 2 χιλιάδες ευρώ
  • Ποιοι άμεσοι φόροι θα μειωθούν και πόσο
  • 1Γ/2025 ΑΣΕΠ – Το Τεστ που δεν μετράει Γνώσεις αλλά Συμπεριφορές
  • 11 Μαΐου 2025 Τιμούμε την Ημέρα της Μητέρας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr