• Latest

Τουρκία: Απειλεί να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά – Ενίσχυση δυνάμεων στο Αιγαίο

13 Απριλίου 2020
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απειλεί να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά – Ενίσχυση δυνάμεων στο Αιγαίο

sierafm by sierafm
13 Απριλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
26
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και με το σύνολο των σκαφών του λιμενικού σώματος να έχει λάβει θέσεις κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής, απαντά η χώρα μας στην νέα οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, μετανάστες, μολυσμένους με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι έχουν συγκεντρώσει κυρίως απέναντι από τα νησιά του Βορειοανατολικου Αιγαίου, χιλιάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό πλωτών μέσων κάθε είδους, προκειμένου, εκμεταλλευόμενη και τον καλό καιρό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, να τους περάσει σε ελληνικό έδαφος.

Τους περισσότερους από αυτούς τους έχουν τοποθετήσει σε δυο σημεία ακριβώς απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο, επιχειρώντας έτσι να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκεί οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

abncdkacx

Η μεταφορά τους οργανώθηκε από τις τουρκικές επίσημες αρχές στα πρότυπα της προηγούμενης αντίστοιχης, αποτυχημένης ωστόσο, επιχείρησης που στήθηκε στον Έβρο τον περασμένο μήνα. Για τον συγκεκριμένο σκοπό, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν τουριστικά λεωφορεία και ταξί, στα οποία επιβιβάζονταν μετανάστες από διάφορους καταυλισμούς στο εσωτερικό της χώρας, με προορισμό κυρίως το Ντικιλι και το Τσεσμε στην περιοχή της Σμύρνης και το Αϊβαλί.

Στο πλαίσιο αυτό και προς αντιμετώπιση της νέας επιχείρησης εισβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Άγκυρας, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου έχει δώσει εντολή να αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων και οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με στόχο, λαμβάνοντας θέσεις πίσω από τα σκάφη του Λιμενικού, να δημιουργηθεί μια δεύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στις, οργανωμένες από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, μεταναστευτικές ροές.

Το γεγονός ωστόσο ότι όπως και στον Εβρο έτσι στην προκειμένη περίπτωση και στο Αιγαίο η προσπάθεια της Άγκυρας να αιφνιδιάσει, εργαλείοποιωντας για μια ακόμη φορά τους παράνομους μετανάστες, έπεσε στο κενό είχε σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό της τουρκικής ηγεσίας. Ως απόρροια του συγκεκριμένου εκνευρισμού, εξηγήθηκαν από κύκλους του Πενταγωνου και οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τον Βόρειο Έβρο και τις ακτές της Χίου και της Λέσβου.

Μάλιστα σε ότι αφορά την περίπτωση της Λέσβου, τα τουρκικά F-16 προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, αφού μετά την πτήση τους πάνω από τις βόρειες ακτές του νησιού, δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε παρενόχληση ενός αεροσκάφους της FRONTEX (βρετανικό) που επιχειρούσε στην περιοχή, πετώντας σε πολύ κοντινή απόσταση μπροστά του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η νέα τουρκική ασύμμετρη απειλή που προβάλει στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα μας και πάλι μεσώ της χρησιμοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, παρακολουθείται στενά και από το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι συν της άλλης συνδέεται άμεσα και με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κυβερνητικές πήγες θεωρούν ότι η Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση της νόσου τα έχει πάει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πετυχαίνοντας να ελέγξει και να κρατήσει χαμηλό των αριθμό των κρουσμάτων.

Στο ενδεχόμενο όμως που υπάρξει μια εισβολή παράνομων μεταναστών, που ασθενούν με κορωνοιο, τότε η κατάσταση θα περιπλακεί σημαντικά αφού ο ιός θα μπορούσε να επεκταθεί στις ασφυκτικά γεμάτες δομές όχι μόνο της Λέσβου και της Χίου, αλλά και των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου.

Σε μια τέτοια πιθανότητα η ελληνική πλευρά ανησυχεί ότι η κατάσταση θα γινόταν εξαιρετικά πιεστική και δύσκολο να ελεγχθεί με αποτέλεσμα την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας με οτι αυτό συνεπάγεται.

protothema.gr

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑ
Previous Post

Κορωνοϊός: Τρία βρέφη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης- Διασωληνωμένο το βρέφος από την Ξάνθη

Next Post

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλαν 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο μέσα σε δύο ημέρες

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλαν 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο μέσα σε δύο ημέρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου
  • Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ
  • Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr