• Latest
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης συμμετείχε σε cross-visit επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νότιας Οστροβοθνίας

8 Φεβρουαρίου 2018
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65

Ε65: Στις 23 Ιουλίου τα εγκαίνια– Το μεγάλο ερώτημα για την Εγνατία Οδό

8 Ιουλίου 2026
Μια δωρεά 200.000 δολαρίων που δεν έφτασε ποτέ στη Σιάτιστα

Μια δωρεά 200.000 δολαρίων που δεν έφτασε ποτέ στη Σιάτιστα

8 Ιουλίου 2026
Τρεις Σιατιστινοί που άφησαν το αποτύπωμα τους στην Αμερική

Τρεις Σιατιστινοί που άφησαν το αποτύπωμα τους στην Αμερική

8 Ιουλίου 2026
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Καστοριά

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Καστοριά

8 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Έχει και η γελοιότητα τα όριά της

8 Ιουλίου 2026
Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντός από τον ΣΥΡΙΖΑ

8 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Καθυστερημένη, ανεπαρκής και προεκλογική η τροπολογία για τη Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης

8 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

8 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση για την ορθή διαχείριση ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων

Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση για την ορθή διαχείριση ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων

8 Ιουλίου 2026
εργατικο κεντρο

Προκήρυξη Τρίωρης Στάσης Εργασίας για το Συλλαλητήριο

8 Ιουλίου 2026
Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της η δράση «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο» – Το νέο πρόγραμμα συναντήσεων για το 2026

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της η δράση «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο» – Το νέο πρόγραμμα συναντήσεων για το 2026

8 Ιουλίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Βλάβη στη Γαλατινή και πιθανή διακοπή νερού

8 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης συμμετείχε σε cross-visit επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νότιας Οστροβοθνίας

sierafm by sierafm
8 Φεβρουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας/Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων (stakeholders) από τη Δυτική Μακεδονία του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe, συμμετείχαν σε cross-visit επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νότιας Οστροβοθνίας, μεταξύ 16 και 18 Ιανουαρίου 2018.

Ο στόχος της οργανωμένης αυτής επίσκεψης ήταν η παρουσίαση από τοπικούς φορείς (stakeholders) σχετικούς με το αντικείμενο του έργου, σε εκπροσώπους επιλεγμένων φορέων και επιχειρήσεων από τις υπόλοιπες περιοχές του έργου ECOWASTE4FOOD, καλών πρακτικών οικολογικής καινοτομίας για τη μείωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων τροφίμων. Από τη Δυτική Μακεδονία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών, ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ και ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ ΙΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την εφαρμογή καλών πρακτικών και οικολογικών καινοτομιών μείωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων και τη δυνατότητα μεταφοράς αυτών των πρακτικών στις δικές τους παραγωγικές μονάδες και διαδικασίες.

Η επίσκεψη ξεκίνησε την 16η Ιανουαρίου (1η ημέρα επίσκεψης) με την υποδοχή των επισκεπτών από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη στο Πανεπιστήμιο του Seinajoki, ο οποίος παρουσίασε τη Φινλανδική Περιφέρεια και έκανε μια εισαγωγή στο πρόγραμμα της Cross-Visit επίσκεψης. Ακολούθησε παρουσίαση από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Seinajoki όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με προκλήσεις διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων, με τα προβλήματα που απορρέουν από την αύξηση των απορριμμάτων τροφίμων, με πρακτικές και τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη μείωση τους καθώς και με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων τροφίμων και την κυκλική οικονομία. Η 1η μέρα έκλεισε με την παρουσίαση της οικολογικής καινοτομίας Omenahaus η οποία αξιοποιεί τα περισσευούμενα φρούτα από μικρές οικογενειακές φάρμες.

Η 2η μέρα επίσκεψης περιλάμβανε επισκέψεις σε οικολογικές καινοτομίες της Περιφέρειας Νότιας Οστροβοθνίας. Αναλυτικότερα, περιλάμβανε τις εξής επισκέψεις:
• 1η επίσκεψη: στο δημοτικό σχολείο του Neiro στον Δήμο του Ilmajoki όπου παρουσιάστηκε το δημοτικό πρόγραμμα μείωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων το οποίο επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των μαθητών και στην παροχή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού.
• 2η επίσκεψη: στην επιχείρηση Atria, την μεγαλύτερη εταιρία κρέατος και τροφίμων στην Φινλανδία, στη Ρωσία, στην Εσθονία και στις Σκανδιναβικές χώρες η οποία εφαρμόζει μια στρατηγική μείωσης των υπολειμμάτων της παραγωγής μέσω της παρακολούθησης των απορριμμάτων και της επανάχρησης τους είτε στην παραγωγική διαδικασία είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρίες.
• 3η επίσκεψη: σε επιχείρηση παραγωγής κραμβέλαιου στο Alavus η οποία μετατρέπει τα υπολείμματα της παραγωγής της σε ζωοτροφή ή σε καύσιμο υλικό.
• 4η επίσκεψη: σε εστιατόριο που συμμετέχει στην πρωτοβουλία για διάθεση των περισσευούμενων γευμάτων σε χαμηλότερη τιμή μέσω της εφαρμογής ResQClub μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα απορρίμματα τροφίμων.

Η 3η και τελευταία ημέρα περιλάμβανε την επίσκεψη σε τοπικό γυναικείο συνεταιρισμό της Νότιας Οστροβοθνίας όπου παρουσιάστηκαν τα προγράμματα εκπαίδευσης των πολιτών για τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων.

Οι cross visit επισκέψεις σε περιοχές του έργου θα συνεχιστούν τον μήνα Μάρτιο και Απρίλιο, 2018, με τις προγραμματισμένες επισκέψεις στην Περιφέρεια PACA στη Νότια Γαλλία και στην Επαρχία Ντέβον στην Νότια Αγγλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ECOWASTE4FOOD μπορούν να βρεθούν στο https://www.interregeurope.eu/ecowaste4food/.

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Στην Πάτρα, 25 Φεβρουαρίου

Next Post

Συνάντηση στην Καστοριά για τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου αρκούδας

Next Post
ΑΡΚΟΥΔΑ

Συνάντηση στην Καστοριά για τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου αρκούδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ε65: Στις 23 Ιουλίου τα εγκαίνια– Το μεγάλο ερώτημα για την Εγνατία Οδό
  • Μια δωρεά 200.000 δολαρίων που δεν έφτασε ποτέ στη Σιάτιστα
  • Τρεις Σιατιστινοί που άφησαν το αποτύπωμα τους στην Αμερική
  • Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Καστοριά
  • Π. Κουκουλόπουλος: Έχει και η γελοιότητα τα όριά της

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr