• Latest
μπουρινος

Το πράσινο φως παίρνει το αιολικό στο Μπούρινο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η απόφαση..

15 Ιουλίου 2024
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

5 Ιανουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026

5 Ιανουαρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών

5 Ιανουαρίου 2026
Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

Συνεστίαση το Σάββατο 10 Γενάρη, στο Ioannou Resort Hotel στην Πτολεμαΐδα, από την Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

5 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: 8 με 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΔΥΠΡΑ

5 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο Φιλώτα με κλείσιμο δρόμου και γλέντι!!!!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση την Δευτέρα 05/01 στις 18:00

5 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αγρότες κλείνουν τα πάντα για 48 ώρες!

4 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

4 Ιανουαρίου 2026
Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη.  Βίντεο

Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο

4 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

4 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Το πράσινο φως παίρνει το αιολικό στο Μπούρινο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η απόφαση..

sierafm by sierafm
15 Ιουλίου 2024
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μπουρινος
0
SHARES
1.4k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της  Δυτ. Μακεδονίας, τις αρνητικές αποφάσεις της Περιφέρειας και των  όμορων Δήμων, Κοζάνης, Γρεβενών και Βοΐου, τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά της ΑΕΠΟ του έργου, έρχονται δημόσιες υπηρεσίες και δίνουν το πράσινο φως για την υλοποίησή του έργου εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στο Μπούρινο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Εφορία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, χορηγεί υπό όρους στην «Green Velocity 4 Ι.Κ.Ε»  την άδεια εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού ισχύος 23,4 ΜW στην ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου, τον Ντρισινίκο.

Κι όλα αυτά γίνονται ενόσω τεχνηέντως καθυστερεί η δημοσίευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για το Μπούρινο, η οποία έχει εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον βιολόγο- ορνιθολόγο Δημήτριο Μπούσμπουρα, η οποία μελέτη προτείνει να χαρακτηριστεί ο Μπούρινος ως Ζώνη Προστασίας στην οποία τέτοιου είδους έργα θα ήταν ασύμβατα.

Όμως, όσες εγκρίσεις κι αν πάρει το έργο, όσα πράσινα φώτα κι αν του ανάψουν, ένα είναι σίγουρο, θα προσκρούσει στην αντίδραση του κόσμου που θεωρούν τον Μπούρινο ιερό και θα τον υπερασπιστούν με κάθε τρόπο.

Κάτω λοιπόν, τα χέρια από τον Μπούρινο.

Από την Επιτροπή Αγώνα κατά των Αιολικών στο Μπούρινο.

Διαβάστε τι αποφασίστηκε

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται σημαντικό έργο της εταιρείας «Green Velocity 4» το οποίο αφορά αιολικό πάρκο σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών.

Το «πράσινο φως» δίνει απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, και συγκεκριμένα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και η οποία αφορά το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας ισχύος 27,3 MW, στη θέση «Ντρισινίκος», Δ.Ε. Αιανής, Βεντζίου & Σιάτιστας, Δήμων Κοζάνης, Γρεβενών & Βοϊου, Π.Ε. Κοζάνης & Γρεβενών». Η τελική ισχύς του έργου ωστόσο θα είναι 23,4 MW.

Η Green Velocity 4 είχε από τις 12 Απριλίου 2024 υποβάλει αίτημα θεραπείας κατά γνωμοδότησης της εν λόγω υπηρεσίας.

Στη συνέχεια μετά από αίτηση θεραπείας που υπέβαλε στις 10 Μαΐου 2024, τις σχετικές εισηγήσεις και την κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Δυτικής Μακεδονίας, όπως διατυπώθηκε στις 18 Ιουνίου 2024, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

-Η χορήγηση άδειας για το έργο Α2/10ης Ομάδας: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας ισχύος 27,3 MW, της εταιρείας «Green Velocity 4 Ι.Κ.Ε., στη θέση «Ντρισινίκος», Δ.Ε. Αιανής, Βεντζίου & Σιάτιστας, Δήμων Κοζάνης, Γρεβενών & Βοϊου, Π.Ε. Κοζάνης & Γρεβενών, με τους παρακάτω όρους:

1. Όλες οι εκσκαφικές εργασίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και από την αφαίρεση του φυτικού, θα γίνουν υπό την άμεση παρακολούθηση αρχαιολόγου και ειδικευμένου εργάτη με αποδεδειγμένη εμπειρία σε επίβλεψη έργων, που θα προσλάβει για τον σκοπό αυτό ο φορέας του έργου και θα καλύψει τη δαπάνη τους. Οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να ειδοποιήσουν την Εφορεία μας για το σκοπό αυτό εγγράφως 10 τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη των εργασιών. Σε περίπτωση αποκάλυψης αρχαιοτήτων αυτές θα διακοπούν αμέσως και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή μη των εργασιών, κατόπιν γνωμοδοτήσεως των αρμοδίων οργάνων του ΥΠ.ΠΟ., σύμφωνα με το άρθρο 37 του Νόμου 4858/2021 «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

2. Η Α/Γ 7 με ενδεικτικές συντεταγμένες κορυφών σε σύστημα ΕΓΣΑ ΄87 στα σημεία Χ=302752 Υ=4449373, σύμφωνα με το τοπογραφικό σχέδιο, η οποία έχει οπτική επαφή με τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Μπούρινο, να μην τοποθετηθεί.

3. Σε περίπτωση τυχαίας ανεύρεσης αρχαιοτήτων, ο υπεύθυνος του έργου οφείλει να διακόψει οποιαδήποτε εργασία και να ενημερώσει άμεσα την Υπηρεσία μας, αποφεύγοντας κάθε καταστροφή ή μετακίνησή τους χωρίς την άδειά μας, διαφορετικά θα υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπονται από την παράβαση των άρθρων 56, 57, 61 και 66 του ίδιου Νόμου.

Με βάση τα παραπάνω και με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει ανεύρεση αρχαιοτήτων το έργο αναμένεται να προχωρήσει έστω «κουρεμένο» κατά μία ανεμογεννήτρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επικαιροποιημένη ΑΕΠΟ που έχει εκδοθεί πρόσφατα από το ΥΠΕΝ προβλέπει πώς η ισχύς του έργου είχε μειωθεί από τα 27,3 σε 23,4 MW, λόγω αφαίρεσης μίας ανεμογεννήτριας κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης.

H Green Velocity 4

Η εταιρεία Green Velocity 4 συστάθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2021 και αποτελεί τη μία από τις πέντε συνολικά εταιρείες με την επωνυμία Green Velocity, οι οποίες εδρεύουν στα Γρεβενά και συνδέονται με τον ισχυρό όμιλο ΑΠΕ Kiefer, συμφερόντων των αδελφών Πετρόχειλου.

Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά συστήματα και από μετατροπή αιολικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, μετά από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εταίρων, τον Ιανουάριο του 2022, έχει οριστεί σε 1.046.000,00 ευρώ που διαιρείται σε 523.000 εταιρικά μερίδια κεφαλαιακών εισφορών, ονομαστικής αξίας 2 ευρώ το καθένα.
Με βάση τα ποσοστά των μετόχων, οι αδελφοί Παναγιώτης και Χρήστος Πετρόχειλος ελέγχουν το 50% (από 25% έκαστος) και άλλα πρόσωπα το υπόλοιπο 50%, ενώ διαχειριστές της εταιρείας είναι οι Παναγιώτης Πετρόχειλος και Κωνσταντίνος Ευάγγελος Μεγαλοκονόμου.
Tags: ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑΜΠΟΥΡΙΝΟΣ
Previous Post

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι χρήστες του myΔΕΗ

Next Post

Η ετήσια χοροεσπερίδα της Γ’ Γενικού Λυκείου Σιάτιστας

Next Post
Η ετήσια χοροεσπερίδα της Γ’ Γενικού Λυκείου Σιάτιστας

Η ετήσια χοροεσπερίδα της Γ' Γενικού Λυκείου Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
  • Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026
  • Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών
  • Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr