• Latest
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Το σούπερ φρούτο που ρίχνει την πίεση – Έχει τριπλάσιο κάλιο από τις μπανάνες!

4 Αυγούστου 2024
Αιτήσεις για παιδικούς και ΚΔΑΠ

Αιτήσεις για παιδικούς και ΚΔΑΠ

30 Οκτωβρίου 2025
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Μακεδονικός Σιάτιστας: Περαστικά στον Χρήστο Σίμο

30 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να αρθούν τα εμπόδια στην υπηρεσιακή μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων προς υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

30 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους κατοίκους για την οδική σύνδεση Αγιόφυλλου- Δεσκάτης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους κατοίκους για την οδική σύνδεση Αγιόφυλλου- Δεσκάτης

30 Οκτωβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Νίκος Ζούδιαρης «Α΄ και Β΄ Ανάγνωση»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Νίκος Ζούδιαρης «Α΄ και Β΄ Ανάγνωση»

30 Οκτωβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 03/11/2025

30 Οκτωβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Επιμελητηριο Κοζάνης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Επιμελητηριακού Κυριάκου Καραχισαρλή

30 Οκτωβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι επισκέπτες ιατροί για το Νοέμβριο

30 Οκτωβρίου 2025
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Η Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

30 Οκτωβρίου 2025
Σεμινάριο αντιμετώπισης τραυμάτων μάχης και παροχής πρώτων βοηθειώΝν στην Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)

Σεμινάριο αντιμετώπισης τραυμάτων μάχης και παροχής πρώτων βοηθειώΝν στην Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)

30 Οκτωβρίου 2025
Στο Χορηγό Βοΐου η κηδεία του Γεωργίου Παπαδόπουλου, πρώην βουλευτή

Στο Χορηγό Βοΐου η κηδεία του Γεωργίου Παπαδόπουλου, πρώην βουλευτή

30 Οκτωβρίου 2025
ΕΛΤΑ

Κλείνουν τα ΕΛΤΑ σε Βελβεντό, Σέρβια και Σιάτιστα;

30 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σούπερ φρούτο που ρίχνει την πίεση – Έχει τριπλάσιο κάλιο από τις μπανάνες!

sierafm by sierafm
4 Αυγούστου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ
0
SHARES
139
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία είναι επίσης γνωστή ως υπέρταση, είναι μια συχνά σιωπηλή ιατρική πάθηση που πιστεύεται ότι επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων. Οι περισσότεροι ασθενείς, όμως, δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Για να μην αγχώνεστε με την πίεση, μπορείτε να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, ένα σούπερ φρούτο που μπορεί να κάνει θαύματα με την πίεσή σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υψηλή αρτηριακή πίεση αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η καρδιά αναγκάζεται να εργαστεί πιο σκληρά για να αντλήσει αίμα στο σώμα.

Με την πάροδο του χρόνου αυτό επιβαρύνει επιπλέον την καρδιά καθώς και άλλα όργανα και τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει βλάβες.

Αποτελεί επίσης παράγοντα πολλών σοβαρών καταστάσεων υγείας και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, των νεφροπαθειών, των εγκεφαλικών επεισοδίων, της καρδιακής ανεπάρκειας και των καρδιακών προσβολών.

Μία από τις κύριες αιτίες της υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι η διατροφή, με τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι να ευθύνονται ιδιαίτερα.

Ωστόσο, με τον ίδιο τρόπο που το αλάτι μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, άλλα τρόφιμα μπορούν ευτυχώς να βοηθήσουν στη μείωσή της – συμπεριλαμβανομένου ενός νόστιμου αποξηραμένου φρούτου.

Το σούπερ φρούτο που ρίχνει την πίεση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποξηραμένα βερίκοκα μπορούν να ρίξουν την πίεση και να προστατεύσουν την υγεία σας.

Τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν επίσης συνδεθεί με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, της υγείας των ματιών, του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.

Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου και ένα τέλειο σνακ για όλες της ώρες της ημέρας. Είναι πλούσια και σε βιταμίνη C, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Τα φρούτα με ζωηρό κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα περιέχουν β-καροτίνη, η οποία είναι ένα θρεπτικό συστατικό, που βελτιώνει την όραση και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Γιατί αυξάνεται η πίεσή σας

Ο λόγος για τον οποίο το αλάτι αυξάνει την αρτηριακή πίεση είναι επειδή το νάτριο αναγκάζει το σώμα να συγκρατεί νερό.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, εάν τρώτε πολύ νάτριο, το νερό τραβιέται πίσω στην κυκλοφορία του αίματός σας. Όσο περισσότερο νερό υπάρχει στα αιμοφόρα αγγεία σας, τόσο αυξάνεται η αρτηριακή σας πίεση.

Η μείωση της ποσότητας αλατιού που καταναλώνετε είναι ένας τρόπος για να βοηθήσετε στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης, αλλά υπάρχει επίσης ένας τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις του αλατιού στον οργανισμό.

Το κάλιο ρίχνει την πίεση

Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται σε ορισμένα τρόφιμα και μπορεί να μετριάσει ορισμένα από τα προβλήματα που προκαλεί η υπερβολική πρόσληψη νατρίου – επομένως η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία αναφέρει ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κάλιο είναι σημαντικά για τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, επειδή το κάλιο μειώνει τις επιπτώσεις του νατρίου.

Όσο περισσότερο κάλιο τρώτε, τόσο περισσότερο νάτριο χάνετε μέσω των ούρων.

Το κάλιο βοηθά επίσης να μειωθεί η τάση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας, γεγονός που συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οι μπανάνες θεωρούνται συχνά ως η καλύτερη πηγή καλίου. Για κάθε 100 γραμμάρια μπανάνας λαμβάνετε 330mg καλίου. Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο είδος φρούτου που περιέχει ακόμη περισσότερο κάλιο.

Τα αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν περίπου 1.162mg (ή 1,1g) ανά 100 γραμμάρια, γεγονός που τα καθιστά πολύ πιο πλούσια σε κάλιο από τις μπανάνες.

Δεδομένου ότι τα αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν κάλιο, μπορεί να είναι σε θέση να μειώσουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι το κάλιο θα μπορούσε να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση σε ασθενείς με υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση).

Πηγή: oloygeia.gr

Tags: ΠΙΕΣΗ
Previous Post

Καστοριά: Φονική «εισβολή» αρκούδων σε μαντρί – Κατασπάραξαν 8 πρόβατα και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές

Next Post

Ο εφιάλτης 36χρονης που κατήγγειλε ότι τη βίαζε ο αδελφός της – Την απειλούσε ότι θα τη διώξει από το σπίτι

Next Post
ΒΙΑΣΜΟΣ

Ο εφιάλτης 36χρονης που κατήγγειλε ότι τη βίαζε ο αδελφός της – Την απειλούσε ότι θα τη διώξει από το σπίτι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αιτήσεις για παιδικούς και ΚΔΑΠ
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Περαστικά στον Χρήστο Σίμο
  • Καλλιόπη Βέττα: Να αρθούν τα εμπόδια στην υπηρεσιακή μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων προς υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους κατοίκους για την οδική σύνδεση Αγιόφυλλου- Δεσκάτης
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Νίκος Ζούδιαρης «Α΄ και Β΄ Ανάγνωση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  3. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  5. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr