Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα
Όμιλος ΔΕΗ: Έναρξη κατασκευής νέου σταθμού μπαταριών (BESS) στο Αμύνταιο
Χαρείτε, σωθήκαμε! Έρχεται το τρένο της Καλαμπάκας! …( Χρήστος Ι. Κολοβός)
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας με απόδοση τιμής στον συγγραφέα και Πρόεδρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Σταύρο Ζουμπουλάκη
Δήμος Βοΐου: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά από το ΚΔΑΠ Σιάτιστας-  Τρώμε Τοπικά 

ΔΥΠΑ
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης άνοιξε στο κοινό, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, το Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης άνοιξε στο κοινό, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, το Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επαγγελματικά ενοίκια μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκεται η πρόταση του μέτρου της μείωσης των επαγγελματικών μισθωμάτων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από τη νέα έξαρση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ανοιχτό προς παράταση ακόμη και μέχρι τέλος του έτους, είναι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων στα επαγγελματικά ακίνητα και στα εμπορικά καταστήματα ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη συνέχιση της φοροαπαλλαγής του 30% των χαμένων μισθωμάτων για τους ιδιοκτήτες.

Η αναγκαστική εφαρμογή μειώσεων των ενοικίων έχει ανοίξει έναν άτυπο πόλεμο στην αγορά μεταξύ ιδιοκτητών και επιχειρηματιών για το ύψος των μισθωμάτων.

Όμως οι αβέβαιες συνθήκες λόγω της πανδημίας και ο φόβος ενός νέου κύματος με εκτίναξη των λουκέτων στην αγορά αναγκάζουν τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν κοινές λύσεις.

Έτσι προτείνουν στην κυβέρνηση την οικειοθελή συνέχιση του μέτρου μείωσης των ενοικίων στον βαθμό που συμφωνούν μεταξύ τους, παράλληλα με τη διατήρηση της φοροαπαλλαγής στις περιπτώσεις αυτές για τους ιδιοκτήτες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει ανοίξει στο τραπέζι μια νέα βεντάλια μέτρων για την περαιτέρω στήριξη της αγοράς και των εργαζομένων από το φθινόπωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται στο τραπέζι η παράταση του μέτρου της αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις (λήγει τέλος Αυγούστου) ή και να επεκταθεί σε εθελοντική βάση για τους εμπόρους οι οποίοι έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *