• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Το 12% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει με σακχαρώδη διαβήτη

13 Μαρτίου 2019
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 12% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει με σακχαρώδη διαβήτη

sierafm by sierafm
13 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πόσοι είναι οι θάνατοι που καταγράφηκαν από τη νόσο.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, από το 2000 μέχρι το 2017 αυξήθηκαν κατά 274 εκατομμύρια αυξήθηκε το σύνολο των ατόμων που έχει διαγνωστεί με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, φθάνοντας στα 425 εκατομμύρια ανθρώπων. Συνολικά, περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και έφηβοι πάσχουν από ΣΔ τύπου 1.

Σύμφωνα, ωστόσο, με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας που επικαλείται άρθρο του περιοδικού Lancet, δεν παρατηρείται ανάλογη αύξηση των θανάτων οι οποίοι οφείλονται στον ΣΔ τύπου 2, λόγω των ραγδαίων και αποτελεσματικών ιατρικών εξελίξεων που αφορούν την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου και κυρίως λόγω της μείωσης των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Έτσι, όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη νόσο, αλλά και οι πρόσφατες θεραπευτικές εξελίξεις στην κλινική πρακτική και στην παθοφυσιολογία, θα αποτελέσουν τα βασικά σημεία καταγραφής και ανάλυσης στο 17ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13-16 Μαρτίου.

Το συνέδριο αυτό διοργανώνει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας και φοιτητές από όλο το φάσμα των επιστημών Υγείας.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ, ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα πολύπλοκο συστηματικό νόσημα και μείζον ιατρικό και κοινωνικό ζήτημα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας στους έντεκα ανθρώπους στον κόσμο ζει με τη νόσο, ενώ το 2030 εκτιμάται ότι το 42% της αύξησης του επιπολασμού του ΣΔ τύπου 2 θα αφορά τις ανεπτυγμένες χώρες.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΔΕ, ένα στα δύο άτομα με ΣΔ (συνολικά 212 εκατομμύρια) παραμένουν «αδιάγνωστοι». Στη Μεγάλη Βρετανία, το ποσοστό του αδιάγνωστου διαβήτη (προδιαβήτη) έχει υπολογισθεί στο 30% του πληθυσμού. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των ατόμων με διαγνωσμένη τη νόσο ανέρχεται στο 12%.

«H πρόληψη και θεραπεία της νόσου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και με τις νέες “Κατευθυντήριες Οδηγίες της Αμερικανικής και της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας” και γίνεται, για πρώτη φορά, σαφής η εξατομίκευση των θεραπευτικών χειρισμών στον ΣΔ, με προτάσεις για συγκεκριμένους συνδυασμούς φαρμάκων ανάλογα με την κάθε περίπτωση», όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΕ, Γεώργιος Δημητριάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εκτός από τη θεραπεία της υπεργλυκαιμίας, σημαντικότατα βήματα έχουν γίνει και στη θεραπεία της υπέρτασης και της δυσλιπιδαιμίας, οι οποίες κατά κανόνα συνοδεύουν τον ΣΔ τύπου 2 και συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη χρόνιων επιπλοκών κυρίως από την καρδιά και τα αγγεία. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η εφαρμογή της στο πεδίο του ΣΔ μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ρύθμισης του ΣΔ και θεραπεία της νόσου», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΕΔΕ, Ανδρέας Μελιδώνης.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Διακοπή υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΕ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  

Next Post

Πόσο αλάτι πρέπει να βάζουμε στο φαγητό μας

Next Post
ΑΛΑΤΙ

Πόσο αλάτι πρέπει να βάζουμε στο φαγητό μας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr