• Latest

Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ στη Δυτική Μακεδονία

28 Ιανουαρίου 2021
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»

24 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

24 Νοεμβρίου 2025
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

24 Νοεμβρίου 2025
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό

24 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

24 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025

24 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα

24 Νοεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25 Νοεμβρίου.

24 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά, σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

24 Νοεμβρίου 2025

 Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κοζάνη 27 Νοεμβρίου 2025

24 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα μάθετε αν δικαιούστε την ενίσχυση των 250 ευρώ

24 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι μετά από αιφνίδια αδιαθεσία

24 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ στη Δυτική Μακεδονία

sierafm by sierafm
28 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο μέρες έμειναν μέχρι την υποδοχή από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος του πρώτου κειμένου των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος.

Σύνθημα του Συνεδρίου είναι: «ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΝΟΥΣ – ΚΑΡΔΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ». Το πρώτο κείμενο που κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 30 – 31/1 έχει θέμα: «Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο – Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό».

Θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα τα άλλα δύο κείμενα των Θέσεων της ΚΕ. Το δεύτερο με θέμα: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό – στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας». Και το τρίτο με θέμα: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

Ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας,  τονίζει για την προετοιμασία της εξόρμησης στην περιοχή:

«Μια προσυνεδριακή διαδικασία η οποία θα συνδυάζει την πλούσια εσωκομματική συζήτηση και το πλατύ άνοιγμα – συζήτηση με το λαό της περιοχής, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, στην περαιτέρω ενίσχυση των επαναστατικών της χαρακτηριστικών, στο δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό.

Επιμένουμε από αυτήν τη μάχη να μη λείψει κανένας, να μην “ξεχαστεί” κανένας λαϊκός άνθρωπος που εκτιμάει τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος, που έχουμε συναντηθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μαζί του μέσα σε μια σειρά από αγώνες και μάχες. Επίσης, με θάρρος και απαίτηση να απευθυνθούμε σε λαϊκό κόσμο που τα τελευταία χρόνια επαναπροσεγγίζει το Κόμμα ή το προσεγγίζει για πρώτη φορά, έχοντας κάνει στο παρελθόν άλλες πολιτικές επιλογές. Η θέση τους βρίσκεται μαζί με το Κόμμα στους αγώνες του επόμενου διαστήματος και η γνώμη τους έχει ιδιαίτερη σημασία για τις Κομματικές Οργανώσεις.

Φιλοδοξούμε να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στους νέους και τις νέες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και της διαχείρισής της από την κυβέρνηση με βάση τα “πρωτόκολλα του κεφαλαίου”, αλλά και τον αστικό σχεδιασμό της απολιγνιτοποίησης που οξύνει μια σειρά από προβλήματα για το λαό της περιοχής (ανεργία, ενεργειακή φτώχεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, καταστροφή του περιβάλλοντος, επιβάρυνση της υγείας κ.ά.).

Ξεχωρίζουμε χώρους δουλειάς που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τη δράση του Κόμματος στην περιοχή, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας, στους οποίους επιδιώκουμε να φτάσουν οι Θέσεις. Ηδη μπαίνει σχέδιο για τους ΑΗΣ και τα Ορυχεία της ΔΕΗ, για το μεγάλο εργοτάξιο κατασκευής του νέου “ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V”, για τα νοσοκομεία και τα σχολεία της περιοχής και άλλους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Επίσης, ειδικό σχέδιο καταρτίζεται για τις περιοχές στις οποίες υπήρχαν έντονη παρέμβαση και δράση του Κόμματος γύρω από οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όπου δόθηκαν σημαντικές μάχες, αποκτήσαμε επαφή με νέο κόσμο (απολιγνιτοποίηση, μέτρα προστασίας της υγείας, θωράκιση του συστήματος Υγείας, ΧΥΤΕΑ αμιάντου, κινητοποιήσεις στη ΛΑΡΚΟ, Κέντρα Υγείας κωμοπόλεων, καταστροφές αγροτικής παραγωγής κ.λπ.). Ξεχωρίζουμε συγκεκριμένα αγρότες, αλλά και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, με τους οποίους συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και στη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Κοζάνη για την ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Ξεχωρίζει, σε ορισμένες Τομεακές Οργανώσεις, ο κοινός σχεδιασμός Κόμματος και ΚΝΕ για να φτάσουμε σε περισσότερα σπίτια λαϊκών οικογενειών και να έρθουμε σε επαφή με νεολαίους που βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται στις μυλόπετρες του καπιταλισμού. Είναι νέοι και νέες που αναζητούν διέξοδο στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, την οποία μπορούν να βρουν μόνο μέσα στην οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Εχουν κάθε συμφέρον να γνωρίσουν την ανατρεπτική πρόταση του Κόμματός μας, η οποία σηματοδοτεί το πραγματικά σύγχρονο και νέο στην κοινωνική εξέλιξη.

Παράλληλα, δυναμώνουμε τη μάχη, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρχει Τομεακή Οργάνωση της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας που δεν θα έχει καλύψει το πλάνο της στην Οικονομική Εξόρμηση. Το γεγονός ότι η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας έχει καλύψει το πλάνο της και οι περισσότερες ΤΟ έχουν υπερκαλύψει τα δικά τους, φανερώνει τις δυνατότητες που υπάρχουν και ακόμα δεν έχουν εξαντληθεί».

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Οι έρευνες για την ετεροχρονισμένη δήλωση κρουσμάτων στην Εορδαία

Next Post

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Next Post

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»
  • Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες
  • Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών
  • Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό
  • Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr