• Latest
ΤΣΙΠΡΑΣ

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» τετραπλές εκλογές τον Μάιο

11 Ιουλίου 2018
Καλαμίτσι Γρεβενών: Γενική Συνέλευση ενάντια στην εγκατάσταση κοντέινερ με μπαταρίες για ΑΠΕ

Καλαμίτσι Γρεβενών: Γενική Συνέλευση ενάντια στην εγκατάσταση κοντέινερ με μπαταρίες για ΑΠΕ

21 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης

20 Νοεμβρίου 2025
Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Νοεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

20 Νοεμβρίου 2025
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!

20 Νοεμβρίου 2025
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

20 Νοεμβρίου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

20 Νοεμβρίου 2025
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» τετραπλές εκλογές τον Μάιο

sierafm by sierafm
11 Ιουλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΣΙΠΡΑΣ
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το σενάριο των τετραπλών εκλογών αναβιώνει η τροπολογία που κατέθεσαν απόψε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν κατ’ εξαίρεση οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να διεξαχθούν μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.

Την τροπολογία υπογράφουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή προτείνεται ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών να γίνει μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και ο δεύτερος γύρος όπου χρειάζεται να διεξαχθεί την Κυριακή που θα γίνουν και οι ευρωεκλογές.

Με βάση το γεγονός ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε διπλές εκλογές τον Μάιο του 2019 δηλαδή ευρωεκλογές και εθνικές με την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναβιώνει το σενάριο των τετραπλό εκλογών.

Διαβάστε την τροπολογία την οποία υπογράφουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α. – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

ΘΕΜΑ: «Ημερομηνία Αυτοδιοικητικών Εκλογών κατά την πρώτη εφαρμογή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι»

Α. Αιτιολογική Έκθεση

Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου διαμορφώνονται όροι δημοκρατικότερης συγκρότησης και λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών και αναλογικότερης εκπροσώπησης του εκλογικού σώματος, των αυτοδιοικητικών δυνάμεων και των τοπικών κοινωνιών στους οργανισμούς και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα διευρύνεται η συμμετοχή και ο κοινωνικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης και της λειτουργίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό και σε ό,τι αφορά την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών προτείνεται, μεταξύ άλλων, η καθιέρωση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, η επαναφορά της δημοτικής – περιφερειακής περιόδου στα τέσσερα (4) έτη, η αποσύνδεση της εκλογής των δημοτικών – περιφερειακών αρχών από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλπ.

Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των προτεινόμενων αλλαγών και την ανάγκη αρμονικής υιοθέτησής τους και ομαλής μετάβασης στο προτεινόμενο σύγχρονο, δημοκρατικότερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και το γεγονός ότι η τρέχουσα θητεία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι εκτενής και ανέρχεται στα πέντε (5) έτη, με την παρούσα τροπολογία προτείνεται, κατ’ εξαίρεση και για την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου, η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Β. Τροπολογία – Προσθήκη

«Άρθρο ….

Η προτεινόμενη με το άρθρο 6 του σχεδίου νόμου παράγραφος 4 του άρθρου 9 του ν. 3852/2010, αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Για την πρώτη εφαρμογή του παρόντος: α) Ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας στα αξιώματα της παρ. 1 θα διεξαχθεί την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019. β) Σε περίπτωση που δεν έχει αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει δύο (2) μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών. γ) Η εγκατάσταση των νέων αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023 και λογίζεται πλήρης για όλες τις συνέπειες. δ) Η εκλογή προεδρείου συμβουλίων και επιτροπών διενεργείται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Μάρτιο κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 64 του ν. 3852/2010».

Η προτεινόμενη με το άρθρο 46 του σχεδίου νόμου παράγραφος 6 του άρθρου 114 του ν. 3852/2010, αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Για την πρώτη εφαρμογή του παρόντος: α) Ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας στα αξιώματα της παρ. 1 θα διεξαχθεί την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές σε ολόκληρη την επικράτεια, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντιπροσώπων. Η ψηφοφορία διενεργείται σε διαφορετικές κάλπες. β) Σε περίπτωση που δεν έχει αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 139, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει δύο (2) μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών. γ) Η εγκατάσταση των νέων αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023 και λογίζεται πλήρης για όλες τις συνέπειες. δ) Η εκλογή προεδρείου συμβουλίων και επιτροπών διενεργείται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Μάρτιο κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 165 του ν. 3852/2010».

α. Στην παρ. 3 του άρθρου 7 του σχεδίου νόμου προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ειδικά για τις εκλογές του 2019 η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται στην πρώτη (1η) Απριλίου».

β. Στο άρθρο 48 του σχεδίου νόμου προστίθεται ο αριθμός «1.» πριν από τη φράση «Το άρθρο 116 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:» και στο τέλος του άρθρου προστίθεται παράγραφος 2 ως εξής: «Ειδικά για τις εκλογές του 2019 η προθεσμία της παρ. 6 του άρθρου 116 του ν. 3852/2010 ορίζεται στην πρώτη (1η) Απριλίου».

α. Στο άρθρο 11 του σχεδίου νόμου η φράση «της 13ης Οκτωβρίου 2019» της παρ. 9 του άρθρου 14 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται από τη φράση «της παρ. 4 του άρθρου 9».

β. Στην παρ. 3 του άρθρου 44 του σχεδίου νόμου η φράση «της 13ης και 20ης Οκτωβρίου 2019» αντικαθίσταται από τη φράση «της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3852/2010».

γ. Στο άρθρο 50 του σχεδίου νόμου η φράση «της 13ης Οκτωβρίου 2019» της παρ. 7 του άρθρου 117 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται από τη φράση «της παρ. 6 του άρθρου 114».

δ. Στην παρ. 2 του άρθρου 67 του σχεδίου νόμου η φράση «της 13ης και 20ης Οκτωβρίου 2019» αντικαθίσταται από τη φράση «της παρ. 6 του άρθρου 114 του ν. 3852/2010».

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2018

Οι προτείνοντες Βουλευτές

  • Στέφος Ιωάννης
  • Αντωνίου Χρήστος
  • Αραχωβίτης Σταύρος
  • Βέττας Δημήτριος
  • Εμμανουηλίδης Δημήτριος
  • Θραψανιώτης Εμμανουήλ
  • Κασιμάτη Νίνα
  • Καστόρης Αστέριος
  • Κοζομπόλη – Αμανατίδη Παναγιώτα
  • Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
  • Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
  • Μορφίδης Κωνσταντίνος
  • Παπαφιλίππου Γεώργιος
  • Ριζούλης Ανδρέας
  • Τσίρκας Βασίλειος
  • Τσόγκας Γεώργιος

Δείτε την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μορφή PDF.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

Koζάνη: Άλλο ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του Νηπιαγωγείου Κλείδη

Next Post

Βγήκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βγήκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Καλαμίτσι Γρεβενών: Γενική Συνέλευση ενάντια στην εγκατάσταση κοντέινερ με μπαταρίες για ΑΠΕ
  • Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης
  • Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025
  • Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο
  • 58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr