• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Υπουργείο Υγείας: Γιατροί, νοσοκομεία και εξετάσεις στον υπολογιστή – Ποιες υπηρεσίες υγείας ψηφιοποιούνται

14 Οκτωβρίου 2021
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

18 Νοεμβρίου 2025
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

18 Νοεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου

18 Νοεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025

18 Νοεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

18 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

18 Νοεμβρίου 2025
μουσικο σχολειο σιατιστας

Σιάτιστα: Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο

18 Νοεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Π. Ματιάκης (Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α Κοζάνης): Τηρούμε το λόγο μας και εξασφαλίζουμε τη θέρμανση του Δρεπάνου.

18 Νοεμβρίου 2025
Σύσκεψη του ΥΜΑΘ με τους τρεις Περιφερειάρχες της Μακεδονίας και της Θράκης

Σύσκεψη του ΥΜΑΘ με τους τρεις Περιφερειάρχες της Μακεδονίας και της Θράκης

18 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για το θέμα της οικιακής θέρμανσης του Δρεπάνου  

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για το θέμα της οικιακής θέρμανσης του Δρεπάνου  

18 Νοεμβρίου 2025
ΑΛΑΤΙ

4 απλοί τρόποι για να μειώσετε το αλάτι και γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό

18 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

80χρονος έβαλε εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του γιου του!

18 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργείο Υγείας: Γιατροί, νοσοκομεία και εξετάσεις στον υπολογιστή – Ποιες υπηρεσίες υγείας ψηφιοποιούνται

sierafm by sierafm
14 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ποιες υπηρεσίες θα γίνουν ψηφιακές για να μειωθούν οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών

Σε μία νέα ηλεκτρονική εποχή επιχειρεί να μεταφέρει το ΕΣΥ το υπουργείο Υγείας, ψηφιοποιώντας πολλές διαδικασίες που σήμερα γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ειδικότερα με τη συμβολή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει ηλεκτρονικές πολλές υπηρεσίες υγείας ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η ταλαιπωρία των πολιτών.

Άλλωστε σήμερα ακόμη και ένα απλό ραντεβού σε ένα νοσοκομείο αποδεικνύεται συχνά Γολγοθάς για τους πολίτες, χωρίς να υπολογίσει κανείς μία χειρουργική επέμβαση που κάποιος πρέπει να περιμένει ακόμη και έναν χρόνο σε αναμονή.

Ψηφιακά ραντεβού

Ήδη πάντως δρομολογείται η εφαρμογή μίας νέας υπηρεσίας η οποία θα λειτουργεί σε λίγους μήνες πλήρως. Πρόκειται για τα e-ραντεβού όπου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού με κάποιο νοσοκομείο ή γιατρό. Εξάλλου διαπιστώθηκε ότι το σημερινό σύστημα παρουσιάζει προβλήματα και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σχέδιο υπό επεξεργασία, μέσω του οποίου θα διασυνδεθούν όλες τα νοσοκομεία με μία κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα πρέπει να αναλάβουν να «ανεβάσουν» ψηφιακά όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με τα ραντεβού των ασθενών, όπως τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία αλλά και τα απογευματινά ιατρεία.

Με τον τρόπο αυτό ο πολίτης θα μπορεί να ελέγχει ποια είναι τα διαθέσιμα ραντεβού και να κλείνει ηλεκτρονικά το δικό του. Ταυτόχρονα η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας θα μπορεί να πραγματοποιεί και ελέγχους για την τήρηση της προτεραιότητας αλλά και της νομιμότητας.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο ψηφιακό σύστημα και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για e-ραντεβού με τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά ο στόχος δεν υλοποιήθηκε λόγω διαφόρων προβλημάτων που είχαν προκύψει.  Σήμερα το υπάρχον ηλεκτρονικό σύστημα με τα e-ραντεβού είναι σε βρεφική μορφή, ενώ η χρήση του παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Πλήρως ψηφιακές οι εξετάσεις

Επίσης πλήρως ψηφιακό αναμένεται να γίνει σύντομα και το σύστημα των διαγνωστικών εξετάσεων. Το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να μετατρέψει σε ηλεκτρονικές όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να καταγράφεται και το αποτέλεσμα ψηφιακά και να μπορεί να αποστέλλεται για διάγνωση ακόμη και σε μακρινές περιοχές μέσω email ή άλλο ηλεκτρονικού συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό και θα είναι διαθέσιμα άμεσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε όλες τις δομές του δημοσίου συστήματος, αλλά και θα μπορούν να ελέγχονται εάν πραγματοποιούνται ή όχι. Και αυτό διότι διαπιστώθηκε πως πολλές διαγνωστικές εξετάσεις συνταγογραφούνται, χρεώνονται στην κοινωνική ασφάλιση αλλά δεν γίνονται ποτέ.

Η διπλή ψηφιακή καταγραφή θα διευκολύνει πάντως τους ελέγχους και στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στις μονάδες που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Χαρακτηριστικό των παρατυπιών που καταγράφονται στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων είναι το γεγονός ότι βρέθηκε πως ορισμένοι επιτήδειοι, παρουσίασαν αύξηση στην κίνηση και στην διεξαγωγή εξετάσεων της τάξης του 120% με 130% την περίοδο της καραντίνας, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε την περίοδο της σκληρής καραντίνας του 2020 οι περισσότερες μονάδες υγείας εμφάνισαν μείωση στην κίνηση των ασθενών ακόμη και 40%.

Πηγή: ethnos.gr

Previous Post

Θρομβώσεις και εμβόλιο κατά του κορονοϊού: Δημοσίευση Ελλήνων επιστημόνων με συμμετοχή Τσιόδρα

Next Post

Κορονοϊός: Έξι εμβολιαστικά κέντρα μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Next Post
πανεπιστημιο

Κορονοϊός: Έξι εμβολιαστικά κέντρα μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου
  • Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  • Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου
  • Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025
  • Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr