• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση – Αναστολή μισθού και ενσήμων στους ανεμβολίαστους

20 Ιουλίου 2021
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία δεν ξεχνά την επέτειο του πρωθυπουργικού “δώρου”»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Πρόταση ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην Δ. Μακεδονία

18 Σεπτεμβρίου 2025
ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

18 Σεπτεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών

18 Σεπτεμβρίου 2025
Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

18 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαγεωργίου

Τριετές Μνημόσυνο για τον Μεγάλο Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου

18 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. επηρεάζει δυστυχώς, εκτός από τους αγρότες, και αμέτοχους συμπολίτες μας

18 Σεπτεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025

18 Σεπτεμβρίου 2025
Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

18 Σεπτεμβρίου 2025
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Τεχνικό Επιμελητήριο: Επιστημονική Αναδιάρθρωση και Παράταση των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ»: Εξισορρόπηση Θεσμικών και Τεχνικών Απαιτήσεων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

18 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση – Αναστολή μισθού και ενσήμων στους ανεμβολίαστους

sierafm by sierafm
20 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τη νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων αλλά και το «ποινολόγιο» για όσους επιμένουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομική «ομπρέλα» για το φλέγον αυτό ζήτημα θα περιληφθεί σε άρθρα νομοσχεδίου και θα συνοδευτεί από υπουργική απόφαση ή ΚΥΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί γνωμοδότηση από τις εθνικές επιτροπές βιοηθικής και εμβολιασμών.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η αναστολή εργασίας δεν συνδέεται με απολύσεις, ενώ στον δημόσιο τομέα ο μη εμβολιασμός δεν θα επισείει την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο και θα εφαρμόζονται οι κυρώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα επηρεάσει τους δύσπιστους εργαζόμενους να αλλάξουν γνώμη, ειδικά όσους εργάζονται σε δομές υγείας διότι και χρήματα δε θα παίρνουν καθώς θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και δεν θα έχουν ασφάλιση, δηλαδή θα χάνουν ένσημα. Εξαίρεση ωστόσο αποτελεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία διατηρείται κανονικά.

Ημερομηνία – ορόσημο η 16η Αυγούστου

Περιθώριο έως τις 16 Αυγούστου θα έχουν για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν την εμβολιαστική κάλυψή τους με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία οι εργαζόμενοι στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Ειδικότερα, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αφορά σε πρώτη φάση όσους εργάζονται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, στις Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων,στα Ιδρύματα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων, στα Οικοτροφεία, στα Ειδικά Ιδρύματα, στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι υγειονομικοί

Στη συνέχεια το εμβολιαστικό τους σχήμα θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας, δηλαδή το σύνολο του προσωπικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας, διαγνωστικών Κέντρων, Κέντρων Αποκατάστασης, Κλινικών, Νοσοκομείων, δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και λοιπών. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι για το ανθρώπινο δυναμικό αυτών των δομών, θα καταρτιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λίστα εξαιρέσεων, βάσει της οποίας οι υγειονομικές επιτροπές που θα συσταθούν ανά υγειονομική περιφέρεια, θα αξιολογούν αιτήματα απαλλαγής από τον εμβολιασμό.

Πιέσεις σε τουρισμό και εστίαση

Εν τω μεταξύ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση. Οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους εργαζόμενους που απασχολούν να τους δηλώσουν εάν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, καθώς υπάρχει και το σήμα που θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί. Είναι σαφές, ότι η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στους τουριστικούς προορισμούς, όπου λήφθηκαν επιπλέον περιοριστικά μέτρα πιέζει ακόμα παραπάνω τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Μεγάλη οικονομική πίεση

Στις έξι ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές (Μύκονος, Πάρος, Ίος, Σαντορίνη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο), οι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό και ακτοπλοΐα θα πρέπει να κάνουν self test και rapid test κάθε εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Και δεν αποκλείεται να προστεθεί άλλο ένα. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 25 ευρώ για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα και 100 ευρώ τον μήνα, που είναι ένα σημαντικό κόστος για κάποιον που εργάζεται στην εστίαση ή στον τουρισμό.

Για το ενδεχόμενο να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός και στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μόλις ανακοινώθηκαν δύο πεδία υποχρεωτικότητας με βάση την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής. «Προσβλέπουμε ότι και στα πεδία αυτά οι συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν. Θα ήθελα να μείνουμε σε αυτό. Προσβλέπουμε στο ότι δεν θα χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται ανάλογα με τη στιγμή και την πορεία της πανδημίας» εξήγησε.

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους και στο λιανεμπόριο;

Η Αριστοτελία Πελώνη ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα λιανικής από το Σεπτέμβριο και μετά μόνο σε εμβολιασμένους. «Είμαστε στον Ιούλιο. Ελπίζω ότι όλοι θα σπεύσουμε να χτίσουμε το συντομότερο το τείχος ανοσίας. Αυτό έχει σημασία. Προσβλέπουμε ότι θα μπούμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό και τα του φθινοπώρου θα τα συζητήσουμε το φθινόπωρο», σημείωσε. Και έτσι άφησε ανοικτό να αποφασιστεί μακροπρόθεσμα ακόμα ένα μέτρο, το οποίο θα δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα μόνο των ανεμβολίαστων.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Freedom pass: Πρεμιέρα σήμερα για τις αιτήσεις στο freedompass.gov.gr και τα 150 ευρώ

Next Post

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης για την «επόμενη μέρα» 15:2819 Ιουλίου 2021

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης για την «επόμενη μέρα» 15:2819 Ιουλίου 2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία δεν ξεχνά την επέτειο του πρωθυπουργικού “δώρου”»
  • Πρόταση ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην Δ. Μακεδονία
  • ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr